torsdag, juni 04, 2015

LÄKARBESÖK, RTG SVAR, ÄNDRAD BEHANDLING

Det blev sent innan jag kom hit. Men varit på väg flera gånger men av naturliga skäl så var både barn och andra nyfikna hur dagen fallit ut och så satt jag och googlade nya saker så tiden sprang i väg. Nu kommer jag att springa ifrån då och då och slänga en blick på Fredrik och Filip. En unge kommer även förmodligen att ringa då jobbet är slut, så få se hur kort jag kan fatta mig.

På väg mot domedagen *ler*. Solen skiner och klockan är så där kvart i nio. Hade tid kvart över så hade gott om tid.

Utanför onkologen i skräck och förväntan. Nu var läkaren försenad så fick vänta 25 minuter, men blev informerad och ursäktad. Tyckte mest synd om läkaren som fick dras med förseningen hela förmiddagen och patienterna efter mig förstås. Mig gick det ingen nöd på.

Inte så jättestora förändringar vad gäller röntgen, men jag satt nu förut och blev lite konfunderad. Tar det kanske i ett inlägg framöver. Kraftig ökning av vätska i buken, men det behövdes ju ingen röntgen för att se. Förtätningarna i lungorna ökat lite, ingen vätska tack och lov i lungorna.
Jag fick svar på mina frågor och ny behandling blir det. Cancermarkören nere på 23, men det säger ju inget eftersom det produceras vätska och pågår en process vad gäller cancercellerna.

Nya behandlingen är lite märklig, men kanske ändå inte. Allt är värt att testa. Jag ska knapra tabletter nu. Först i fyra veckor och efter det blodprov och besök onkologen. Visar det sig ge effekt så kör vi fyra veckor till osv. När det inte längre gör verkan får vi hitta på nytt. Men ju mer man ändrar eller märker att det inte ger effekt ju större risk att man blir resistent mot alla gifter. Eller risk.... man blir det och då är det kört. Men nu är nu. 

Det lite märkliga är att det här giftet är för mag/tarmcancer. Men då min äggstockscancer är slembildande och det här är för slembildande tarmcancer så är det värt att testa. Jag kom på en del frågor när jag kom hem så ska ringa i morgon.

Han gjorde ingen undersökning, dels för att han var sen och dels för att det egentligen inte behövdes. Det var jag som sa. Röntgen visade vätska och min diafragma visade vätska. Men jag skulle tömmas och jag frågade om jag kunde få samma läkare som sist och visst det fixade han med ett samtal.
Ny väntan i väntrummet att de skulle ringa, för då skulle jag slänga på mig en skjorta och bli uppkörd en våning. Vid halv tolv var det dags, så behövde inte vänta så jättelänge ändå.

Den läkaren kollade förstås med ultraljud utanpå magen och konstaterade att det fanns vätska men den var koncentrerad till diafragman ( det var ju inget nytt ) och det var inte så mycket. Det är alltid en risk med buktömning och han ansåg inte det var värt risken när det inte var så mycket och nästan inget i nedre delen av magen. Dessutom är risken större för felstick då. Jag köpte allt *ler*. Visserligen skulle det varit skönt att bli av med "stenen", men jag hoppas gifttabletterna gör snabb verkan nu. Jag tog den första nu ikväll. Ska ta en på morgon och en på kvällen.

Biverkningar finns förstås som alltid. Tar det i morgon eller annan dag. Fick sedan vänta igen på mina tabletter och annat. Vid två var jag klar och då traskade jag ner till stan och utförde mina ärenden.

Vägde mig också. Oförändrad vikt, bra.

Nu ska jag se vad Annie Lööf säger på tv.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Hoppas att nya medicinen hjälper. Bra att markören visar låga värden.

Gretas Svammel sa...

Hoppet är det sista som överger en..Hans-E..