fredag, november 21, 2014

FREDAGSSVAMMEL

Morgonstunden hos Greta *ler*. Cirkus halv åtta och fortfarande  halvmörkt ute. Vaknade 06.45 i dag och kunde inte sova mer fast jag ville, så gick till sist upp. Inget traskande till vårdcentralen idag för blodprov. Det blir på måndag nu de här tre sista gångerna.
Måendet är väl rätt okej. Människan är ju fantastisk på att anpassa sig. Magen håller sig lugn så länge den inte är tom. Det mest störande är smaken, att det är en bismak på allt man stoppar i munnen. Det är tur ändå att det inte är förrän de senaste gångerna som den här biverkan dykt upp, för det är lite psykiskt nedslående. Men det är ju bara i några dagar  det är så.

Jag kan inte tycka annat än att jag varit väldigt, väldigt förskonad vad gäller biverkningar. Jämfört med alla historier jag hunnit ta del av under det här halvåret och även med det jag läst. Ändå är det här ett år jag snabbt vill lägga bakom mig. Och låta nya året, som inom en ganska snar framtid står för dörren, få stå för en ny fas och återuppbyggnad. Men långt inne finns en oro för ekonomin. Jag vet inte vad jag ska kunna hitta på som ger en stabil och tillräcklig försörjning och som är kul och meningsfullt. Svarta eller vita pengar bryr jag mig faktiskt inte om för tillfället. Trots att jag är en person som vill göra rätt för mig. Jag skattade ju även för en del av hobbypengarna för att kunna sova med gott samvete. Men jag tycker jag sjunkit så lågt redan nu med socialbidrag och att tigga pengar här på bloggen. Jag har i ren desperation varit tvungen att gå över mina gränser. Jag kan ju vara glad att jag bara har mig själv att mätta.

Jag läste någonstans att pensionärer har ökat bland de hemlösa på grund av att pensionen inte räcker till hyra och mat. Många vänder sig till kyrkan för att få hjälp, vilket föranlett diakoner att vädja till regeringen. Så långt som till samma utsatthet som tex. Rumänien lär vi väl förhoppningsvis inte hamna i. Men jag kan inte låta bli att tänka i sådana banor. Finns inte möjlighet till försörjning i sitt eget hemland så gör desperationen att de söker lyckan i ett annat "rikare" land. Att sitta och tigga på gatan eller sälja sex på gatan är för många ett bättre alternativ än att begå brott för att få mat på bordet.  Nu är väl inte alla som säljer sex på Rosenlund införstådda från start att det handlar just om det, men i sin desperation är de blinda. Men med vår förträffliga sexköpslag så är det väl en baggis att få ordning på det. Ironi med tanke på rapporten Wikström skickade ut till varenda jäkla tidning, för att föra folk bakom ljuset.

Nu orkar jag inte tänka mer på det. Ni kanske inte tror mig när jag säger att huvudet är ganska tomt just nu. Men så är det. Slarvstädningen som inte blev av i går ska jag ta tag i snart. Jag brukar ju göra egna julkort till släkten och kom på att jag nog snart måste börja fundera ut något. Jag kan ju inte gå ut och ta ett kort i snön, eftersom det inte finns någon snö. Vilket jag i och för sig är glad över.  Undrar om det är för galghumoristiskt att skriva.... jag tror på ett liv efter jul... på kortet. Mina gamla syskon kanske inte uppskattar det *ler*. Sedan blir det förstås specialkort till minimänniskorna.

Med tanke på att jag antagligen snart blir trött och orkeslös på grund av mitt sjunkande HB, så bör jag inte vänta för länge med att få till något. Få se hur orken är efter städningen. För det tar ju lite tid sedan att pilla med Photoshop och skicka in till tryck. Man tycker man har gott om tid, men nästa söndag är det första advent och julkorten ska väl postas runt 15e- 16e har jag för mig.

Eventuellt får jag besök av barn i helgen. Inget som är spikat, men just den här avkomman brukar inte säga det om det inte är åtminstone lite förankrat. Och ungarna är alltid välkomna. Och jag har också fått veta att den nyligen utflyttade skitungen troligtvis kommer hem vid Lucia. Det ser jag fram emot och då kan det hampa sig så att man blir presenterad för nya kärleken. Alltid kul och även lite lugnande. Jahapp, nu vet ni det. Intressant värre.

Nu ska jag försöka mobilisera lite ork och lust och fylla skurhinken med vatten och dra över golven. Känns  tillfredsställande när det väl är gjort och när det luktar rent i lägenheten. Ska öppna balkongdörr och fönster medan jag går runt med moppen och hoppas på att inga spindlar hittar in.   

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta

Tråkigt att du känner dig trött. Inte så konstigt med den tuffa behandling du får. Men den går ju mot sitt slut och vi mot ljusare tider

Gretas Svammel sa...

Det är bara att gilla läget...Hans-E... och som du skriver bättre tider väntar.