söndag, mars 29, 2015

MUSKELTRÖTT och SÖMNSJUKA

Tänkte inte gnälla alltför mycket. Men gårdagen var en skitdag som tillbringades i soffan, mestadels sovandes. Trots det kunde jag sova även i natt. Rätt trött även idag, men har undvikit soffan och tvingade mig ut i småregnet. Det var en uppoffring vill jag mena, men kände att jag helt enkelt var tvungen att röra på kroppen lite. Och lite var det. Gick en kort runda på typ en kvart. Men bättre än inget.

Satte mig sedan i fåtöljen invirad i en pläd när jag kom in och tittade på reprisen av "Babben". Orkade inte resa mig när det var slut utan fortsatte med reprisen av "Alla är fotografer". Nu har jag ätit en burk linssoppa och tänkte tota ihop dagens blogginlägg.

Gårdagen var en repris av förra söndagen. Då var jag inne på att tröttheten och mattheten berodde på att jag varit igång två dagar i rad. Säkert hade det en viss del i det, men nu lutar jag åt att gifterna spelar in också. Blodvärdet är ju bra så beror inte på det. Svårt för vanligt folk att förstå, men det är som att drabbas av sömnsjuka *ler* och att musklerna inte lyder. Fysiskt har jag annars inte så mycket besvär just nu, förutom muskeltröttheten och vänstra axeln som ger sig till känna då och då.

Testade hackern igår för att få till en "cancerskrämselsmoothie" .

Gick ännu sämre än med stavmixern. Gröna smoothies ska man nog inte göra med den här nya grunkan.

Plockade fram gamla mixern och fick en perfekt smoothie. Tur att ungarna fixade den fastnade knappen åt mig.

Helst skulle jag nu vilja lägga mig i soffan, men det ska jag inte. Jag ska byta tre glödlampor. En uppoffring även det, för en sådan som mig. Först dra fram en stol till skåpet där lådan med glödlampor finns. Sedan ta sig upp på stolen och ta ner lådan och leta fram rätt lampor. Sedan upp med lådan igen och ta bort stolen. Återstår sedan det enklaste... att skruva i lamporna.

Fåtöljen blir det efter det, med lite avslappningsmusik i bakgrunden. Kommer med all säkerhet att somna men det är bara att gilla läget.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Gott och nyttigt med en Smothie.

Klart du skall sova. Du få ju tuff behandling som tar på krafterna

Gretas Svammel sa...

Det är ändå inget kul...Hans-E... att sova hela dagen. Jag vill ju vara pigg *ler*.