fredag, oktober 03, 2014

SOLIG HÖSTFREDAG

Jag tycker det är väldigt olustigt att någon grävt fram min adress, tagit sig hit och slängt en hundring i mitt brevinkast. Tillsammans med ett anonymt meddelande. Jag väljer att se det som att tanken var god och jag är tacksam för varje liten gåva,  men det förtar ändå inte olustkänslan. Det finns andra sätt att ge en allmosa. Jag har i flera år varit osökbar på internet och känt mig fredad i min privata sfär som endast myndigheter och den närmaste kretsen känt till.
Det är detta jag styrt med de sista två dagarna och jag får olika bud beroende på vem jag pratar med. Jag hoppas det löser sig, för nu är det extra viktigt då jag i och med sista boken är öppen med mitt namn. ( Kunder från begynnelsen har vetat det länge).  Jag har ingen aning om vem det är som varit här ( känns nästan som om man haft inbrott ) om det är en tidigare hobbykund, en granne, en avlägsen släkting, en hantverkare, en okänd bloggläsare, en journalist, en ytlig bekant.

Eftersom du som var här, när jag var borta hela dagen på onkologen ( vilket säkert var en medveten dag ) nämnde bloggen i ditt meddelande så antar jag att du läser det här. Jag vore tacksam om du hör av dig via mail så kanske jag kan släppa det här.  

 Fredag i dag och den sedvanliga promenaden ner till vårdcentralen för blodprov och det sedvanliga fotot. En solig, fin höstdag är det idag och jag mår relativt bra. Magen ger sig till känna ibland, men är inget mot vad det varit och nu går det att dämpa det med några mandlar eller sesamkaka eller liknande. Fortfarande piggare efter blodet, fast går ju förstås inte att jämföra med mitt vanliga jag. Men jämfört med förra veckan är det stor skillnad. Jag hoppas det håller sig så här nu tills nästa gång ( sista ) jag får båda gifterna, om två veckor. Ja, jag hoppas ju förstås innerligt att det inte blir som sist då, eftersom jag vill umgås med barn och barnbarn då utan att må dåligt och utan att vara trött och helt orkeslös.

Apropå barn så har de flera gånger erbjudit sig att ge lite pengar till mat och busskort. Något som är helt absurt i mitt huvud och inget jag ens vill höra talas om. Barn ska inte bistå sina föräldrar ekonomisk, det ska vara tvärtom. Men idag när jag kom hem hade jag brev där de gått ihop alla och skickat ett presentkort på Ica. Med de 500 per vecka som jag redan planerat för denna månad så har jag nu även nästa månad klar utan att behöva oroa mig. Jag ska se om jag kan föra över det till Ica krediten som är kopplat till kort, så jag inte måste handla allt på skitbutiken här. Jag kan ju inte neka att ta emot det här och jag förstår ju så väl deras önskan att hjälpa sin gamla morsa. Och visst blev jag glad. Jätteglad. Nu kan även köpa något gott tills de kommer.

  Jag handlade lite idag efter blodprovstagningen. Lingon bl.a. När jag skrivit klart här ska jag värma resterna av kålen och quarnfärsen och äta så som det var tänkt.... med lingon.

Jag får ju mani på viss mat ibland. Fast nu är det länge sedan. Tidigare har det varit feferoni som kanske vissa minns, oliver, ättiksgurka, pustasallad. Det är inte felstavat *ler*, det ska vara pusta. Då jag alltså kan vräka i mig en burk på stört nästan. Idag när jag gick förbi hyllan med diverse burkar så fick jag ett sådant där sug efter ättiksgurka. Öppnade den direkt när jag kom hem och vräkte i mig. Nu är inte burken så stor, men halva burken rök nog där på en gång. Vet inte om det är själva ättikan som kroppen är i behov av nu, eller om det är något annat.

Vaknade som vanligt numera tidigt i morse. Kunde inte somna om fastän jag fortfarande var trött, så var uppe före halv sju. Det innebar att jag var klar med både frukost, dator och dusch vid nio så satte på tv-n för att se regeringsförklaringen innan jag traskade iväg. Jag tycker mycket var bra, men inte allt förstås. Att de planerar att reformera AF tycker jag förstås är bra och jag läste för ett tag sedan att AF önskar andra direktiv än de haft med Alliansen.

Det jag inte håller med om är samtyckeslag och naturligtvis det idiotiska att kriminalisera sexköp utomlands. Sedan förstår jag inte riktigt vitsen med att slopa migrationsminister och låta det gå in i justitiedepartementet. Men jag är ju ingen politiker och jag tror Löfven mycket väl vet vad han gör och har haft strategin klar för sig länge. Nu är det bara att vänta och se hur och när alla löften ska sättas i verket. Och om.

Jag ringde FK förut och nu var han frisk den jag skulle prata med. Anledningen att inget hänt sedan jag fick brev om sjukpenningens storlek 2/9 berodde på att de väntade svar från mig. I det brevet står att jag har möjlighet att lämna synpunkter. Inte att jag ska göra det. Men jag ansåg inte att det fanns mycket att lämna synpunkter om så lät det vara. Jag hade tidigare godkänt att soc. tar allt retroaktivt från 27 april. Det är ju egentligen inte mer än rätt. Nu blir ju inte sjukpenningen mycket mer än typ 4 - 5000/ mån så jag måste ju ändå begära socialbidrag. Hur som helst var den här så kallade väntetiden slut den här veckan eller om det var nästa. Så jag räknar med att det ska flyta på från och med nu och att jag slipper hålla på att ringa och tjata.

Nu ska jag också sluta att tjata och svamla här på bloggen. Magen väntar på sin mat och jag hoppas alla som läser får en fin och bra helg. Just det.... undrar om det blir Philip som åker i kväll i Idol?  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta

Förstår din oro. Privatliv skall respekteras. Hoppas att du får klarhet direkt.

Hur skall staten kunna följa upp och beivra sexköp utomlands? Där gäller väl lagen i aktuellt land.

Du är verkligen duktig som håller gott humör i din tuffa behandling. Lingon är väl bra för blodet.

Gretas Svammel sa...

Nä..det är en löjlig lag som inte kommer att läggas resurser på... Hans-E...
Det är lättare att vara på gott humör, när kraften och orken återkommit en smula.