måndag, maj 11, 2015

ILLAMÅENDE och PRICKAR

06.44 stod klockan på när jag vaknade idag. Jag vill ju inte gå upp så tidigt när jag inte behöver. Försökte somna om, men vid sju klev jag upp. Nej då, tro inte att jag sovit en hel natt i streck. När den natten kommer då jag gör det, då är jag en lycklig Greta. Ständiga uppvaknanden varje eller varannan timma som vanligt numera.

Jag tänker inte analysera gårdagens partiledardebatt. Det görs i varenda tidning. Jag tyckte i alla fall att det var en "snäll" debatt och stundtals lite smårolig. Jag tänkte när jag lyssnade om de verkligen tror själva på vad de säger. Man kan faktiskt ljuga så man tror sig själv, om man ljuger om en sak ofta. Jag tycker som tydligen många andra att Sjöstedt var mest rak och saklig, följt av Åkesson.


En tur till vårdcentralen har jag roat mig med i dag. Fast det är inte så kul, börjar bli så himla tjatigt att ränna där varenda vecka. Förutom två och en halv månad då jag trodde jag skulle återhämta mig efter förra behandlingen, så har jag snart sprungit där i ett år... en gång i veckan.
Mycket folk var det idag, det är ju måndag. Nio stycken före mig.

Gjorde några nödvändiga matinköp efteråt och när jag gick där i affären blev jag plötsligt illamående. På ett annat sätt än det vanliga jag dras med, där jag har som magsug som övergår i illamående som kommer och går i varierande styrka. Det var inte så akut att jag kände mig spyfärdig, men jag gick nästan och höll för näsan för vissa lukter triggade igång det mer.

Det är ett jäkla skit det här och stundtals är det svårt att acceptera och bara ta det som det är. Man vet aldrig när man ska må bra och hur länge man mår bra. När jag kom hem och packat upp det jag hade handlat, satte jag mig i fåtöljen, blundade och försökte tänka bort eländet.  Klart jag slumrade till, hade jag nästan räknat med, men illamåendet gick över och nu mår jag skapligt. Har bara den äckliga, fadda smaken att stå ut med.

Jag har inte ätit ännu, köpte en broccolibukett och ett paket gröna bönor (sugarsnaps ) som jag tänkte fixa till sedan.

Tog kort på min diafragma idag. Den kanske inte ser så stor ut i den här vinkeln, men jag tycker nästan nu att den ökar. Fast den borde minska av cellgifterna. Prickarna som jag hade innan operationen och som sedan återkom när förra behandlingen var slut för att försvinna efter buktömningen, har nu också kommit tillbaka. De håller sig på vänstra sidan och det är just där det buktar ut mest.
Det här gör att jag misstänker att det trots cellgifter produceras vätska i buken.

Nu ska jag inte måla fan på väggen ännu. Men jag är glad att det är dags för röntgen nästa vecka och jag hoppas inte det dröjer till läkarbesöket.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Synd om dig. Det måste vara hemskt att inte kunna sova ordentligt.
Hoppas att dina prickar försvinner.

Gretas Svammel sa...

Ja Hans-E... sömnen påverkar välmåendet väldigt mycket faktiskt. Men jag har ju inga problem att somna tack och lov, fast frustrerande med dessa ständiga uppvaknanden.