tisdag, december 16, 2014

KOM INTE PÅ NÅGON BRA RUBRIK

Halloj, halloj. Luften gick ur mig för flera timmar sedan. Istället för att gå in hit och blogga, efter det att jag svarat på några mail så har jag bara suttit och glott på skärmen, spelat Midas Mahjong, klickat upp diverse sidor utan någon egentlig mening. Jo Ginza var jag inne på för att beställa dokumentären om Björn Afzelius, felstavat tror jag. Nu gick det inte att beställa den förrän i februari, men blev sittandes och kollade igenom hela ( nästan) utbudet av filmer. Resultat.... jag beställde två andra. Dels filmen om Monika Z för 49 och sedan en slags deckare Mörkt vatten för 10 kr. Jag är ju ingen filmmänniska, men kan ändå vara bra att ha några osedda i lager om det inte finns något att se på tv. Julafton tex. är det heldött på tv. Bara gamla filmer som de visat hundra gånger. Sune i Grekland har jag i och för sig inte sett. Men tror inte det är samma när det nu är andra skådisar.

Bilden tog jag innan jag gick ut förut idag. Det är inget kul att fota sig när jag ser ut som jag gör. Har förskönat mig lite genom att ta bort blemmor i ansiktet och jämnat till ytan lite. Jag hoppas ögonfransarna växer ut snabbt, för det gör jättemycket för utseendet.

Tog ytterligare ett där jag ändrade inställningen på kameran. Här har jag inte gjort något alls med bilden. Jag kör nästan alltid med samma inställning, men kom ihåg hur jag förra julafton när kameran var ny, höll på och försökte lära mig och testade alla möjliga olika. Känns som det är längre sedan än ett år.

Idag har jag alltså varit ute en sväng. Tänkte gå efter frukost och dusch och det blev sådär vid två tiden. Så är tiderna hos Greta *ler*. Just nu i alla fall när allt går i ultrarapid. Hade inte minsta lust att ge mig ut, knappast ork heller. Så istället för att sätta fart när jag lämnade datorn så placerade jag mig i fåtöljen och slumrade till 20-25 minuter. Men till slut så tog jag till hela min viljestyrka. Jag vet att jag skulle låta kroppen få bestämma till på torsdag, men jag såg det som nödvändigt att ta en promenad ner till samhället. Dels för att posta julkorten och dels att för handla sådant som inte finns i skitICA butiken. Passade även på att ändra tvättstugetiden. Jag är ju i huvudstaden den söndagen jag skulle tvätta, så flyttade fram tiden till dagen innan nyårsafton. Viktigt för mig att inte gå in på nya året med en massa smutstvätt *ler*, men det har ni säkert läst förr.

Inbillade mig när jag väl började gå att jag hade fått tillbaka lite kraft. Jag vet inte. Ganska slut när jag kom hem i vilket fall och lusten saknas fortfarande till att ta tag i saker.

Blev både mer och dyrare än jag beräknat idag. Men nu när jag har fått lite tillskott i kassan, passade jag på. Jag är så himla less på att alltid räkna örena när jag handlar och att proritera bort. Torsken på bilden var tex. inget jag planerat att köpa, men var halva priset eftersom datumet gick ut i morgon. Slängde den i ett folieark med salt och lök direkt och kokade den. Potatis orkade jag inte fixa, men gick bra med sallad och pepparot och grädde. Himla gott var det.

Feferoniburken på hyllan jag passerade skrek åt mig och jag blev så himla sugen på just feferoni. Hur länge sedan var inte det? Vräkte i mig ett antal på stört vid diskbänken. Jag tror även det har betydelse för tillfrisknandet.... att ibland kunna unna sig något man tycker om.

Glad blev jag också över att äntligen hitta rödkål i korv ni vet. Den är den godaste, om man inte gör själv förstås. Köpte faktiskt en burk på ICA sist, Felix tror jag, med äpple i. Inte alls god, men var den enda förutom deras egen som fanns. Vet inte vad jag ska göra med den nu. Sparar den väl ett tag.

Nu har Veckans Brott precis börjat, sista för den här gången. Ska fixa till en drink på ingefära, gurkmeja etc. och placera mig i soffan och titta på det.
Undrar hur länge Lundell orkar blogga? Nu har ju blaskorna en ny blogg att sno från och göra artiklar av. 

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Färsk torsk är gott här säsongen. Fet och matig då den börjar gå in mot kusten för att leka.

Låter som du får en trevlig filmhelg.

Du ser pigg och glad ut på bilderna!

Gretas Svammel sa...

Då tror jag bilderna ljuger...Hans-E...men är i och för sig positivt att jag inte ser lika eländig ut som jag känner mig *ler*.

Någon filmhelg har jag inte planerat precis, de här filmerna kan ligga länge, länge tills jag får lust att se dem.