tisdag, juli 14, 2015

KROKIMODELL och annat

Bild från -77 blir det idag. Jag har för mig att jag haft den förr i bloggen i något sammanhang. Men tror det är längesen och nya läsare har inte sett den. Hittade flera mappar med scannade bilder när jag rensade mina usb och i en fanns den här. 23 år och visade gärna upp mig naken redan då, när jag under några år stod krokimodell. Inte mycket förtjänst eftersom jag ju inte stod så här ( eller satt) på heltid. Men himla kul. Eleverna på bilden gick en konstutbildning och några av dem är idag erfarna konstnärer som man läser om då och då. Men jag satt även på vanliga kvällskurser i kroki och målning.

Annars var nog inte tiden mellan 21 och 24 så väldigt kul. Många fester, mycket killar och lite pengar. Vissa stunder tyckte jag nog var skitkul, medan jag i andra tänkte mycket, var villrådig och rastlös. Vad ville jag med livet? Eller rättare sagt vad ville livet med mig?
Jobb var ju inte svårt att få på den tiden, mest industri och inget fast. Men jag ville nog inte ha något fast heller. Jag vet inte hur många jobb jag hade, jag monterade på några olika fabriker, packade choklad, jobbade på lager, körde skolungar och till och med städade en period. Och satt krokimodell.

Sedan tog jag mig samman och började plugga in högstadiet på Komvux ( hade struntat att gå nian ). Jättekul, vilket också visade sig i studieresultaten. Träffade tvillingsjälen, hyrde stuga på landet och fortsatte plugga till det som sedan blev mitt yrke. Tröttnade på tvåsamheten (inte tvillingsjälen), träffade barnens pappa, köpte hus, skaffade barn och levde svenssonsliv fram till jag slog bakut och förändrade hela mitt liv när jag var 47. Resten vet ni.

Hur intressant det här är på en skala vet inte jag *ler*. Men det hörde lite ihop med bilden.

Nu sitter jag och väntar på att tvätten ska torka så jag kan hämta in den. Ja, det dröjer väl till framåt sex - halv sju. Men har inte så mycket att ta mig för just nu så passar på att blogga. Jag skulle ju ha kunnat ta en promenad, men det har jag inte alls lust med. Jag känner av kroppen på något märkligt sätt. Mest ryggen, men även benen känns lite tungstyrda. Inte så att jag har ont, mer att kroppen känns trött. Märkte det igår när jag gick promenaden och nu i tvättstugan när jag hängde tvätt. Men det kanske är sånt man får räkna med.

Inget Mord i Midsommer ikväll. På grund av prinsessfödelsedag. Man kan tro att man lever i någon av HC Andersens sagor. Jag har inget emot personerna i sagan, däremot systemet där personerna befinner sig som gör att hela landet förväntas delta i födelsedagen. Tisdagar är enda dagen i veckan jag ser lite fram emot för tillfället, just på grund av att det då finns NÅGOT jag kan tänkas se på tv. Nu har ju även Sommarkväll börjat på lördagar och det kan också gå an. Funderar ikväll på att se Tredje ögat på fyran, istället för programmet som inte visas. Det kan ju vara bra.  

6 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Trevligt att läsa om dig. Tror att det varierande livet och sökandet ungdomen har gett dig ovärderlig livserfarenhet.
Förstår att du är duktig som modell då du gjort mycket krokiuppdrag. Det är svårt att vara koncentrerad inför publik långa stunder. Gjorde du uppdrag åt FiB eller Lektyr också?

Gretas Svammel sa...

Jag visste nog knappt vad Fib aktuellt och Lektyr var då ...Hans-E.. *ler*. Jo kanske. Jag läste ju porrtidningar.

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Fib och Lektyr hade bara nakna tjejer. I början visade tjejerna bröst. Efter hand mer avancerat helnaket.
Sedan började de ha några sidor med läsarbilder. Det var så jag började fota naket.

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
You are a naughty girl! Läsa porr!!
Men det ät så klart inspirerande att läsa och se tillsammans med sin partner. 70-talet var ju mycket mer öppet och liberalt angående sex och porr. Mitt ex skrev som free-lance både softa berättelser för tjejtidningen Hennes och mer explicit text till bildnoveller i FiB.

Gretas Svammel sa...

Då fanns det ju små behändiga tidningar med sexnoveller. Vet inte om det finns nu när nätet svämmar över av sex.
Vore ju nice om man kunde tjäna pengar på att skriva sexnoveller, men som sagt... det är nog förlegat nu.

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Tror att det finns en marknad för det. Måste rikta sig mot rätt kunder. Förbjudet och elegant förpackat. "50 nyanser av honom" är ju sådan bok. Noveller sammanknutna av lite okänt, spännande och lite förbjudet tema. Du har ju en samling noveller. Hitta en lämplig titel sen. Tex "Mina kunders önskningar", "En kurtisans bekännelser"