onsdag, november 05, 2014

BLIDDE MEST SVAMMEL

 

Usch, vilket ruggväder det är idag. Hör regnet småsmattra mot fönsterrutan då och då. Skönt att inte ha något ärende utanför dörren. Men när man mår så bra som jag gör just nu, så känner jag hur rastlösheten smyger på. Har massor av idéer jag vill göra, förutom att skriva, men tror inte det är någon bra ide att ens skriva ner dem, som jag brukar göra. När och om magvärk, muskelsvaghet och trötthet slår till skulle jag bara bli än mer arg och irriterad för att orken och lusten då saknas. Får försöka göra lite nu istället och sedan bara gilla läget när situationen ändras. 
 
Det jag ska göra idag är att hämta in symaskinen från förrådet och gamla album för att scanna in bilder till skrivprojektet som inte är ämnat för allmänheten. Fast scannar gör jag nog inte idag. Halva dagen har ju redan gått. Men jag ska sy in perukerna för hand. Om det går. Även den nya glider upp och ner. Sedan ska jag skruva isär på och av relät på golvlampan. Bytte ju lamporna men blev inget ljus ändå. Har varit så tidigare som kanske vissa minns. Men innan jag köper nytt relä, så kanske det räcker att kolla om någon sladd bara lossnat.
 
Vaknade av ett ringande ljud idag. Fattade först inte för var nog fortfarande halvsovande. Det fortsatte ringa och då tänkte jag.... att va sjutton ringer väckarklockan för idag..? Stängde av den och såg att den var 9.37. Den tiden ställer jag den ju aldrig på. Kollade telefonen och hade ett missat samtal från 08-ungen. Ringde upp förstås och när vi avslutade samtalet visade uret 10.40. Då gick jag upp. Som i gamla goda tider *ler*. 
 
Nu fanns en orsak till att jag sov så länge. Jag var hur pigg som helst igår kväll och gick inte i säng förrän vid fem i morse. Men då somnade jag som en stock och måste ha sovit hårt ända tills jag blev väckt. Jag har ju hört av andra att vissa blir speedade av Kortisonet, fast jag tycker inte jag upplevt det tidigare. Men gårdagens pigghet kan jag inte göra någon annan koppling till än till Kortisonet. Vad jag gjorde under nattens mörka timmar?
 
Stängde av tv-n vid halv tolv och låg kvar i soffan och funderade och visualiserade hur min kropp blev helt ren från skiten. Tänkte på sjukskrivningen, om jag skulle bli fortsatt sjukskriven en månad, alltså även i januari eftersom jag inte är färdigbehandlad förrän då med röntgen och läkarbesök och eventuell rehabiliteringsvistelse. Men jag vill ju inte gå in på nya året med att vara sjukskriven. Ja... låg och funderade hit och dit på olika saker och utan att somna lustigt nog. Kravlade mig ur soffan runt ett och satte mig här vid datorn som jag inte hade stängt av. Fråga mig inte vad jag gjorde fram till typ halv fem. Lekte lite på Photoshop. Hade mail att Kallentofts sista bok "Jordstorm" nu fanns inne, så klickade in på Ad Libris och beställde boken. Hade glömt den, när jag skrev att jag inte skulle köpa fler böcker i år. Men nu har jag så jag klarar mig ett bra tag. Surfade runt på sidan i hopp om att hitta några bra böcker att lägga till på min boklista. Läste om byggarbetsolyckan i Stockholm och blev arg förstås. Det är ju inte så att man tycker att tiden går långsamt när man sitter vid datorn *ler*.
 
Nu blev det mest svammel om ingenting i det här inlägget, så kör ännu ett efter det att jag fixat min "cancerskrämselsmoothie" . Har de resterande rödbetorna på kokning just nu. Tyckte det var baltigt att riva dem och dessutom lade sig mycket av det i botten. Säkert nyttigare med rivna, men testar nu med kokta och några ska jag äta med smör och salt. Rödbetor, bladspenat, lite grönkål, persilja, gurkmeja, ingefära, chiafrön, halv pressad grape, lite av kokvattnet och havremjölk ska jag gå och mixa nu. Kanske inte låter så gott ha, ha. Men man får lida pin om bukhinnan ska bli fin skulle man kunna säga.  
 
 

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,

Det låter som du haft en trevlig svammeldag.

Gretas Svammel sa...

Jag ska inte klaga... Hans-E.. *ler*