tisdag, oktober 06, 2015

DEN GICK JU DEN HÄR DAGEN OCKSÅ

Finns det något jobb som är värt en halv miljon i månadslön? Vad gör man med så mycket pengar? Att vara vd för svenskt näringsliv är tydligen så krävande att det är värt en månadslön på en halv miljon. Helt okej att hon ska ha en bra lön för hon har ju inte kommit dit utan att kämpa och jobba. 100 000 kan jag tycka är en jäkla bra lön om man har ett viktigt jobb där man uträttar något som är till gagn för mänsklighet eller samhälle. Men att utan dåligt samvete håva in en halv miljon i månaden tycker jag är horribelt. Snudd på osannolikt i mina ögon.

Den här dagen har inte direkt gått i det aktiva tecknet. Man blir lite frustrerad av att vara trött utan att för den skull vara sömntrött. Men jag har tagit en långsam lov genom rummen med städmoppen. Försökt mig på en avslappning men hostan stör ju mest hela tiden, så blev inte mycket till avslappning. Packat upp garnet och påbörjat stickningen. Jag är tveksam till att garnet kommer att räcka till en tröja, men ska ha is i magen, för var ju utgående garn.
Sörplat i mig en skål grönsakssoppa på burk ihop med en rutknäcke med ost. Orkade inte med något mer avancerat.

Tänkte nu i eftermiddags att jag kanske borde ta tag i det där att söka fondpengar. Och det var bra visade det sig, för ena fonden gick inte att söka nu, de två andra kan man söka i okt-nov. Hittade sedan ännu en fond och den kan man bara söka under oktober och bara via brev.
Nu har jag inte skrivit i några ansökningar ännu, men sparat ner dem på datorn och hämtat personbevis på skatteverket. Smidigt att man kan skriva ut själv. Under veckan nu ska jag försöka få till det. Ska ju vara kopior på deklaration och inkomst och läkarutlåtande etc. Jag vet inte hur stor chans jag har att få något, men det kostar inget att försöka. Det kan bara bli ja eller nej.

Cancerfonden har ju också en fond man kan äska pengar från. Men om jag fattat det rätt verkar det där inte vara kontanta medel till uppehälle, utan hjälp till medicin, rehabilitering, resor etc. Ska kolla upp det lite mer noga en dag och kanske ta den nästa år i så fall.

Känns som om tankarna tragglar sig fram i seg kola i skallen i kväll. Det hör till har jag förstått. Nu ska jag ta en sista raid på internet innan jag stänger av och tar kväll.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
En halv million låter som en bra lön.. Men bad gör den personen för jobb? Och vem betalar?

Om dagen går långsamt kolla in K-special med Christina Lindberg. Intressant och duktig kvinna. Bra program!

Gretas Svammel sa...

Vad hon gör vet jag inte... Hans-E.. men hon är vd för svensk näringsliv.
Jag såg i TV-tidningen att det skulle vara program med C L, men jag såg det inte. Kanhända jag kollar in det på nätet vid tillfälle.