fredag, oktober 09, 2015

ÄNTLIGEN FREDAG

Ja, den gick ju den här veckan också. I och för sig hade jag inte trott något annat, fast det känts segt. Bild från -013, men något fredagsvin blir det inte för mig. Det suget finns inte alls. Enda suget jag har är att snart få må bättre.

Det verkar som ni höll tummarna rätt bra. Idag är det bara högersidan som spökat till och från. Främst när jag hostar och andas djupt. Skuldran har jag knappt känt av alls. Kände av den lite nyss när jag stod vid diskbänken och rev morot och vid spisen och stekte potatisplättar. Trots gnället igår ( men då mådde jag skit ) så tycker jag man blir ganska härdad. Lite värk här och lite där. Man registrerar det förstås eftersom man har stenkoll på kroppen numera, men man härdar ut och man vänjer sig. Fast vad har man för val *ler*? 

Idag har det mest blivit datorpyssel. Tänkte plocka in dynorna från balkongen och fälla ihop bordet och lite annat styr. Men jag ville bli klar med det jag höll på med och det tog tid och sedan var det mer än hög tid att fixa mat och nu vill jag blogga och göra klart annat innan jag stänger av och tar plats i soffan. Men i morgon tar jag ju paus från datorn och kan ägna mig åt annat.

Det som tog tid idag var ansökningarna till fonderna. Två kunde man skriva i på nätet och skriva ut, för alla måste skickas via brev då det ska med diverse papper. Den tredje författade jag ett brev till.
Det var ingen måtta på vad den ena ville ha för bilagor medskickade.... sjukpenningersättningen, hyresspecifikation, fackavgift, översikt från bank samt deklaration, läkarintyg och personbevis. De tre sista räckte för de andra två.

Så det var inte direkt gjort i en handvändning att rota i pärmar och kopiera och kopiera. Men nu är det bara att stoppa dem i kuvert och frankera. Tänkte posta dem på måndag. Man får inget besked från någon av dem om man beviljats något, utan det märker man på kontot. Det lär ju i vilket fall dröja några månader. Och jag tänkte när jag höll på och redogjorde för inkomster och utgifter att jag nog har väldigt liten chans, för det finns de som har det mer knapert än jag och är i större behov. Frågan är om de hittat till de här fonderna och är i den målgrupp det gäller?   

Jag dummar mig ju ibland med att skicka efter tokiga saker... typ en halvful billig tröja plus ett par vita jeans för att komma upp i 200 som var minimum. Tröjan var inte bara halvful, den var helful och lite till och jeansens passform var katastrofal. Nu skickar jag normalt aldrig efter byxor så det var ju ett dumt tilltag alltihop. Speciellt nu är det svårt med byxstorlek då mage, höft och ben går på tvärs. Det är ett måste att prova helt enkelt. Få se i helgen om jag kan få till ett fint paket och skicka tillbaka dem. Portot står ju dom för. Enklast vore ju att köpa en såndär postpåse ni vet, modell större. Men just nu måste jag hålla i örena jag har.

Jag har ju då och då ordat om att jag anser att vår politik är rena vilda västern. Något jag idag står fast vid mer än någonsin. Nu rör ju KD till det med decemberöverenskommelsen och ingen vet idag hur det slutar. Igår rev polisen tältlägret för fattiga EU migranter som i sitt hemland inte är värda vatten, där barnen inte går i skola, där de inte får sjukvård, där ingen vill ge dem jobb eller bostad.( I och för sig tycker jag inte att någon ska skapa bofast boende i tält eller husvagn på allmän plats.)
Idag säger Löfven att det ska slås upp tältläger för flyktingarna från Syrien m.fl.. Jag trodde nog aldrig vi skulle komma hit. Tillfälliga flyktingförläggningar okej, men flyktingläger med tält i Sverige!. 

Nu tar jag kväll och jag hoppas helgen går fort så det blir måndag och jag får min behandling. Och att den gör nytta. Säger trevlig fredagskväll och önskar er en fin helg.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fin bild (givetvis) tycker MB. Uppskattar alltid
en troslös Greta.

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Du var riktigt energisk med ansökningar. Någon borde väl lyckad.
Fin bild med Fredags Frestelser. Sippa Snippa och Vin är två nyttiga njutningar.

Gretas Svammel sa...

Jo jag vet...MB... vad du uppskattar.

Gretas Svammel sa...

Vi får hoppas... Hans- E... att det genererar lite extraslantar i alla fall.