onsdag, januari 07, 2015

INTE VÄRRE I ALLAFALL

Jag saknar mig själv *ler*. Bilden är från maj förra året, cirkus en månad innan gifterna drog igång.
Jag vill så gärna tro att jag mår bättre idag, men jag vet inte. Tyckte i morse att huvudet kändes klarare och så var/är det kanske, men hostan hänger kvar fast det rosslar och piper inte lika mycket i bröstet idag. Däremot har jag sedan frukosten känt av ett lätt illamående mellan varven. Ska slopa kaffet i morgonbitti och köra med te några dagar för att se om det blir skillnad. 

Det här är långt ifrån vad jag räknade med. Idag är det fyra veckor sedan sista giftet och jag trodde nog jag skulle må mycket bättre än så här. Förkylning kan man i och för sig inte förutspå, bara otur att få det när kroppen redan innan är körd i botten. Utslagen jag dragits med i några månader har spridit sig till både lår och överarmar. Vissa stunder oroar jag mig över både det ena och det andra, för det här är ju helt på tvärs emot den bild jag hade gjort mig. Nu hjälper det ju föga att sitta och oroa sig, tvärtom det stressar ju bara kroppen än mer, så jag slår bort de tankarna så fort de vill ploppa upp. Om ytterligare en månad.... då jäklar.... då är jag på väg med stora steg mot mitt vanliga jag.

Jag skulle ju ut och posta kort idag och det gjorde jag också. Men innan jag kom dit så blev jag sittandes vid datorn ( vilket nog är ett tecken på att huvudet börjar hänga med igen ).  När det är nytt år brukar jag föra över gamla bilder till externa disken, men det var inte det jag gjorde det är fortfarande alldeles för jobbigt *ler*. Men jag kollade igenom familjebildermappen från förra året och sparade över en del till mina bilder. Jag har en tanke att skriva en typ sammanställning om den här resan, samt ta med saker som jag själv inte hittat när jag googlat och lägga det till vänster här på bloggen. Ni som hängt med från start vet ju allt redan, men det här är för de som googlar och liksom jag själv inte vill läsa en massa negativa bloggar innan man eventuellt hittar det man söker. Bilderna ska alltså vara till det. Fast det är inget jag tänker göra förrän jag varit på läkarbesök, fått svar på röntgen och svar på allt annat jag funderar på och när återhämtningen kommit en bit på väg. 

Framåt två i alla fall samlade jag all min kraft och ställde mig i duschen. Ja även det är för tillfälligt en kraftansträngning. Men jag hade inte duschat sedan i söndags, så det var ett måste. Sedan lullade jag ut med ryggsäcken på ryggen för handlade även lite på skitICA. Tror jag gick för mycket framåtböjd för kände av svanken när jag kom hem. Jag vill tro att det berodde på det i alla fall, men nu är det borta. Det var hur som helst ganska uppfriskande att komma ut och det var ju bara att anpassa takten efter kroppens ork. Att jag sedan blev sittandes på en köksstol en lång stund när jag kom hem och inte ens orkade packa upp är en annan sak. 

Jag handlade inte mycket för skulle ju orka med att bära hem det. Två apelsiner, tre tomater, en limpa, babyspenat till smoothisarna och några soppor. Dels är aptiten inget att hurra för just nu och dels är orken att fixa med mat noll. Men förstår ju att jag måste få i mig något om jag överhuvudtaget ska ta mig upp ur det här träsket. Grönsakssoppan åt jag idag, den andra är sparrissoppa och i frysen har jag sedan tidigare en ost och broccolisoppa. Det räcker till lördag och då hoppas jag läget har förbättrats.

Inget nytt läkarintyg är skrivet. Jag var inne och kollade nu i kväll. Det här kan ju innebära att jag går miste om sjukersättningen och jag har ju inte heller haft ork att åka in till AF. Fast den planen har jag ju slagit bort. Jag är ganska säker på att jag blir fortsatt sjukskriven, men frågan är om de kan skriva ett tidigare datum. Jag skickade in mitt meddelande 19/12 och fick svar två eller tre dagar senare att det var skickat till ansvarig läkare. Nu har det ju varit en massa helger, men finns inget i morgon så måste jag skicka nytt meddelande. Fast man vill ju inte vara tjatig *ler*.

Klockan nio är det Morden i Midsommer i trean. Troligtvis är det repris, men man kan ju hoppas att jag inte sett det. Jag har sett på så mycket konstigt nu när jag tillbringat dagarna och kvällarna i fåtöljen och fart mellan kanalerna. Program jag aldrig skulle sett annars. Såg i måndags mellan mitt halvslumrande om två dvärgar som skulle få konstgjord befruktning. Även ett program om folk som mindes allt. Det var ganska fascinerande. Igår satt jag och glodde på en lustig serie i fyran Gotham, i brist på annat att se. Där handlade det verkligen om onda och goda. Det var avsnitt 1 och 2 och det är totalt 22 avsnitt. Men jag lär nog med all säkerhet inte följa den.

Idag borde jag väl ha sett Rapport egentligen för läste om dådet i Paris. Men räcker kanske gott att läsa om det. Jag tycker världen blir mer och mer ondskefull och jag tycker det är otäckt. Här i Sverige bränner de ner moskéer och skickar vitt pulver både hit och dit. Förr kunde man se en film och tänka att sådant här händer inte på riktigt... i verkligheten. Nu är verkligen nästan värre än film.

Jag måste nog se det här blogginlägget som ett tecken på åtminstone ett mentalt tillfrisknande. Det är vackert så.  Några upptinade jordgubbar att peta i sig till Mord i Midsommer så blir livet ännu vackrare.  
  
 

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta

Tycker att du verkar vara på rätt väg. Du måste komma ihåg den tuffa behandlingen du har gått igenom.

Du är fin på förra årets majbild. Du kommer att bli lika vacker och sexig igen

Gretas Svammel sa...

Ja man kan ju alltid hoppas...Hans-E... att så blir fallet.