måndag, december 15, 2014

EMPATI, SD, CORREN, SPÖKEN

Bild tagen från facebook. Stod något om tiggare överst som jag raderade bort, för jag anser att empatin bör bli större överlag. Jag är på riktigt oroad över mänskligheten. Tyvärr smittar det onda, precis som det goda gör, men tar det onda överhanden och nästintill blir en norm, då är det illa. Nu är det inte att "behandla andra som du själv vill bli behandlad", utan mer " behandla andra som du själv blir behandlad". Blir man osynliggjord som ung och känner att ingen litar på en, så får vi dessa förortsuppror. Blir man trampad på och kanske fråntagen både hem och ersättning man borde ha rätt till vid exempelvis arbetslöshet, då ökar både person och butiksrån. Är man rädd att andra ska ta ifrån en tex sitt företag, eller sin ekonomi, eller jobbet, då ökar de dåliga arbetsvillkoren och då ökar svartjobben och då ökar empatilösheten och då ökar invandrarfientligheten. Och när politiker lovar stort och brett som sedan inte ens blir en tummetott, då ökar politikerföraktet. 

Varför denna utläggning, tänker ni kanske? Det var dessa tankar som kom till mig när jag tidigare idag kollade runt på nyhetssidorna. Inte direkt några nya tankar, men då och då aktualiseras de. Att Björn Söder (SD) nu i klartext visar vart hans parti står, skulle man ju kunna se som något positivt. Men troligtvis är det nog bara jag med mitt sätt att tänka ( och några till ) som skulle kunna se det så. Jag tänker att nu borde väl partiets anhängare inse vilken ideologi de själva sällar sig till om de röstar på SD. Och alltså då INTE rösta på dem. Invandrings och flyktingproblemen bör enligt mig gås till botten med, men inte via detta parti. Som någon krönikör hade som rubrik.... det handlar inte om, om vi ska ta emot, utan hur vi tar emot.

Jag ser ingen större skillnad på SD:s manipulerande som Hitlers på sin tid och hur det slutade vet vi. Läs gärna Carina Bergfeldts krönika i Aftonblaskan. Andemeningen i Söders uttalande tolkar jag inte på annat sätt än att han förutom invandrare även vill utrota judar och samer och tornedalsfinnar. Med andra ord... bevara Sverige svenskt. Hur han ställer sig till adopterade vet jag inte.  Min förhoppning är att partiets medlemmar och anhängare minskas radikalt vid valet i mars.

Nu tror ni väl att jag börjar piggna till när jag kör med lite länkar *ler*. Men så bra är det tyvärr inte. Jag är fortfarande mer zombie än människa, men jag har än så länge undvikit soffan idag. Fast det blir ett vil när jag fått i mig lite mat om en stund. Har druckit en "cancerskrämselsmoothie" så är inte varken hungrig eller sugen på något, men måste nog ha mer näring i mig. Vad vet jag inte. Kanske sallad igen, det är lätt och enkelt att blanda till direkt på tallriken. Smaken är inte heller okej ännu efter förra veckans gift. 

Ulf Lundell har börjat blogga, det har ni kanske sett.  Kul tycker jag förstås. Jag har inte längre så många bloggar jag följer, inte fler än tre. Jag hoppas han skriver regelbundet nu varje dag.

Jag klickade in på lokalblaskans hemsida idag för att se om man kunde läsa artiklarna nu. Men icke. Såg längst ner till höger att man kunde chatta, så ställde ovanstående fråga.

Fick det här svaret och ställde ytterligare en fråga, vad syftet är.

Jag vet inte om jag är dum eller, men jag fattar inte riktigt. Vaddå leverera innehåll som passar mig? Jag vill ju läsa lokala nyheter, inget annat. Och får man fler trogna läsare om de vet mer om läsaren? Corren är en nyhetstidning, inte en inredningstidning, eller skvallerblaska.

Nu orkade jag inte fortsätta resonemanget. Jag hade ju fått svar på mina frågor. Om jag förstod rätt så har mina 30 dagar inte ens börjat eftersom jag inte kunnat läsa en enda artikel på grund av detta ofog med registrering.

I kväll är det dags för slottspökena igen. Jag har flera gånger tänkt att jag skulle ägna ett inlägg åt mina egna tankar och upplevelser kring det här lite okända, som man antingen tror på eller inte tror på. Har man aldrig upplevt något märkligt så är det naturligtvis svårt att tro på något oförklarligt och är man fast i sin skeptism och vägrar öppna upp så lär man väl heller aldrig  uppleva något.
Men det blir någon annan gång kanske som jag skriver om det. Nu blir det inte mer i dag.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Låter som du piggnar till. Länkar och kommentarer!

Tänker kolla in vad rockpoeten Lundell skriver på sin blogg. Han är alltid en intressant person.

Empati är en bra julklapp.

Gretas Svammel sa...

Det tycker jag...Hans-E...att du ska läsa Lundells blogg.