fredag, maj 22, 2015

FÄRSKPOTATIS och JORDGUBBAR

Vi tar väl en sån här bild idag för att det är fredag och för att påminnas om tider som varit *ler*. Och som kanske kommer åter.
Grått ute och grått inne, trots tända lampor överallt nästan. Regnet hänger i luften och buskar och trädkronor vajar av vinden. Men bortser man vinden ändå ganska ljummet i luften.

Ja, jag har varit ute. Mot min vilja egentligen, fast kände mig tvingad för det var tomt i kylen. Är ett bra tag sedan jag handlade så nu var det ett måste att fylla på mjölk, proviva, frukt och grönsaker. Men kom inte iväg förrän vid tre på grund av att magen och illamåendet kom som ett brev på posten någon timma efter frukosten. Jag blir så jäkla less och tappar lusten för det mesta. Jag lade mig i soffan och slumrade till och mådde faktiskt bättre när jag vaknade. Men jag kan ju inte lägga mig i soffan och sova varje gång magsug och illamående kommer.

Nu kom det ju tillbaka ganska snart så fort jag började styra och röra på mig. Jag vet inte hur lång tid det tar innan de här starkare pillren ger effekt... om de ens ger effekt.... tre dagar, fem dagar. Förr hörde man folk ta Novalukol för magen. Jag vet inte om det finns längre, men funderar på att kolla på apoteket. Ingen vet ju riktigt orsaken till problemet. Jag var och är ju inne på att magslemhinnan tagit stryk av gifterna. Onkologen att det är magkatarr och nu börjar jag själv luta åt att det utvecklats till magkatarr. Visst finns bukhinnan i bakhuvudet, men det är inte troligt med de symptom jag har. Säker kan jag inte vara, men det här sitter och känns som det är i magsäcken. Och jag har ju haft det sedan jag började den här skitresan, fast det blivit värre med tiden.

Nåväl, sent omsider traskade jag iväg till Ica. Sist jag såg priset på svenska färskpotatisen var det 49 kr. Alldeles för dyrt för mig. Nu var det nere på 34kr. Egentligen för dyrt det också, men jag köpte några stycken ändå. Tänker göra rotfrukter i ugn i helgen med champinjoner och hel färskpotatis och då går det inte åt många. En middag med sill och potatis räcker det till också.

Tyvärr inte svenska jordgubbar, men holländska. 25 kr med ICA-kort. Riktigt fina, behövde inte kasta en enda gubbe och relativt goda. Det lite vattniga kommer man nog inte ifrån. Men jag längtar som sjutton efter att få sätta tänderna i en svensk, söt jordgubbe.

Tycker det varit dålig struktur på dagarna sista veckan, så har gjort en lista med saker som borde göras. Inte i helgen, men under nästa vecka. Men inget förutom städa är något egentligt måste. Allt hänger på dagsform och mående. Någon dag i helgen, tror det var söndag, skulle det bli sol och då hoppas jag att jag orkar gå upp till skogen för att få lite energi.

Jag önskar er som läser en fin helg och Pingst.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Inget uppiggande väder i helgen. Men jorgubbarna såg fina ut.
Också en fin bild på läcker kvinna!

Gretas Svammel sa...

Javisst... Hans-E.. man får pigga upp sig med svenska (ätbara ) gubbar när vädret sviker *ler*.