måndag, december 22, 2014

INNE I JULVECKAN

Då är vi inne i julveckan. 6 grader varmt tyckte jag att termometern visade förut och utanför fönstret är gräsmattan grön. Själv är jag ganska grå liksom vädret för övrigt. Jag ska försöka stå ut med mig själv tills vi kommer in på nya året. Märker jag ingen förbättring då så måste jag nog kontakta någon för att få råd hur jag ska ta mig ur den här nedgående spiralen med trötthet och kraftlöshet som gör mig både arg och frustrerad. Finns ju viss risk att det övergår i depression och dit vill jag inte komma. Men jag tror det vänder snart, precis som mörkret ute. Även om det är marginell skillnad så blir nu dagarna längre och längre. Bara den vetskapen är lite uppiggande.

Vaknade tidigt idag och har hittills gått igenom månadens utgifter. Inte speciellt uppiggande. Jag har gjort januaris blogghuvud och påbörjat februaris som jag säkert kommer att ändra. Kollat över bilderna till bytet på hemsidan vid årsskiftet. Fattas tre stycken och sju stycken till februaris uppdatering. Sedan har jag inte en enda bild kvar. Låter januari vara som det blir, nio bilder är bättre än ingen i alla fall. Jag hoppas lusten återkommer så småningom till att fota igen. Och det gör den ju. Fast det är skit att det ska gå så långsamt med allting.

Precis nu såg jag att solen tittade fram ute. I ungefär en halv minut, sedan försvann den. Jag sitter i morgonrocken och ska snart skölja av mig i duschen, innan jag tar en stilla promenad ner till samhället för att handla lite mjölk, bröd, frukt och grönsaker så jag klarar mig i veckan. På fredag dyker troligtvis den utflyttade skruttungen upp, så då får vi handla då det som vi ska äta. Annat jag planerat för den här måndagen är att sy ihop och fylla trollet med bomull och fixa ansikte och öron. Mer lär det nog inte bli idag. Korrekturläsa det sist skrivna projektet och bestämma bilder till det, var tanken att jag skulle göra i helgen som var. Men så blev det ju inte. Få se om det blir av i veckan nu. Fixa ny hemsida väntar jag med tills huvudet hänger med. Den raderas ju inte förrän i februari.

Tänkte det passade bra att avsluta med den här så kallade dikten som jag lade ut på dejtingsidan när det begav sig. Har inte noterat datum men tror den är från -03, eller möjligtvis -04.
2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Vacker tomtemor. Du är bra rimförfattare.

Blir trevligt att då du sätter igång och fotograferar igen!

God jul!

Gretas Svammel sa...

Ja vi får väl se...Hans-E... när fotolusten kommer tillbaka.