söndag, april 05, 2015

VILL MYCKET MEN INGEN LUST

Flera timmar sedan jag satte mig här för att blogga. Men kom inte hit förrän nu. Började googla cancerbloggar och specifikt de som har äggstockscancer. Hur idiotiskt är inte det? Nu hittade jag turligt nog ingen som passade in på min cancer och ingen skriver ändå det som jag skulle vilja veta. Fast jag vet knappt inte själv vad jag vill veta. Kanske lite om vilka gifter de får, biverkningar, om resultatet, återfall.

Nåväl, jag fördrev ett par timmar. En anings seg dag idag. Tänker att jag skulle göra saker, men så har jag ingen lust ändå att göra något. Satt en stund tidigare idag och tittade på ena bokhyllan. Vill möblera om här i datorrummet när och om jag senare skulle orka med en lättare vårstädning. Blev ju ingen ändring i höstas. En tom bokhylla skulle jag klara att flytta ( den som inte rasar så fort man petar på den ). Så satt en stund och funderade på om jag skulle börja plocka ur böckerna. Men det blev bara en tanke.

Åt mat, soppa, redan vid tre idag så tänkte att jag kanske behöver äta något mer senare i kväll. I höstas köpte jag ett paket våffelmix för tio kronor på Ica, som sedan har stått i köksskåpet. Fick iden att leta fram våffeljärnet ( bilden ), var osäker på om jag ens hade det i köket eller om det fanns i förrådet. Det fanns i köket i ett skåp långt in. Tanken var alltså att göra ett par våfflor till Arne Dahl i kväll. Våffeljärnet står fortfarande på diskbänken, men nu har jag inte minsta lust att äta våfflor.

Ungefär så har hela dagen gått. I förmiddags var jag nästan på väg ut för en kortare promenad. Men innan jag bytte kläder kollade jag läget på balkongen och tyckte det var kallt och lite blåsigt, så struntade i promenad. Få se om jag tvingar mig ut i morgon, ifall det blir lite varmare då.

Har mått ganska bra i två dagar. Men idag har jag dragits med ett lätt illamående plus då denna rastlöshet ihop med att ändå inte ha lust. Planterade lite blomsterfrön i går och fixade fötter och naglar. Testade även en småskvätt vin som var kvar sedan ungarna var här sist. Var inte mycket alls, vet att jag först tänkte kasta ut det, men lät det vara kvar. Blev drygt ett litet glas.... och jag fick i mig det.... och jag tyckte det var gott. Tänk att man kan bli så glad av det *ler*. Idag blir jag spyfärdig bara av tanken att dricka vin, eller lukta på vin.

I morgon hoppas jag att jag är lite gladare och har mer lust att ta tag i saker. Funderar på att tona håret. Kanske kan te sig lite märkligt eftersom jag med stor sannolikhet snart blir av med det lilla jag har. Men hur länge det dröjer vet man ju inte och jag är lite trött på det orange vid tinningarna som nu även blandats med mer grått. Nu blir det brunt och blir det bra så tänkte jag att i små etapper försöka visa mig bland folk utan peruken. Typ gå till affären, till vårdcentralen. Men det är som vanligt bara en tanke.

Nu är det snart dags att knäppa på tv-n. Ska värma några hallon i mikron och äta med en pytteliten bit glass. Våffeljärnet får stå kvar. I morgon kanske jag får lust att fixa våfflor.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Blev några våfflor?

Gretas Svammel sa...

Nope... inga våfflor blidde det...Hans-E..men man får sina ideer.