tisdag, september 15, 2015

SVAMMEL OM DITT OCH DATT

Så här ser jag ut idag när jag sitter vid min dator och kuckelurar. Vaknade idag av att regnet smattrade mot sovrumsfönstret. Var ganska mysigt faktiskt. Det är bara att inse nu att hösten är på ingång. Man kan ju önska, vilket jag då gör, att även om det blir kyligare att solen ändå visar sig ofta och att vintern inte blir alltför kall och hård och att våren sedan smyger sig på tidigt. Och förstås, förstås att jag mår bra och orkar och vill ta mig för saker. Men så kommer det ju att bli.

Ibland när jag ser bilder på mig själv, typ den här ovan, så funderar jag på om jag skulle boka tid hos min frissa för att få någorlunda ordning på håret. Det ser ju inte klokt ut med kalufsen som står rakt upp. Men även om det bara är lite trimning jag behöver så lär det ju kosta som en vanlig klippning. Jag ska fundera lite till. Annars skulle det vara himla kul att träffa de här tjejerna igen så de kan boosta mig med positiv energi. Det är de specialister på, vissa människor är ju så... fast de är få. Sista gången jag var där var veckan innan röntgen i mars förra året. Då lunkade jag dit med min stora mage och då visste ju varken jag eller dom att håret skulle falla av några månader senare.

Jag ska i alla fall tona det nu i helgen tänkte jag.
Det är så jäkla trist att alltid behöva tänka på pengar och ständigt prioritera bort. Jag vet, nu gnäller jag igen. En femhundring i extra utgift en månad är i stort sett otänkbart. För den femhundringen finns inte. Jag satt igår och kollade typ Jotex för skulle vilja ha nya kuddöverdrag till soffkuddarna. Jag pajade av ren dumhet en omgång sist genom att jag manglade dem, vilket förstörde blixtlåsen på dem. Men jag ska tänka igenom det en gång till trots att det inte är några stora summor och jag tar det på kredit och betalar lite i taget. Nya böcker vill jag också ha. Har nu bara en oläst kvar som jag ska spara på. Har påbörjat en av de gamla deckarna jag sparat på till just det här.

Jag drömde i natt, vilket inte är så vanligt nu för tiden och om jag gör så minns jag dem aldrig nu. Att jag minns den här beror säkert på att jag drömde den precis innan uppvaknandet i morse. Egentligen minns jag bara två årtal 2014 och 2016 som visades väldigt tydligt. Jag fick känslan av att det var en positiv dröm där speciellt 2016 visade på glädje, så den gav en liten positiv pepp. Jag har inte fått några tecken sedan början av den här skitsjukdomen då jag fick flera stycken på rad som då bekräftade min redan starka känsla att jag skulle fixa det här. Den känslan har ju svajat lite under resans gång, men funnits kvar långt inne. Jag tror det är ett måste att försöka ha den inställningen när återfallen duggar tätt och det ena efter det andra dyker upp. 

Jag var tvungen idag ( av nyfikenhet) att googla mannen som figurerade i artikeln jag länkade till igår. Artikeln var från feb. 2012. Jag hittade hans blogg och han avled samma år i juni, men operationerna utomlands gjordes ju 2009 så han fick några år extra i alla fall.

Nu ska jag försöka aktivera mig med något. Kanske måla magnetgrejen i lera jag gjorde på rehab. Man kan måla med akrylfärg sa de och det har ju jag. Ljuslyktan jag också gjorde målade jag med något "nytt" direkt där innan bränningen. Blev rätt okej, men lite blekt så kluddar nog på lite även på den.

Kanske planterar jag skottet också, som nu fått rötter som ni ser.

Jag tycker det är lite fantastiskt med mina frösådda paprikaplantor. Det tyckte ungarna i söndags också. Det här är den mindre av dem. Den större har bara en stor och en liten frukt.

När avkomman studerade den här mindre i helgen hittades två nya embryon. Ska bli kul att se om de förblir gröna eller om de blir röda som originalet. Men det kanske blir för ljusfattigt nu.

Eventuellt blir det ett inlägg till senare. Tänkte lägga in novellen som skickades till mig av en av mina tidigare regelbundet återkommande kund. Jag har hans tillstånd. Kanske kan vara kul att läsa något från en annan synvinkel än min. Men nu lämnar jag datorn för några timmar.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Det är trevligt med växter. Du verkar ha gröna fingrar. Ser fram emot att läsa novellen!

Gretas Svammel sa...

Det lustiga är ... Hans-E... att jag inte har gröna fingrar... förrän nu då kanske.