tisdag, juli 07, 2015

BLUFFMAIL OCH ANNAT

Idag får man hålla i hatten. Om man har någon. Det har blåst ordentligt och gör fortfarande, fast det verkar ha lugnat sig lite. Jag tänkte att jag bloggar nu, innan jag ger mig ut... utan hatt. Tänkte ta cykeln bort till Ica, men jag kanske går i stället. Annars tror jag att det är bättre träning för benmusklerna att cykla och att cykla i motvind borde ju vara extra bra *ler*.

Lite frukt och grönt står på inköpslistan. Och mjukost. Och bröd. 08-folket var så snälla så de fyllde på med mjölk, ost, kaffe och lite mer förra veckan. Det betyder faktiskt ganska mycket, speciellt då det förra månaden inte gick ihop sig för fem öre. 4000 har jag kvar när hyran är betald, som ska räcka till bredband, a-kasseavgift, försäkringar, el var det denna månad, telefon, påfyllning av busskort och mat/hygienartiklar för en månad. Förut fick man bistånd till elräkningen den månad man skulle betala den. Numera portioneras det ut varje månad, för min del 300 kr vilket i och för sig är 100 kr för lite och det finns inte en chans att jag kan spara dem i tre månader.

Jag misstänker att det blir kämpigt även denna månad när räkningarna ska betalas, för då drar de avgiften för hemsidan. Det är ju bara en gång om året de gör det och jag vill gärna ha den kvar ett tag till. Sedan kan det vara dags för TV-licensen denna månad också.

På tal om räkningar så har ni säkert läst om bluff fakturor som skickas ut via mail och om man öppnar det så får man virus i datorn. Jag öppnar aldrig mail som jag inte känner till, fast jag har ju fått både från Telia och min bank. Men sunda förnuftet säger ju att de inte skickar mail. För min del har det hänt att jag fått både på min privata mail och hobbymailen och varför i hela friden skulle tex. min bank skicka mail till greta garbo? 

Nu har jag senaste tiden, ( bl.a. idag ) då och då fått mail från mitt virusprogram McAfee att det är dags att förnya. När första mailet kom var jag en hårsmån från att klicka upp det, men hejdade mig. Jag hade för mig att det brukar ploppa upp påminnelseinfo på skärmen när det närmar sig. När jag sedan kollade min prenumeration så löper den inte ut förrän i slutet på november. Helt hundra kan jag ju inte vara att det är bluffmail jag får. Hur vet de att jag har just McAfee? Men känslan säger mig att det är något lurt, så jag raderar.

Det är så mycket bluff och skit på nätet så man kan nog aldrig vara nog försiktig. Nu ska jag försöka komma iväg ut och jag har bestämt att det blir cykel. Jag har också ett tag nu tänkt att jag ska ta med stavarna ut på promenad. Jag har inte gjort det sedan sist, vilket var ett bra tag sedan och då jag inte orkade mer än fem minuter. Nu tror jag att det borde gå bättre. Jag är nästan säker på det. Men det blir i vilket fall inte idag.

Jag avslutar med en Jan Stenmark teckning som jag hittade när jag letade efter blåsig bild. Så simpel humor har jag *ler*.

 

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Trevligt att du kommit igång med motion. Jobbigt i början men sen trevligt och humörhöjande. Du är verkligen duktig som kan leva på så knappa marginaler. Men det är inte rätt mot en aktiv kvinna som råkar vara sjukskriven för en allvarlig sjukdom

Gretas Svammel sa...

Det är mycket som inte är rättvist i samhället... Hans-E, men man får göra det bästa av det. Så gott det går.