tisdag, september 08, 2015

TRÖTTHETEN INTE SÅ LÄTTSKRÄMD

Det var inte lätt att jaga den här otroliga tröttheten på flykten. Tänkte försöka ta tag i den här dagen och få lite gjort. Packa upp det sista i resväskan och förpassa den till förrådet, gå till affären,  uppdatera hemsidan för att ta några exempel. Men det går inte så bra. Jag känner mig helt kraftlös och igår när jag kom hem från röntgen och fått i mig lite mat så däckade jag i soffan. Men idag ska jag försöka låta bli att sova på dan. Jag vill inte vara så här.

Till viss del tror jag faktiskt att förkylning spelar in. Jag snorar även idag då och då och då är det inte rinnsnuva och hostan har ändrat karaktär en aning till mer hård och intensiv. Hostan är jäkligt jobbig och slemmet som förut kunde harklas upp sitter längre ner nu. Det låter som ett ånglok i luftrören, piper, visslar och rosslar. Speciellt när jag ligger ner. Började äta slemlösande Bisolvon i helgen, men tycker inte det ger samma effekt som tidigare.

Jag var inne på hemsidan förut för att uppdatera den, men jag blir så trött på det här nya. Jag fick inte till hur jag ändrade bakgrundsfärgen. Jag hittade hur jag ska göra men fick inte till det, så gav upp. För stunden gav jag upp alltså.

Jag var även inne på Ica kontona för att se hur mycket jag hade att handla för. Jag satte bara in 500 på varje den här gången för hade inte mer, men de drar ju avgifter varje månad och ju mer skuld jag har ju större avgift. På Ica kortet hade de även dragit 160 kr för att jag betalat in för lite, så av de 500 kronorna var det inte mycket kvar. Kikade in på extrakontot jag har utlagt här på bloggen och blev så jätteglad över gåvan jag fått nu i månadsskiftet. Jag tror jag vet vem det är ifrån men är inte säker. Nu var det verkligen som en skänk från ovan. Även om jag inte tjatar så mycket om min obefintliga ekonomi just nu, så är varje liten allmosa guld värd. 

Jag väntar fortfarande på storvinsten... löjligt jag vet... men det är det enda som kan få min ekonomi på fötter. När jag får ork och lust funderar jag på att leta fonder man kan tigga pengar från. Men tror inte det finns så många för mig frånsett cancerfonden.
Att flytta och på sin höjd få 5-600 mindre i hyra är för nuvarande ett så stort steg för så lite, tycker jag.

Jag lämnar det och övergår till gårdagen, då jag satt på röntgen och sörplade en liter kontrast. Blev lite förseningar men inget att gå i taket för. Själva röntgen gick bra, återstår att se vad resultatet visar. Jag förbereder mig på det värsta vad gäller lungorna, men hoppas förstås tvärtom. 22 september vet jag.

Bild efteråt i den lilla hytten där jag tog på mig kläderna. Har för mig jag brukar knäppa en bild där och ska väl inte frångå det *ler*. Märket ni ser över ena bröstet är efter första dosan som de sedan tog bort. Det ser värre ut än ärret på magen. Lite dåligt kan jag tycka. Tänkte först photoshoppa bort det, men vad sjutton, alla ni som läser här vet ju att det finns.

Jag kollade inte saldot på busskortet innan jag åkte. Var nämligen säker på att det precis skulle räcka fram och tillbaka till stan. Men av en ingivelse så frågade jag chauffören på ditresan. 4 kronor. Alltså efter att jag betalat resan in, så jag kom ju till sjukan. Men efter att jag var klar där så fick jag gå till stan ( i och för sig bara nyttigt ) och ladda på det så jag tog mig hem. Tur att jag hade lämnat en hundring kvar på mitt vanliga konto och att det inte gick åt några pengar i Stockholm.

Det kanske inte alls är nytt, men för mig var det nytt. Hon gav mig ett nytt plastfodral för mitt gamla var slitet och från begynnelsen. Snällt tycker jag och väldigt smart att förse baksidan med reflex. Skitsmart enligt mig. Åtminstone jag står beredd med kortet när bussen dyker upp och nu i kommande höst och vintermörker så ser då chauffören att man står där. Är ju inte vid varje hållplats det finns gatlampor. Speciellt inte på landsbygden.
 

3 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Ta det bara lugnt och vila ut! Hemsidan finns ju kvarvl i morgon!
Trevligt att du visar tuttar!
Blev inspirerad av din novell och blev skrivsugen. Har publicerat två noveller om variant på sexsälj och sexköp

Gretas Svammel sa...

Var inne och läste... Hans-E... ja byteshandel är ju en form av prostitution det också *ler*. Tjänster och gentjänster.

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Hoppas att du gillade dom.
Byteshandel har det väl funnits sedan tidernas begynnelse.