torsdag, maj 21, 2015

IGÅR.... 11:e GIFTOMGÅNGEN

Då tar jag plats vid min kära dator en stund. Det blev inget inlägg igår som ni märkte. Blev så trött när jag kom hem, så efter lite mat slängde jag mig i soffan och sov till långt in på kvällen. Orkade inte bry mig om dator och blogg då, utan såg tv och lade mig efter Filip och Fredrik och läste till halv ett i natt.

Inget problem med dosan igår heller, den gav backflöde direkt. Lite prat med sköterskan som vanligt innan första giftet Avastinet kopplades på. Det är lite svårt att veta vad jag ska svara på frågan hur jag mår. Det är bara när jag mår bra eller skapligt  typ som idag med Kortison i kroppen, som jag inser hur jäkligt det är med den här spökande magen och återkommande illamåendet och att aldrig vara sugen på något att äta. Man anpassar sig på något sätt efter det och undrar för sig själv om det verkligen är så illa, med tanke på att jag mått mycket sämre tidigare.

Hon, sköterskan, tyckte vi skulle testa igen med de där tabletterna som inte hjälper och som heter något konstigt omeso...??. Men med lite mer styrka och två om dagen. Okej, tänkte jag vi testar väl, så jag fick med mig två kartor hem. Förra gången var det en burk. 14 stycken så blir precis en vecka. Idag struntade jag i att ta, men ska börja i morgon. Jag har inga större förhoppningar, men funkar det vore det skitskönt att slippa magsug och illamående.
Tarmarnas plötsliga dans här om dagen nämnde jag inte. Det är ju inget återkommande utan något som bara dykt upp ett par gånger under den här behandlingsomgången. Ska höra med läkaren när jag ska dit om det är okej att ta Probimage. Har ju några kvar i burken. Är min egen spekulation att giftet sabbar bakteriefloran i tarmen.

Vägde mig som brukligt när jag får båda sorterna. Kul att ha kommit under 70, men tror inte att det beror på gifterna, utan mer på det dåliga ätandet dagarna innan. Men det märks om 14 dagar då jag väger mig igen. Diafragman fortsätter öka så något är inte som det ska, enligt mig. Prickarna finns kvar och har ökat och även spridit sig lite till ryggslutet, precis som vid de tidigare tillfällena då jag haft vätska i buken.  Fast det är inget jag funderar särskilt mycket på just nu eftersom jag snart ska till läkaren och förhoppningsvis få svar.

Blodprovssvaret hade några avvikelser den här gången. Dels låg de vita blodkropparna nu under lägsta gränsvärdet, men det är vanligt vid cellgiftsbehandling. Jag har varit väldigt förskonad kan jag tycka vad gäller det. Blir det för lågt är man så infektionskänslig att man ska undvika folk och man hoppar över behandlingen tills det ökat. Men det händer inte mig... peppar, peppar.

HB-värdet sjunkit som jag trodde och låg precis under nedersta gränsvärdet som är 117. Jag hade 116 mot 119 förra veckan. Men jag hade 116 i april också och då ökade det upp till 124. Bara att hoppas att så blir fallet även nu.

PH-värdet som plötsligt var 7 sist det togs var nu nere på 5 igen. Så nu ska jag testa mina Chlorellaalger och se om det påverkar som det påstås.

Nu ska jag hinna med ett inlägg till innan jag sätter mig framför tv-n. Tänkte se kändisarna som bakar. Egentligen inget program i min smak, men är tydligen lite roliga figurer med så ska se det här första i alla fall.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Grattis till viktresultatet!

Gretas Svammel sa...

Det är nog inte mycket att gratulera...Hans-E... tyvärr.