torsdag, mars 26, 2015

ÅRETS TREDJE GIFT

Gud så störd man blir när man ser att man missat på stavningen. Fattas ett r i 2-ndra. Men jag orkar inte göra om nu.

 Inga speciella äventyr idag på onkologen. Det flöt på som det skulle. Andra omgången med Avastin och det är tydligen fortfarande lite på försöksstadiet. Några droppar urin ville hon ha sköterskan innan hon släppte på giftet. Var det fel på det jag lämnade i måndags på vårdcentralen? undrade jag förstås. Nej då, men de har inte fått in hur de ska ha det med rutinerna ännu och dubbelkollar därför. Det tycker jag är bra. De vet således inte hundra ännu hur snabbt Avastinet påverkar äggvitan i urinen. Jag är fortfarande negativ (bra ) och de övriga proverna från i måndags var helt utan avikelser (bra ). HB värdet ökat till 130. Högsta jag haft sedan jag började med cellgifter.  

Även blodtrycket togs 105/75 och puls 83.  Pulsen oroar mig lite och jag tror inte jag kan påverka med tankekraft eftersom både ökade trycket och pulsen har med Avastinet att göra. Alltså inget kroppen själv då kan reglera.

Hade ett par som rumspolare idag och en kvinna, men hon försvann ner till kafeterian och paret var inte sådana att de liksom pratade av sig själva... med mig *ler*.  Så gick ut till väntrummet, men det var alldeles tomt.

Vägde mig när jag kom dit. Tänker göra det varannan gång är min plan, om ingen kommer och kräver att jag ska göra det varje. Klart jag blir glad när det nu äntligen går åt rätt håll.

Så här såg det ut 12/3. Minskat 3½ kg och diafragman minskat 5½ cm. Håller det den här takten så är jag snart mitt vanliga jag kroppsmässigt. Hoppas kan man.

Nämnde den lätta huvudvärken som ploppat upp då och då de två senaste dagarna. Inte att jämföra med den jag hade på grund av muskelsträckningen, den var djävulsk. Jag har ju ytterst, ytterst sällan huvudvärk och när jag har så vet jag oftast orsaken. Men de vet ju inte heller vad det kan bero på. Högt blodtryck kan ge huvudvärk och jag nojar mig lite över risken för stroke. Men så högt är inte mitt tryck och jag hoppas förstås inte det blir det heller.
En förklaring kan vara att jag verkligen haft/har en släng av förkylning och att det beror på det. Men, men... ingen vet. Jag vill den ska försvinna förstås.

Annat som är ett helvete är ju denna evinnerliga hosta. Får ont i bröstet nu också när jag hostar. Skuldran däremot hållit sig lugn. Sköterskan kom med ovanstående tabletter som hon tyckte jag skulle testa. Jag har inte kollat upp vad det är än och det står inte på. Slemlösande, sa hon och troligen starkare än Bisolvonet jag kört med. Men det är service, tycker jag. Läkaren som skickade mig på lungröntgen skulle ju skriva ut något, men antagligen glömde hon det sedan. Sköterskan trodde att det var de här och hjälper dessa så ska jag få det på recept. Just nu testar jag vad som helst (nästan), bara jag blir av med hostan.

Fixade mat när jag kom hem. Potatis, sallad, pepparrotsås och äcklig veg.corizo. Nä, äcklig är den inte direkt, men jag är så trött på den. Finns en kvar nu som får ligga och skramla ett tag till i frysen.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Trevligt att bikiniformen kommer nu lagom till sommaren

Gretas Svammel sa...

Ja,ja...Hans-E...någon bikinikropp strävar jag inte efter *ler*. Bara en kropp jag är bekväm med och känner mig nöjd med.