tisdag, mars 31, 2015

BULLE, KLOCKOR, ÅTERBUD

Jag tog ingen illamåendetablett i går kväll. Men jag skippade hosttabletten. Den tar jag morgon och kväll efter onkologens direktiv. I morse tog jag den, men efter frukosten. Inte på fastande mage som i går morse och idag är magen ganska lugn. Men jag är så där himla trött igen och småfrusen, blundar jag skulle jag somna till lätt.
Tänkte först vänta med att blogga och fixa mat och vila lite först, men då skulle det nog inte ha blivit något inlägg idag. Klockan är ju rätt mycket så lika bra att göra klart det jag ska vid datorn och sedan stänga av för kvällen.

En onyttig bulle har jag tuggat i mig i eftermiddags. Tyckte när jag handlade att jag var värd det *ler*, men eftersom smaken är sådär så kunde jag nog lika gärna ätit en skorpa. Jag börjar tro att jag kommer att må så här fram till augusti, med fadd smak och en tungspets som känns som om man bränt sig på tungan, magsug med återkommande lätt illamående, ingen större aptit och plötsligt uppdykande trötthet med därtill jobbig matthet i musklerna. Men jämfört med många andra är det ingenting så jag lär nog stå ut. Hostan hoppas jag kommer att ge mig sig. Den är inte lika frekvent som tidigare, fast det har ju gått fram och tillbaka.

Det tar sin tid att komma till skott så kom inte iväg förrän vid tolv till vårdcentralen. Solen tittat fram så stundtals var det rätt skönt att spatsera i lugnt tempo. Tänkte att jag skulle börja öka tempot lite, men väntar tills bröstkänningarna gett med sig.
Ett blodprovsrör idag , men jag tror det är dags för cancermarkör nästa vecka. Lite spännande. Fast vis av erfarenheten sist så är det ingen garanti att skiten försvunnit. Då säger röntgen mer, men det är det inte dags för, förrän i halvtid och dit är det sex veckor... efter denna vecka.

Var inne på apoteket och hämtade sprutor igen. Två paket kvar och dom tar jag nästa vecka, sedan går högkostnadsskyddet för medicin ut 11 april. Egentligen spelar det väl inte så stor roll om det är Landstinget eller Kommun som betalar, men känns bättre att utnyttja högkostnadsskyddet än att skicka faktura till soc.  De är ju inte speciellt billiga de här rackarna.

Mina klockor som jag skrev ett helt inlägg om för några år sedan, är inte så många längre. Rensade för flera år sedan bort alla mindre som jag inte ser urtavlan på ordentligt. Har nu bara fyra att variera med, men på tre har batteriet lagt av. Fick idag för mig att se om de två batterier jag hade hemma passade någon av dem. Annars var tanken att köpa det imorgon. Men jag fick ge mig. Jag fick inte upp boetten på någon av dem. Jag har bytt klockbatterier förr så blev lite irriterad. Visst, jag kan gå in i en uraffär och låta dem byta, men då kostar det mer än om jag gör det själv.
Satte mig och googlade billiga klockor och hittade en för 90 kr på fyndiq.se, som jag beställde. Bara för att.... jag inte fick till det som jag ville. Ibland är jag som en femåring *ler*.

I morgon skulle jag till tandläkaren på undersökning. Men sent i eftermiddags ringde mobilen och det var hans sköterska som meddelade att han var sjuk. På ett sätt bra, på ett sätt dåligt. Det hade varit skönt att få det gjort och sedan hade jag planerat att gå lite på stan. Inte kommande helg men nästa är det tillställning i huvudstaden. Ett kalas som skjutits fram ett antal gånger. Det skulle ha varit i höstas, men ändrades tre gånger och nu är det spikat. Tanken var att kolla på Hennes ( där jag har konto ) efter någon billig klänning eller annat att ha på mig då.

Att slösa pengar på att åka in ändå har jag ingen lust med. Få se hur jag mår efter torsdagens gift, om jag orkar kolla lite då. Har eftermiddagstid och oftast vill jag hem efteråt då. Sedan vet man ju aldrig vad som händer och sker när man är på onkologen. Jag kan ju ha otur att dosan inte fungerar igen. Men då snackar jag otur på riktigt, för det vore snudd på osannolikt.

Det har inte gått så fort att skriva det här inlägget. Det är lite segt i huvudet. Nu är det i alla fall hög tid att utfodra kroppen med lite näring. Ris blir det idag med en liten burk fiskbullar i hummersås och tomat och gurka. Orkar inte blanda till en sallad.   

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Visst är det gott med en bulle.

Hoppas att bullen piggar upp dig

Gretas Svammel sa...

Nja... Hans-E... som jag skrev hade det gått lika bra med en skorpa.