torsdag, juni 11, 2015

SOMMARVÄDER

Man får göra det bästa av dagen, fast det är fullt med vätska i magen.
 
Jag tog allt itu med skåpet under diskbänken igår. Trots tillståndet vill jag känna mig lite nyttig, i den mån det går. Och igår besvärades jag varken av kräkningar eller diarré. Inte ens illamående som var något att tala om. Buksmärtor och hugg i magen lär jag få leva med så länge tarmar, lever, njurar etc. skvalpar omkring i vätska och så länge jag knaprar rosa piller.

Det blev ju full sol igår frampå eftermiddagen så trots blåsten som inte var kall, satt jag några timmar på balkongen. Jag solade min stora mage *ler*. En syster yster ringde och pratade länge och när jag sedan gick in med telefonen såg jag att jag hade ett missat samtal på mobilen. Var ett 010 nummer så kan kanske vara onkologen som ville kolla läget. Kan ju även vara FK eller soc. Inget meddelande var inpratat så jag hoppas personen ringer idag igen. Speciellt om det var onkologen för vill gärna prata med dem. 

Idag verkar det också bli sommarväder. Jag tänkte, om måendet fortsätter vara som det är nu, lunka ut. Ta med block, penna, vattenflaska och kamera och gå bort till den där ängen jag var en annan gång. Men det kan ju finnas kor där nu och då får jag väl gå någon annan stans.
Skogen är för långt att gå till som läget är nu. Tyvärr. Fixar jag cykelpunkan kunde jag kanhända cykla dit. Det kan ju bli att jag skruvar loss däcket idag, då har jag det i alla fall här inne. Men mycket kan hända. Jag har inte kommit ut än.

Jag har hört av folk att det nu finns svenska jordgubbar att köpa. Tydligen inte billiga, men vad sjutton. Är det det enda jag för nuvarande längtar efter, så kan jag banne mig unna mig det utan dåligt samvete. Skit Ica hade förstås inga när jag var där. De hade inte ens måttband *ler*. Men om tillståndet tillåter funderar jag på att gå ner till samhället  imorgon. Fredag och finns det jordgubbar så borde de väl ha just då, tycker man.

Ser ni de små vita blommorna? Det här är ena plantan från paprikakärnorna jag satte, Det är fantastiskt vad de har växt snabbt, men krukan är alldeles för liten nu så jag kan inte vänta så  mycket längre på att plantera om i större krukor.

Papayafröna växer också snabbt och måste delas och planteras om. Få se om orken att ta tag i det här finns i helgen. På diskbänken ligger melon och citronkärnor som ska bli nästa projekt. Jag är egentligen inte alls mycket för att så och sätta, men nu tycker jag det är kul när det gror. Det är bara jag som ska börja gro också och få nytt liv *ler*.

Nu ska jag se om jag kan ha bikini. Nej då, jag tänker inte gå ut och skrämma folk haha. Det är bara en bikini bh jag tänkte ha och stort linne över. Men om det inte finns några kor dit jag ska, så är det ganska folktomt ( var det sist i alla fall ) och då kan jag sola i shorts och bikini bh. Och skriva tänkvärda saker i mitt block och meditera och lukta på blommorna och lyssna till fåglarna och kanske för en stund glömma att jag har en skitsjukdom som härjar i min kropp.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Blir snyggt och rent in i minsta vrå!

Hoppas att det blir några soldagar

Gretas Svammel sa...

Renare än innan i alla fall... Hans-E..