torsdag, augusti 06, 2015

DATORSTYR, KLÄDPROVNING, TORNBY

Hej och hå vad jag låter tiden gå. Jag hade tänkt att se Taken 2 vid nio, men det blir så stressat så jag avslutar den här dagen som jag började den. Det vill säga med datorn. Första filmen Taken 1 såg jag för några år sedan, ja jag vet att den visades även igår, men då såg jag den inte. Det är ju möjligt att jag har sett andra filmen också, fast tror inte det. Men det är strunt samma.

Laddade ner den här virusscanningen i morse, för fick för mig att mitt nuvarande McAfee inte är pålitligt. Körde igång den med tanken att få det klart innan jag åkte till Tornby. Men när det hållit på ett tag så låste sig datorn och jag stängde av och körde igång det igen från början.

Under tiden scanningen gick provade jag kläder till kärleksfesten, innan jag skulle kliva in i duschen. Jag velar lite om jag ska ha den här klänningen, men det blir nog så. Jag gillar den faktiskt. 

Testade 50-kr klänningen och med den funkar ena jeansjackan, som egentligen är lite liten. Jag har funderat några dagar på det där att kanske köpa något att ha över, men det känns snudd på onödigt med tanke på min obefintliga ekonomi. Även om jag köper det på Henneskontot så ska det ju ändå betalas.

Provade andra jeansjackan till första klänningen, men känns inte hundra. Drog på hårmössan också haha, för den kommer jag troligtvis att ha.

När jag lagt bort kameran och skulle gå och duscha så stängde datorn plötsligt bara av sig. Åska tänkte jag först, men jag hade ju ström. Lätt irriterad för scanningen var ju inte klar. Men nu struntade jag i det för klockan var rätt mycket på dan.

Jag närmar mig Biltema. Rätt varmt har det varit i dag, men ni ser molnen. Men det är så himla skönt att det ändå äntligen är sommarvärme. Sent omsider. Inte helgen som kommer utan nästa helg ska festen gå av stapeln och jag hoppas verkligen det är kanonväder då.

Jag hade kollat på nätet så visste att de hade billigt fotopapper. Lite skillnad mot Claes Ohlsson som inte hade något under hundra, snarare en bra bit över. Nu kan jag fixa och dona nästa vecka med det jag ska göra.
Traskade sedan över till Ikanohuset och mötte upp bekantingen som bor i krokarna kring Tornby. Tänkte mig lite smakråd, men jag kände samma som i stan.... inget på Hennes föll mig i smaken. Dessutom verkade sortimentet vara mindre än i stan. Men jag köpte hårtoning att använda någon gång framöver, är inte aktuellt ännu, men det var billigt och så ett rosa nagellack. Jag målar ju väldigt sällan naglarna på händerna, men tänkte göra det nu till nästa helg. Jag har bara olika rött lack hemma till tånaglarna och rött är inte snyggt till åldrande händer.... tycker jag.

Löste in en 60 kronors trissvinst mot en ny triss och tre minitriss. Två av minitrissen ska jag ge bort. Har ett par syskon som är födda i den här månaden. Vi firar inte varandra, men ett kort kan väl vara trevligt att få och en minitriss. Det är inte värdet som räknas utan tanken. Själv hade jag tur när jag skrapade. Det är inte mycket, men lite och så när som på tio kronor så fick jag pengarna tillbaka.

Körde igång datorn när jag kom hem och blev glatt förvånad när scanningen fanns där och fortsatte där den slutade. Men herregud vilken tid det tog, flera timmar innan det var klart. Två infekterade filer som inte mitt virusprogram hittat. Inget kul när man betalar för ett virusprogram och det sedan inte gör sitt jobb.

Jag köpte pepparrot igår, men tro inte att jag äter det som på bilden *ler*. Jag testade faktiskt igår att tugga på en tunn skiva, men det går inte. Idag rev jag det och hällde i lite vatten och stjälpte i mig. Då var det inga problem. Egentligen vet jag inte varför jag ska börja med pepparrot, det var bara en känsla jag fick att jag skulle testa. Den sägs förhindra slem, men den botar ju inte slembildande cancer. Men, men jag kör ett tag. Pepparrot och gurkmeja och mer basisk än sur föda. Smoothisarna jag körde med har jag för tillfället tröttnat på att hålla på att balta med.

Dagens billiga, men goda mat. Sista rispåsen och lök, vitlök, sambal olek, chilisås och lite vatten som fick steka ihop i stekpanna kryddat med örtsalt och curry och sedan till sist en liten burk tonfisk. Melonen på fatet åt jag nu ikväll till mitt rosa piller. Det är så bra när de delar upp melonen i mindre bitar i affären, för en hel vattenmelon är lite tungt för mig att kånka hem.

Klockan är tio och jag är ovanligt pigg. Hade jag halvlegat i soffan och glott på tv hade jag nog varit tröttare. Kanske. Man blir trött av datorn också. Få se vad jag hittar på att roa mig med innan jag kryper ner i en för dagen renbäddad säng.  Kolla morgondagens väder kanhända.

Inga kommentarer: