måndag, augusti 17, 2015

EN FANTASTISK FEST

Sitter med en färdiglagad grönsakslasagne som blev jättevarm runt kanterna men iskall i mitten. Fick lägga över på tallrik och värma mitten för sig. Det första jag äter sedan frukost. Har suttit med helgens bilder 70 stycken och fixat med text över varje bild och sparat ner i kronologisk ordning. Har även läst nyheter. Norrköpingspolisen verkar ha haft att göra idag. Någon form av sprängning på ett ställe, ett tillslag av säkerhetsstyrka på ett annat och så som det verkar oprovocerat knivdåd mot tre personer. Det är en våldsbenägen värld vi lever i.

Över till festen som bara gick i kärlekens tecken.

På ditvägen stannade vi till vid festplatsen i skogen innan vi checkade in på vandrarhemmet. Där var det full fart med förberedelser av släkt och vänner till paret som senare skulle vara i centrum. Cateringfirman var på plats och styrde och ställde. Vi tog sikte på ceremoniplatsen där avkomman med sambo fick hjälp med ljud, mikrofoner etc. De skulle nämligen framföra en sång och gitarrspel precis innan ceremonin. Jag tog det lugnt och satt och tittade på.

Här väntar jag tillsammans med ett 40-tal andra gäster på att brudparet ska göra sitt intåg.

Barfota  kom de snart med minimänniskorna i släptåg. Allt var så himla fint. Jag väntade bara på att korna skulle komma fram i hagen bakom dem. Men de blev kanske skrämda av allt folk och musiken. Den äldre minimänniskan hade hand om ringen och den var så intressant att skrutten inte ville lämna ifrån sig den. Efter en stunds övertalning så byttes ring mot ask. 

En dålig bild på mig vid honnörsbordet som det heter. Jag tror jag har en oliv i munnen. Vinet gick hur lätt som helst att få ner, var riktigt gott. Det tyckte min bordsgranne var så kul så han fyllde på innan jag ens druckit ur. Men sedan fick det räcka för jag skulle ju ta gifttabletten vid halv nio och det vore ju dumt att skölja ner den med vin. Efter förrätt blev det grill buffé. Då började det bli lite kyligt så tog på tröjan. Fanns även filtar.

Jag mådde hur bra som helst fram till strax före ceremonin då jag fick kramp och hugg i sidan vid skratt, hostning eller vridning. Inte hela världen tyckte jag för det gick ju strax över. Men efter middagen började ryggen spöka och värken förvärrades efter hand. Måste varit lungorna som ville tala om att de fanns. Jag var lite orolig att det skulle bli som den där natten då värken var hemsk och jag hade svårt med djupa andetag. Men jag fixade en lugn dans med toastmastern och lite hopp och skutt med andra ute på gräset till ett skönt liveband. Jag orkade inte som de andra att stå och lyssna utan satt på en stol med filt om mig.

Sedan fortsatte dansen inne till stereomusik. Gjorde ett försök att skutta lite med avkomman, men blev så otroligt andfådd. Jag satt sedan i en soffa med två filtar om mig resten av kvällen. Efter hand lättade värken lite. Jag var sällan ensam där i soffan för det kom ständigt folk och pratade. Jag satt där och lyssnade till skithög musik, men det var bra musik så gjorde inget och jag var bland de sista som lämnade stället. Jag hade ju bestämt mig för att inte balla ur och gjorde det inte heller. Vid tre tyckte mina fina ungar att det var dags att fixa taxi och åka till vandrarhemmet. Då var det typ 4-6 personer kvar plus cateringspersonalen.

Oj vad klockan gick när jag skrev. Jag tänkte se nyheterna nu halv åtta, så tar en paus. 

Blev sittandes en stund efter nyheterna för var en massa nakna människor och det ser jag ju sällan nu i verkligheten *ler*. Bilden är från dagen efter festen, alltså i går. Jag hade tagit med pulverkaffe och baguetter så vi kunde få lite frukost på morgon. Ungdomarna var väl inte så jättepigga för det snålades inte varken på öl eller vin på festen. Jag var rätt trött jag också för blev ju inte många timmars sömn. Men ryggvärken var borta och inga hugg eller kramp i sidan.   

Jag hade tackat nej till förmiddagens brunch med de närmast sörjande. Tyckte det blev lite kaka på kaka och 08-familjen träffar jag ju igen om 14 dagar.  Föredrog en stund med sol och bad i stället. Jag sov en timma på stranden, var inte så varmt först så tog inte av shortsdressen.

Senare försökte jag mig på ett bad, men attans vad kallt det var. Doppade mig faktiskt inte helt. Blev sedan upphämtad vid två då vi åkte och hjälpte till med städningen efter festen. Ja, jag pratade väl mest och satt och tittade på. Är man sjuk har man legitimt skäl *ler* för att vara lat.
Efter att vi sedan delat på tårtresterna åkte vi hem och jag klev in i hallen runt halv sju igår kväll. När jag packat upp slängde jag mig i soffan för att se lite tv... det här nya Mammon. Men somnande titt som tätt så stängde av tv-n och sov till halv tolv i soffan. Då bytte jag till sängen och sov vidare.

Nu ska jag gå och fixa en knäcke till rosa pillret och se mer på programmet om nakencampingen. Jag körde naket på Maspalomas när jag var där med en av de jag dejtade innan jag började ta betalt. Han var naturist eller nudist. Tror det är två skilda saker.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Det är trevligt med fest ihop med intressanta människor. Förstår att du hade roligt.

Gretas Svammel sa...

Ja det var jätte trevligt