söndag, maj 17, 2015

SKÖN HELG MEN SVACKA

Jag tror att det bara blir bilder och liite text i kväll. Jag mår ganska okej, men är trött och magen talar om att den finns och att den vill ha något i sig.

Tidig förmiddag i går lördag, då jag bänkat mig på tåget. Trots att jag gick hemifrån vid halv nio så sken solen och det var riktigt skönt ute. Och jag mådde riktigt bra.
Åkte med regionaltåg så det gick inte så väldigt snabbt. Men det var behagligt. Jag tog inte ens fram boken utan satt och tittade ut på natur, sjöar, sommarstugor under hela resan.

Innan vi åkte hem till avkomman så åt vi lite och tog varsin öl i solen. Så långt gick min önskan i uppfyllelse.

Mådde så bra där i solen med ölen att jag spexade lite medan ungen knäppte kort efter kort.

Framåt sena eftermiddagen äntrade vi ettan och efter många, långa trappor var jag helt slut när vi till slut var uppe. Återfick normal andning och lugnare puls ganska snart. Men tyvärr kom undan för undan magproblemen och illamåendet krypande. Så himla tråkigt både för mig och ungskrutten. Inte kul att se att inte morsan mår bra, men vi visste ju båda att det kunde bli så. Lustigt nog blev illamåendet värre än det brukar vara och jag hade glömt att lägga ner illamåendetablett. Fast glömt och glömt, jag räknade nog kallt med att om det blev så skulle det vara hanterbart. Det var det väl också i och för sig. Jag kan inte göra annat än vara i skiten och hoppas det lättar.

Och lättade gjorde det också mellan varven för att sedan då och då återkomma med mer styrka. Vi tillbringade i stort sett hela kvällen i soffan. Satt väl över en halvtimma och valde mellan alla filmer avkomman hade på sin padda. Kom överens om en som vi sedan såg lite senare. Fast jag blev tröttare och tröttare och ögonen åkte igen flera gånger, men jag kämpade på för att inte somna och lyckades.

Innan filmen fixade vi enkel mat som vi åt och det var inga problem faktiskt att få i sig, fast det tog förstås lite tid. Vid elva bäddade vi åt mig och av någon lustig anledning så piggnade jag till då, så det blev en hel del prat innan vi somnade. Sömnen var som hemma med ständiga uppvaknanden, men somnade lätt om.

 I morse mådde jag hur bra som helst, efter omständigheterna. Det var bara vädret som inte var kul... regn ,regn ,regn. Efter kaffe och frukost och när vi fixat i ordning oss åkte vi till station. Hemresan gick lika bra som ditresan. Lite tröttare så slumrade till någon halvtimma.

Trots skitmåendet i går kväll, är jag himla glad att jag kom iväg för att få egen tid med den här avkomman och jag är jättenöjd med helgen.

I morgon ska jag vara på vårdcentralen klockan tio för blodtryckstagning. Nu ska jag slänga in en veg. Pan pizza i mikron och sätta mig framför tv-n.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta

Ser ut som du trivdes på helgutflykten, Trevligt att ta en öl i vårsolen. Hoppas att magen har lugnat ned sig

Gretas Svammel sa...

Man trivs oftast tillsammans med sina barn... Hans-E..