fredag, maj 29, 2015

SKATTEVERKET och FÄRGGLAD ORM

Ännu en bild från -012. Jaha, det gick ju smidigt det där, att få en välstädad lägenhet, när man väl satte i gång. Nu kan man spegla sig i diskbänken och golven skiner och mattan under rumsbordet är fri från smulor och damm. Men några räkningar har jag inte betalat ännu. Men jag måste nog se till att få det gjort idag. Får väl bli i pauserna på Lets dance.  Tanken var att jag också skulle hinna duscha och ta på rena myskläder innan klockan åtta. Fast det kan jag glömma. Det får bli i morgon.

Jag vill göra så mycket den här dagen då jag har lite Kortisonenergi. I morgon kan jag ju må skitdåligt, det vet man inte. Det hoppas jag förstås inte. Proppmättheten har avtagit tack och lov, för det var rätt jobbigt och då känns inte heller diafragman så hård och spänd. Magen varit lugn i två dagar vilket nog beror på medikamenterna jag tog innan giftet. Men jag kan ju ändå hoppas att det fortsätter så. Det gör så mycket för humör och lust att må någorlunda bra.

Jag har försökt leta fram fakta om effekterna på cellgifter. Men herregud så svårt det var. Kanske logiskt med tanke på att läkemedelsföretagen gör stora summor på det. Hittade någon forskarsida och någon medicinsida och på något ställe nämns faktiskt att gifterna inte alltid gör nytta, men man fortsätter ändå pumpa i folk. Jag ska studera det närmare och ta ett snack med läkaren också, så återkommer om det. Jag vill ju veta varför jag två gånger på raken råkat ut för att vara okänslig mot två olika sorters gift. Eller om det är annat som spelat in. 

Under förmiddagen höll jag på och redde i summan som skatteverket fick till att jag försökte undangömma. 

Jag trodde det var klart i och med samtalet, men så var tydligen inte fallet. Jag fick ett brev i förrgår där man mellan raderna kan utläsa att jag ljugit. Eftersom jag inte har en aning om vad det här handlar om så var det ju meningslöst att överklaga skriftligt. Jag hittade inte summan på min deklarationsblankett. Så jag ringde upp tjejen som skickat brevet. Enligt henne kom uppgiften från försäkringskassan under "övrigt" och de tolkar det som inkomst från förvärvsarbete och lägger den under inkomst av näringsverksamhet.

Snacka om rörigt. Jag har ingen verksamhet och jag har inte arbetat sedan sommaren 2013 och det togs upp i förra årets deklaration. Skatteverket visste inte mer än att uppgiften kom från försäkringskassan, så då letade jag fram numret till den som ska vara min handläggare där och ringde upp henne. Efter en del letande kom hon på vad det var och det är hur tokigt som helst. Tycker jag i alla fall.

Det är min sjukpenning ( ja, den är så liten ) från april till december, inklusive de 6000 retroaktivt som skickades direkt till soc. Bara det kan jag tycka är märkligt, man deklarerar ju inte pengar man fått från soc. och det här var ju ett återbetalande av de jag lånat under tiden jag fick vänta på sjukersättningsbeskedet. Som ni minns tog det ju fem månader.
Hur som helst. Eftersom sjukpenningen är baserad på min inkomst från verksamheten, så blir det så här förklarade hon. På min fråga om det blir samma nästa år, på årets sjukersättning. att den ska tas upp som inkomst av näringsverksamhet fast jag ingen verksamhet har blev svaret ja.

Visst är det väl lite märkligt? Men jag fick en förklaring i alla fall. Hur man sedan kan få min sjukersättning så låg är en annan fråga och den struntar jag i. Det spelar för nuvarande inte mig någon roll om pengarna kommer från soc. eller FK. Men jag blir så trött på myndigheter och krångel. Det är i stort sett aldrig som saker där går som på räls.

Här lägger jag halsduken i press, så jag kunde dammsuga golvet. Tyckte ni skulle ha en bild på det *ler*. Jäklar vad klockan går, jag får snabba på att skriva.

Dagens mat, kokt torsk och sallad. Snålar med tomaterna, så skippade det. Ska ha tomat på morgondagens frukostmackor. Man får prioritera när medlen är små.

Jag lärde mig något nytt igår. Ni kanske läste om det själva. En man som promenerade i skogen och fick syn på den här färgglada huggormen. Jag har aldrig sett en blå huggorm, inte han heller.
Men tydligen ser de ut så här några dagar efter att de ömsat skinn. Det visste inte jag. Även snokar är färgglada efter ömsning, men de är gröna läste jag.

Jag hör att det har börjat nu, så jag säger bara.... TREVLIG HELG

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Mycket fin bild! Du har en vacker kropp!

Hoppas att ditt krångel med skattemyndigheten är över nu.

Gretas Svammel sa...

Jag fick ju en förklaring i alla fall... Hans-E..