söndag, november 30, 2014

DÅLIG BILD och DÅLIG HELG

En dålig bild, jag vet. Men kameran knäpper två bilder på självutlösaren och andra bilden blir ibland mörk. På de som inte blev mörka ser jag ut som ett spöke och valde därför en mörk och ljusade upp lite. Kunde ju ha besparat er även den här, men nu hade jag bestämt att ha en bild där jag tänder första adventsljuset.

Tog den i morse vid sju efter en skitnatt där jag vaknat titt som tätt och ömsom varit varm och ömsom småfrusen. Efter förra tvågiftersomgången var jag förvånad att det dåliga måendet gick över så snabbt. Hade hoppats på samma nu, men icke. Ser det som troligt att det jättelåga HB-värdet påverkar den här gången. Men, men det är ju SISTA gången jag kommer att må så här. På onsdag får jag blod och de här två sista omgångarna med bara ena giftet ger i bästa fall bara lite smakförändring och magsug.

I går orkade jag inte så mycket. Låg kvar i soffan efter Nyhetsmorgon. Tror jag sov mer än jag var vaken. Gjorde ett ryck framåt eftermiddagen och fick upp stakar och bordstjärna och bytte köksgardin. Sofföverdraget får vänta. Yr mellan varven så fick ta små pausar.

Inte bättre idag. Såg Nyhetsmorgon även idag, fast var nog lite halvborta ibland. Blev lätt illamående efter frukosten så tog en behovstablett direkt. Nu är det mest den enorma tröttheten och yrseln som stör mig och den lär inte försvinna förrän efter onsdag. När jag är klar med datorn ska jag fixa lite mat och inta soffan igen. Har en halv påse veg. pytt i frysen som jag ska peta i mig med ett stekt ägg och rödbetor.

Ungdomskompisen skulle höra av sig i helgen för en ev. fika som i morgon då hon är ledig. Men det får nog vänta. Inget kul att träffa folk när man mår så här. Jag vill bara komma i mål nu på den här resan och bli som vanligt.
Vårdcentral och blodprovstagning i morgon . Det är inte omöjligt jag tar bussen istället för benen , om läget är som idag. Måste också handla lite då som vanligt när jag har ärende i samhället. Det börjar sina i kyl och skåp. Har fortfarande inte totat ihop någon ny matsedel.

Det blir nog inte bättre inlägg här nu förrän kroppen fått blod och dimman lättat. Något skriver jag ju förstås. Till nästa helg hoppas jag att jag fått huvudet över ytan igen och då kanske jag till och med kan ta ett glas rött och njuta av det. Bara det gör att man börjar gilla livet igen *ler*.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Trevligt med första advent och ljuständning. Nu blir det ljusare tider

Gretas Svammel sa...

Ljusare på grund av ljusen kanske...Hans-E.... Annars dröjer det till 22/12 innan det vänder.