fredag, augusti 07, 2015

BAD UTAN SOL

Här går jag med min gamla cykel, med blåklinten bakom mig. När jag vaknade vid åtta sken solen och när jag tittade ut var det klarblå himmel. Bestämde mig för att jag måste passa på och åka och bada idag. Man vet aldrig när nästa sommardag kommer, om det överhuvudtaget blir någon mer i år. Och nästa år vet man inte om jag överhuvudtaget kan bada. Det räknar jag ju med förstås, men ingen vet ju om sin framtid tack och lov.

När jag gav mig iväg framåt tolvsnåret hade det bildats lite små moln, men inte så pass att jag ens tänkte tanken att avstå badet. Det stör mig lite också att jag var sådan badkruka sist. Det var den halvkalla vindens skull säger vi. Det fläktade lite även idag, men mer ljumma vindar.

Visst var det lite småkallt i vattnet idag också innan man kom i. Men inte som sist. Det här är första doppet och nu var det inte längre små separata moln, nu hade det flutit ihop till typ soldis. Men solen värmde lite ändå, ibland mer och ibland mindre. Ett tag.

Innan andra doppet såg himlen ut så här. Känns ju lite knäppt att ligga och sola utan sol, men då och då tittade den fram en minut eller två och värmde min hud. Och då levde man på det tills nästa gång den sprack igenom. Hade det sett ut så här när jag åkte så hade jag inte åkt. 

Men det var himla skönt att bada och simma lite, så jag ångrar ju inte att jag åkte.

Kanske är det här årets sista badbilder. Fast jag hoppas förstås inte det. Det märks. Kvart i fyra cyklade jag hem. Intog dagens mat som idag bestod av sparade riset från igår, sallad, kokta ägg och mangoraja dressing. Den här veckan har jag nog slagit rekord i billig mathållning.

Jag vet inte om det är tankens kraft eller om mina gulliga ungar läser här. De är de sista jag skulle bett om hjälp med bussresepengar till rehabiliteringen. Har haft en snabb tanke att fråga syskonen som bor i länet, men slagit bort även den och hoppats att det skulle lösa sig. Idag kom ett brev med kontanter från avkommorna, de ger mig ju ibland presentkort på Ica men idag kom det alltså kontanter. Det känns så tokigt och fel att de ska bistå sin morsa, men nu föll en sten från axlarna och jag behöver inte oroa mig längre för resan.

Igår kom tid till tandläkaren. Blev ju så mycket ändringar i våras och jag mådde inte bra då, så de skulle höra av sig nu istället. Idag kom tiden till röntgen. Det tokiga är att båda tiderna var den veckan jag är i Stockholm och kurerar mig. Tandläkaren ändrade jag idag till veckan innan. Röntgen tar jag på måndag.

Blev av någon anledning sugen på kaffe och bulle när jag skulle börja blogga. Brygger i stort sett bara kaffe till mig själv på morgon, sedan dricker jag ytterst sällan något mer under dagen. Så blev lite överraskad när tanken på kaffe dök upp i huvudet plötsligt. Men det var gott, fast kommer inte att bli någon vana.
Vet inte om det syns men testade rosa lacket på tumnageln. Det blir alldeles perfekt.

Nu säger jag bara TREVLIG HELG. Ska slänga mig i soffan och kolla Rapport.

Inga kommentarer: