lördag, maj 09, 2015

SOL, NATUR och ÖL

Vi kör väl ett vanligt inlägg också. Om jag blivit knäpp? Nej då, men det är tredje dagen utan att magen spökar, jag sov skapligt i natt och jag har fått luft och sol idag. Dessutom är det inget att se på tv på lördagar för tillfället. Jag tänkte först om jag skulle sätta på Afzeliusfilmen, men tankarna på de förra inläggen snurrade, så knäppte på datorn istället. Bilderna var klara sedan i går och halva första inlägget skrivet. Men igår hängde inte huvudet med riktigt.

Jag hoppas nu att magen fortsätter att hålla sig lugn i flera veckor. Helst för alltid, men det vore kanske för mycket att tro på. Tyvärr är smakförändringarna kvar. Jag testar en ny sak nu. På morgon innan jag får gift så tar jag ju en del medikamenter bl.a. en tablett mot magsyra och förra veckan den dag jag fick gift kände jag inte av magen och inte i torsdags. Så jag hörde med sköterskan om jag inte kunde ta en sådan tablett varje dag för att testa. Det gör jag nu, men om det beror på det att magen är lugn, vet jag inte.

Nästan sommar har det varit idag. Efter frukost och nyhetsmorgon gick jag ut. Ingen motionspromenad utan mer en njutningspromenad. En timma och tjugo minuter var jag ute.

En halvtimma av den tiden tillbringade jag på någon slags äng som jag hittade. Det brukar vara försatt, men idag var det öppet och bara att knalla in. Ibland går det kor här, men inte idag. Lugnt och skönt, solen sken och fåglarna kvittrade.

När jag kom hem väntade jag på att solen skulle runda min balkong så jag kunde sätta mig där i solen. Så jäkla skönt med sol och värme. Men en månad till så blir det för varmt att vara på balkongen, då får man ta filten och lägga sig ute. Det skulle jag kunnat gjort idag egentligen.

Fixade mat, potatis och lax och slog till med en öl. Det var faktiskt gott, första halvan. Jag är ju som jag är och har svårt med för mycket öl. Om nu ett glas är för mycket. Men jag blir så mätt och så maten på det.

Men jag fick i mig nästan hela där jag låg och njöt i solen. Med bara ben. Första gången i år.

I morgon får jag se om det kommer någon och hämtar mina kassar med böcker. Men det tror jag. Jag har pratat med mannen i familjen på telefon och det verkade vara rekorderligt folk. Tre timmars bilresa har de, jag frågade inte om de åkte enkom för att hämta böckerna. Det är ju lite specialböcker det här, alltså inte deckare. Det är ju inte helt omöjligt att jag har träffat frun på någon mässa eller konferens någon gång. Det är hon som ska ha böckerna. Det märks i morgon.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Fin vårkvinna på bilderna! Bra att böcker återanvänds

Gretas Svammel sa...

Ja det vore idiotiskt att bara kasta en massa böcker... Hans-E..