måndag, april 06, 2015

JUST IDAG MÅR JAG BRA

Dumma väder. Det var ju så fint med sol och jag var så helt inne på att sätta mig och lapa sol på balkongen vid tre när den rundat mitt hörn. Men då var hela himlen som en gråvit sörja. Ja, ja.. jag satte mig här och fixade bilderna till dagens inlägg istället.
Mår bra idag. Så här vill jag fortsätta må. Småhostar lite fortfarande men inte alls som tidigare och nyser och snorar lite, vilket jag börjat insett hör till biverkningarna. Annars inga större besvär, till och med tungan känns som vanligt. Smaken är inte helt hundra, men det kan man leva med.

Idag blev det en promenad. Och då sken solen, men ändå lite småkyligt tyckte jag. Speciellt i skuggan förstås. Men var riktigt skönt. Blev en extrasväng. Gick 12.35 och var hemma 13.20. Testade att gå i min vanliga, normala takt. Nu gör ju inte en stor diafragma och tryck mot lungorna att jag måste pusta och stöna längre. Men efter fem minuter typ så var jag andfådd.
Tänker ( alltså idag tänker jag så ) att om det fortsätter vara bra väder, vilket det ska, så går jag varje dag och kör promenadintervall. Alltså växla lite raskare takt mot mer lunkande. Vi får se vad det blir av det, men jag skulle vilja ha upp konditionen lite. Kändes lite i bröstet efter ett tag, men var nog för jag andades in kall luft.
Är väl också snart dags att pumpa cykeln och börja cykla lite.

Trodde nästan jag skulle få se vitsippor. Såg de här, men tror mer att det är vita blåsippor. Vitsippor har andra blad.

Blåsippor däremot vimlar det av på sina ställen. De finns ju inte överallt. Där jag bodde med familjen hittade vi aldrig några.

Såg även att ginsten blommade och det tror jag är lite tidigt. En gång hade vi dop i början av maj och då stod ginsten i full blom. Hälften av alla kort är tagna framför en gul, blommande ginstbuske.  Kan ju även tillägga att jag också hade hunnit att bli lite brun då. Det är drygt 30 år sedan. Gud vad tiden går.... och jag är nästan likadan nu som då ha ha.

Roade mig sedan med att tona håret. Tog en förebild innan jag gick ut. Ni ser att det är ljusare vid tinningarna.

Skillnad blev det. Ser ut som om jag har en sådan där kalott på mig *ler*. Håret blir tjockare, men jag tycker inte det växer så mycket på längden. Inte så mycket som jag skulle vilja i alla fall. Den 10:e är det fyra månader sedan jag slutade med förra behandlingen. Hur lång tid ska det ta ?? Oroar mig lite nästan varje dag, att det ska börja lossna igen. Den dagen kommer ju säkert, men tänk.... tänk.... om det inte gör det.

Annat jag gjort är att byta till vår och sommarväskan. Skulle vilja köpa ny både vår och höstväska, men det får väl bli när jag vinner på triss, eller får ett jobb med riktig lön.
Har även gjort en snabbkoll i garderoben om det fanns något jag kan ha nästa lördag. Har en klänning som jag inte ens vet om jag använt, fast det har jag säkert. Den kan funka om det blir försommarvärme, för är en sommarklänning. Annars vet jag inte alls. Sicka bekymmer det kan vara med kläder ibland och då är jag inte speciellt klädintresserad. Använder kläder som jag haft i tio år minst.

Sedan skulle jag då ha tagit plats i solen på balkongen var planen. Men där fick jag ju tji. Reprisen på "Tusen bitar" glömde jag bort och även om jag inte hade glömt det så skulle jag nog inte ha satt mig och tittat på tv klockan tolv just idag.
Någon mat har jag inte ätit ännu, men ska snart steka lök, potatis och ett ägg. Så några våfflor blir det inte idag heller *ler*. Kan ju inte äta mat vid sex och sedan våfflor vid åtta- nio. Det blir nog att jag förpassar våffeljärnet tillbaka där jag tog det.

Den här färgpatronen har legat på min nagellacksburk i kylen och när jag idag tog fram den för att vid tillfälle måla tånaglarna, så tänkte jag att det är dumt att låta den här patronen ligga till ingen nytta. Jag har ju annan skrivare nu och att lägga ut den på Blocket känns ju bara fånigt. Jag kan inte heller lämna tillbaka den eftersom det är länge sedan jag köpte den och har inget kvitto kvar. Ingen av ungarna har skrivare hemma och ingen i min omgivning har en HP skrivare.

Fick då iden att höra med er som läser mitt svammel här. Har ni en HP skrivare och den här passar just er, så släng iväg ett mail med adress så skickar jag den i en vadderad påse. De är ju inte helt gratis de här patronerna så jag tycker det är dumt att bara kasta den.

Nu är det hög tid att tillföra kroppen lite näring.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Bra mer motion. Fint med vårblommor. Men du är ju en blomms också!

Gretas Svammel sa...

Motion är alltid bra .. Hans-E.. i lagom dos.