fredag, december 12, 2014

YRSLIG och UTAN KRAFT


Bild från idag, när ystra systrarna var på besök. Jag ska inte gnälla över min trötthet, men det är i vilket fall inte bättre idag. Snarare tvärtom . Höll på att dimpa i backen när jag öppnade för dem. Men då hade jag rest mig snabbt från fåtöljen när de ringde på dörren och när jag öppnade såg jag dem plötsligt dubbelt. Jag sa bara att jag måste sätta mig och så gick jag tillbaka till fåtöljen till halvliggande ställning. Bara att gå fem steg typ från fåtölj till dörr och fem steg tillbaka gjorde mig andfådd. Men efter någon minut var yrseln över.

Vet att det någon gång i somras var ungefär likadant och även i september innan jag fick blod första gången.  Nu är det bara att vänta ut tiden och jag räknar faktiskt kallt med att om cirka tre veckor bör det vända och då borde ( enligt mig ) döda celler börja återbildas. Trots att sköterskan beredde mig på annat.  Fast jag vet ju inte alls. Jag har ju aldrig varit i den här situationen. Tre veckor från sista cellgiftet blir exakt på nyårsafton. Passar ju bra *ler*.

Jag hoppas jag klarar att ta bussen hem i morgon kväll från ungarna. Men det klart jag gör. Dit hämtar de mig, men jag tror det blir glögg så ingen är väl kapabel att köra bil sedan.

Presenter fick jag idag. Varför vet jag inte, men de ville väl ge sladdsyrran lite. Både vin och pengar och en påse med nötter och bär fick jag. Jättebra. Förvånad att jag fick pengar, men de har väl förstått min ekonomiska situation så alla syskonen hade skramlat ihop till en liten summa. Enormt tacksam så klart.

Sedan fick jag skjuts till Ica och en lagom promenad tillbaka hem. Nu ska jag ta ett vil igen i soffan. Jag sover inte, men kroppen vilar. Fast just nu är jag även trött i ögonen så jag kanske slumrar till.

Jag hoppas ni får en fin Lucia och en trevlig helg.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Trevligt att träffa vänner och släkt. Roligt med lite gåvor och gengåvor.

Förstår att du är trött. Hoppas du blir successivt piggare då behandlingen är över.

Fin julkula! Puss på rumpan!

Gretas Svammel sa...

Ja...Hans-E.. det borde ju bli bättre och bättre, men ibland tvivlar jag.