onsdag, december 31, 2014

BYE BYE 2014


Om åtta, nio timmar säger vi goodbye till 2014. Det känns bra tycker jag. Fast det är ju lite som Alex Schulman skrev i sin krönika... för varje år vi lägger bakom oss ju närmare kommer vi vår död. Men jag tänker inte så. Jag är bara nyfiken på vad det nya året ska bjuda på och som ni vet så tror jag ju alltid att det blir bättre än det som varit. Den här gången tror jag det på riktigt också, för kan inte tänka mig att nästa år blir sämre än det här året varit. Det här året har mest bestått av kamp, tålamod och att räkna örena. Men nu är det alltså snart slut och nya okända saker väntar under 2015. Bra eller dåliga vet vi ju egentligen inte, men bara det att göra ett avslut på ett kämpigt år känns bra. Fast allt ändras ju inte under en nyårsnatt.

Nu har ju 2014 inte bara varit jobbigt. Det har hänt bra saker också. Jag slapp Fas 3, visserligen på bekostnad av sjukdom, men ändå. Jag blev mormor för andra gången och Reinfeldt försvann och de rödgröna blev i majoritet. Sommaren blev den bästa på länge... vädermässigt, men kanske inte för mig personligen.
Det sämsta med året är förstås att jag i stort sett hela året varit sjuk, för magen började ju öka redan i januari. Något jag aldrig trodde skulle hända, hände. Att bli sjukskriven med läkarintyg för första gången i mitt liv och hittilldags i nio månader. Men det är det som gör livet lite spännande. Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet så för att använda en gammal klyscha.... gläds åt dagen som är och gör det bästa av den, för morgondagen vet vi inget om. 

När Nyhetsmorgon var slut idag så ställde jag mig i duschen och fick för mig att ta ett kort. Inget höjdarkort, men ni ser utslagen på ryggen. Det verkar vara samma som jag hade på magen och sista tiden även på ryggen innan operationen i april. Jag är lite konfunderad men hoppas de snart försvinner, fast jag har haft dem snart i två månader.

Kameran knäpper ju två bilder och oftast blir andra bilden mörk, eller mörkare. Tyckte även den här var okej att lägga ut i bloggen. Den visar i alla fall verkligheten *ler* och enligt mig är den bättre än den första.

Jag undviker ju att se mig själv i spegeln utan mössa eller peruk. Men när jag stod och smörjde in mig efter duschen slängde jag en blick i spegeln och upptäckte att hårstråna på vissa ställen var ganska långa. Höll en svart strumpa bakom huvudet för det skulle synas på kort, men syns rätt bra ändå. Lite lattjo kan jag tycka. Det är ju mycket kvar än, men det måste väl ändå vara ett tecken på att något händer med celler och hårsäckar. Att det är grått må vara hänt. Det finns ju hårtoning.

Tre veckor idag sedan sista cellgifterna och det är nu jag räknar med att återhämtningen ska sätta igång på allvar. Vi får se.
Jag skickade in ansökan nyss om rehabvecka i februari i Solna. Kanske är jag lite sent ute, men det är bara att hoppas. Var inne och kollade om något läkarintyg skrivits, men icke. Jag har lite is i magen för tror att jag blir fortsatt sjukskriven, annars är ju sista dagen idag.

Nu hoppas jag alla får en trevlig nyårskväll/natt så hörs vi nästa år.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Gott nytt år!

Du hade ett tufft 2014 som du slut klarat bra. Du är en stark kvinna.

Trevligt att håret börjar återvända. Du förbereder dig för ett bra 2015.

Två trevliga duschbilder på dig. Du är som en Zorn modell i badstugan

Gretas Svammel sa...

Ja andra bilden är det kanske lite Zornsstuk på ...Hans-E..