måndag, maj 18, 2015

ATT DET SKA VA SÅ KALLT I MAJ

Jag vet att det är lönlöst att gnälla på vädret *ler*, men jag gör det ändå. Jag tror det varit högst fem dagar i maj som varit soliga och någorlunda varma. Nu är ju inte maj slut ännu, det kan ju bli kanonväder nästa vecka. Men idag var det i alla fall kallt, så kallt att jag tog strumpor och så kallt att jag nästan frös om fingrarna. 18 maj idag och jag har inte solat ute en enda gång.

Kollade bakåt i bloggen några år på just maj. Förra året solade jag ute 16 och 17 maj, den 21 var jag till badet men badade inte. Den 28 maj fanns det svenska jordgubbar att köpa.

2013 cyklade jag till badet 10 maj. Var svinkallt i vattnet men blaskade på mig vatten och doppade

mig snabbt som satan. Men solen sken så låg där och solade hela dagen. Det fina vädret höll väl i sig en vecka, sedan blev det sämre ett tag.

2012 skriver jag den 18 maj att det varit lustig vår, att jag bara solat 2 gånger. Men redan den 21 blev det så fint att jag solade ute.

Och den 27 var jag och badade och det var skönt i vattnet och det var fler som vågade sig i.

2011 solade jag ute redan i april och 21 april var jag till badet jag åkte till då ( hade inte flyttat hit då ).
Men jag var inte där för att bada, utan för att fota i solen. 31 maj fanns svenska gubbar.

2010 upplevde jag också som seg enligt bloggen. Precis som i år då. Sommarvädret kom alldeles i början av juni. Undrar när årets sommar ska komma på riktigt?

Blodtryckstagning och det ena med det andra idag. Blev lätt haltande lunk till vårdcentralen, för plötsligt fick vänstervaden för sig att den inte ville vara med riktigt. Men det gick över så hem blev det sakta promenadtakt. Skulle gärna ha gått lite snabbare eftersom det var kallt, men känner mig orkeslös i kroppen och även trött i både kropp och sinne. Få se på onsdag om HB-värdet sjunkit. Det känns nästan som det.

Blodtrycket var 101/73 och pulsen 89. Väldigt lågt övertryck kan jag tycka, bara det inte går under 100. Vid andra mätningen ( de tar två ) var det 107/68 och pulsen 90.
Dagens mage är hanterbar, men jag känner som vanligt av den. Borde äta något snart, men dels är jag inte hungrig och dels vet jag inte vad jag ska äta och sedan har jag inte minsta lust att styra med mat. Känner mest för att lägga mig i soffan och blunda en timma. Och så får det bli.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Tråkig vår i år. Tur att det finns bilder med en vacker badnymf från tidigare år. Bryggbilden läcker!

Trevligt att magen var någorlunda i form.

Gretas Svammel sa...

Man får glädjas av det lilla...Hans-E..