söndag, augusti 09, 2015

HÄRLIGT SÖNDAGSVÄDER

Vaknade kvart över sju idag. Annars har jag de sista veckorna haft någon inbyggd klocka för har varje dag vaknat mellan kvart i och kvart över åtta. Solen letade sig in mellan persiennen och rosa pillret tar jag runt halv nio, så jag skuttade ur sängen utan att ligga och fundera på... ska jag eller ska jag inte.

Startade således denna augustisöndag med en 30 minuters promenad. Förutom när jag tog korten så höll jag en någorlunda jämn och någorlunda rask takt. Ja, inte samma takt som innan jag blev sjuk förstås. Men fortsätter det här måendet så kommer jag dit.

Någon kanske undrar hur det går med hantlarna. Svaret blir sådär. Jag har lagt dem under soffbordet med tanken att köra lite i reklampauserna varje kväll. Men det blir kanske typ två kvällar i veckan. Ska försöka bli bättre och även lägga till lite mag och rumpövningar. Fast den där entusiasmen varierar för var dag. Ena dagen vill jag så mycket, medan jag den andra mest slappar.

Igår var en typisk slappardag som jag till största delen tillbringade i soffan. Men inte sovandes. Först Nyhetsmorgon och sedan satt jag och funderade lite, om jag skulle påbörja en tavla. Men kände inte för det. Kände mest för att bara vara, läsa, skriva, fundera, äta lite osv.

Tog efter ett tag fram den bärbara för fick plötsligt lust att börja med nytt skrivprojekt. Har ju två romanuppslag där handlingen är klar, bara att börja skriva och nu hade jag äntligen lust till det. Inte med tanken att något förlag ska ge ut det, för det är helt omöjligt att få ut något som okänd. Men lusten att bara skriva och hitta på. Utan minsta krav.

Nu tog det hela eftermiddagen att komma in på datorn. Det verkar som allt tekniskt ska krångla nu. Men jag hade ju tid så jag körde om och körde om och körde om på olika vis. Jag kom en bit sedan hände ingenting. Jag tröttnade till slut och hämtade minidatorn som jag inte haft framme på hur länge som helst, kanske två år. När jag jackat i den så hoppade den igång som ingenting och lustigt nog hade den bärbara gett upp att krångla under tiden jag styrde med minidatorn, så plötsligt var jag inne även på den.
Kanhända hade jag inte tillräckligt med tålamod innan, för varje gång inget hände så stängde jag av direkt för att sedan sätta på den igen.

Hur som helst så försvann dagen i ett huj när jag höll på med mina datorer. Vadå datorfri lördag? På minidatorn körde jag virusscanning och uppdateringar och raderade allt jag hade på den för behöver inte ha något sparat där. På den andra körde jag också virusscanning, samtidigt som jag började skriva. Det blev några sidor. Alltid svårt att börja på en historia, tyckte det blev lite larvigt men kommer jag bara in i handlingen så lever man sig in i det och då brukar det gå utav sig självt. Hämtade ett glas rött i tron att det skulle flyta bättre, vilket det inte gjorde. Istället gav sig magen till känna. Med all rätt. Jag hade inget ätit så magen var tom och det klart den protesterade när jag gav den alkohol. Så vid 19-tiden plockade jag bort apparaterna och fixade lite ätbart. Det var den dan. Förde över det jag skrivit på ett usb för säkerhets skull.

Lite kul att jag har XP på minidatorn, Vista på skrivdatorn och Windows 8 på den stationära. Skulle gärna haft XP på alla, fast så är det ju inte idag. Vista är hur som helst sämst.

Nu ska jag snart ta med en filt och lägga mig ute och sola. Har tvättstugan vid tre så inget cyklande till badet idag. Annars verkar det vara en perfekt bad och soldag. Jag får ta med en sprayflaska med vatten *ler*.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Skönt med slappardag. Tror att skrivarinspirationen infinner sig så småmåningom. Ett glas rött gör väntan trevligare iaf

Gretas Svammel sa...

vi får se vad det blir av det...Hans-E..