onsdag, december 03, 2014

SKRIVER MER OM DAGEN I MORGON

Blev en lång dag. Var hemma runt halv sex och var ganska trött och är fortfarande. Hade bara sedan frukosten ätit en risifrutti, en skiva av min egen bakade limpa, några sesamkakor och en skorpa som jag tog i dagrummet. Plus vatten förstås.

Låg på onkologen och funderade på vad jag kunde äta när jag kom hem. Som gick snabbt, var simpelt, gott och nyttigt. Satte på ugnen direkt och när den blev varm kokade jag upp halva purjon jag hade kvar sedan helgens rotfrukter i ugn, samt sellerin jag testade att ha i smoothies om ni minns. Det blev bara en gång, sedan har den legat i kylen, men rotselleri står sig tydligen länge. En halv, ganska mjuk zucchini fanns också kvar. Den lade jag i botten på en form, hällde över purjon och sellerin.
Vispade ihop två ägg med mjölk och en anings grädde och salt och hällde över. Lade på lite ost och in i ugnen.

En form av ugnsomelett kan man kalla det. Riktigt gott med lite sallad till och billigt och nyttigt. En bit mörk choklad och en klementin efter som pricken över i. Till tv-n om en stund blir det blåbär med en klick turkisk yoghurt.

Har kört min surfraid nu på datorn. Var lite nyfiken på hur det gick med det politiska läget. Inget jag orerar om nu. Kollat mailen, kört en spindelharpan som gick ut. Körde därför en vanlig harpan också... som gick ut.  Det betyder att Fas 3 kommer att avskaffas, att min ekonomi blir bättre och att jag kommer att förbli frisk från cancern tills jag dör en naturlig ålderdomsdöd vid 90 typ.

Ibland är jag så där ha ha. Om det blir si eller så, så kommer det eller det att ske. Säkert är jag inte ensam om det. Är väl en kvarleva från när man var liten och inte fick gå på streck till exempel. För då kunde det hända förfärliga saker. Men bara om man råkade nudda ett streck just när man bestämt att inte göra det. Tio minuter senare kunde det vara tvärtom, bara streck som gällde.
Men när det gäller harpan kan jag ju inte tänka.... om den här inte går ut.. då. Blir ju liksom ingen sport då *ler*.

Nu ska jag i alla fall kolla in Aktuellt en halvtimma, innan jag slår över till tv24 och ser reprisen på den nya svenska serien Blå ögon. Tror den hette så. Valde Maria Lang i söndags framför denna. Efter det  om jag inte somnat blir det reprisen av Skavlan. Onsdagar som var tv-fria ett tag för mig. Men jättebra att de repriser jag vill se nu visas då.

Inga kommentarer: