söndag, september 06, 2015

LITE OM VECKAN SOM VARIT

Skapligt väder när jag åkte, men blåste lite om jag minns rätt. Minnet ni vet, är inte riktigt som förr. Inga problem med tunnelbana och rulltrapporna fungerade allihop. Möttes av dotter och treåring som tog hand om resväskan åt mig.

Jättekul att umgås med minimänniskorna och deras föräldrar. Och så skönt att kunna vara ute. Ett glas vin blev det på kvällen till grillad hallomiburgare.

Söndagen bjöd på en riktig sommardag, så vi var i stort sett ute hela tiden. Vid halv fem fick jag skjuts till Solna och rehabiliteringen. Några hade kommit, men inte alla så vi bekantade oss lite i matsalen. Vi var sju stycken från olika ställen i landet och med olika cancerdiagnoser. Hade en infomapp på rummet med bland annat schemat för veckan. Det var fullt upp vill jag mena *ler*. Gruppsamtal, stavgång, gymträning, yoga, qi-gong i bassäng en dag och en annan dag mer som vattengympa, kroppskännedom, föreläsning om trötthet och sista dagen pratade en dietist. Men det sista gav inte mycket, det var sådant man redan visste.

Frukost, lunch, middag och kvällsfika hanns med också och på måndagskvällen var det keramik för de som ville och på torsdagskvällen massage.


På väg till första frukosten strax efter åtta.  Den var okej eftersom jag bara äter kaffe och smörgås då och sedan stoppar i mig det rosa giftpillret. Annars var maten inget att hurra för. Noll kryddning och torra linsbiffar och äckliga röror. Fisk fick vi två dagar och det gick an när man själv fått saltat lite. Men allt kan ju inte vara bra.

Välkomstmöte, individuella samtal, stavgång och gymintroduktion bestod måndagen av. Det var väldigt fin natur att gå i. En satt i rullstol och var inte med på stavgången och av oss sex andra var det tre som gick i normaltakt och tre som gick i snigelfart... däribland jag. Men jag var nog lite mitt emellan så skojade att vi gick i tretakt.

Redo för gymmet och olika maskiner. Något jag inte är så bekant med, så var kul. Jag gick all in och förundrades över att jag orkade så mycket. Körde roddmaskin, benlyft och två olika för armarna. Hade inte med kameran den dagen, men kommer bild senare från gymmet.

På kvällen tog jag med kameran till keramiken och en av tjejerna tog villigt på sig fotografjobbet och fortsatte med det sedan resten av veckan. Tycker ni bakgrunden till vänster ser lite lustig ut beror det på att jag suddat bort en person som också gärna ville vara med på bild. 

Det var riktigt kul att sitta och leka med lera i några timmar. Jag totade ihop något som ska likna en ljuslykta. Tyvärr eftersom vi bara var där en vecka så hann vi inte måla och glasera. 

Bassängen var ljuvlig. Varm och skön. På slutet fick de som ville ligga och flyta med en "badorm" och lyssna till avslappnande musik. Där kunde jag legat länge.
Kvällen innan började jag känna av halsen, men tack och lov var det borta på tisdagen. Men en av de andra blev riktigt förkyld och senare ytterligare en. En liten släng fick nog även jag för jag snorar extra mycket nu.

  Onsdag och gym igen. Nu hade jag med kameran för att få ett kort när jag körde roddmaskin. Men denna dag tog jag det väldigt lugnt. Mitt nackonda som jag haft i några veckor satt fortfarande i och på onsdagen hade värken även gått ned i höger arm. Jag kopplar ju ihop allt med cancern *ler*, men en av de andra trodde det kunde bero på att jag kört så hårt på måndagen med armarna och det lät ju faktiskt troligt. På fredagen kändes armen betydligt bättre. 

Inget vidare väder den här dagen med regn och blåst, så jag hoppade stavgången på morgonen. Det var alltså inget tvång att vara med på allt, man tog det efter sin förmåga. Men jag hade ju föresatt mig att vara med på allt, fast dåligt väder kan få mig att ändra mig haha. 

På torsdagen var det jättefint väder igen med sol. Jag står här och väntar på de andra som hämtar stavarna. Jag tänkte att jag skulle skona min arm och nacke så gick utan stavar. Den här dagen gick vi lite längre för att fika på ett ställe. 

Fikat bjöds det på och det var jättetrevligt och mysigt att sitta i solen och äta kardemummabulle och jouse och prata strunt med de andra.

Den här dagen var jag otroligt trött, fast det syns inte på bilderna. Jag småslumrade två gånger under dagen på de få lediga stunder vi hade och under gruppsamtalet blundade jag en gång.

Jag somnade direkt på kvällen för efter promenaden hade vi bassängträning och efter middagen massage. Jag var typ som en geléklump hela jag. Och jag längtade hem.

Så blev det fredag och dags att åka hem efter lunch och avslutningssamtal. Jag hade sällskap med en av de andra tjejerna till tunnelbanan och sedan skiljdes vi åt på centralen. Cirka en och en halv timmes väntan tills min buss skulle gå, men det gick rätt fort ändå med en tidning som tidsfördriv. Sedan tjugo minuters väntan här i stan på bussen hit.
En underdrift att säga att jag var trött när jag steg in i min hall vid kvart över nio på kvällen. Vinklunkarna jag tog senare gjorde ju inte saken bättre, men underbart att sedan sova i sin egen säng.

Jag tog ett skott från en blomma med mig hem. Jag hoppas det tar sig och får rötter. En snabbväxande sort som jag inte vet vad den heter så här på rak arm.

Nu är det söndagskvälls och ingen uppdatering på hemsidan har det blivit, men det kommer vad det lider. Ska se " mammon" vid 21 och i morgon är det röntgen.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Rehab verkar vara trevligt!

Gretas Svammel sa...

Visst...Hans-E.. det var jättebra