fredag, oktober 31, 2014

SMOOTHIES

Fredag, vilket innebär blodprov. Men nu skippar jag den återkommande promenadbilden. Allra sista gången kanske jag knäpper en sådan bild igen.. 5 dec. Uj, vad avlägset det låter, men det går nog fort. Tog istället en bild inne, innan jag traskade iväg.
Det blev ingen promenad igår, det blev mat och en timmes vil i soffan. Och idag lyste solen på mig, både dit och hem. Fast nu är den försvunnen igen.

Handlade en jäkla massa efter att proverna var tagna. Har inte handlat mat på hela veckan. Förutom det vanliga nödvändiga så blev det även en massa grönt och bär och havremjölk och mandelmjöl. Till mina smoothies. Hela veckans matbudget gick åt plus lite till. Erbjudandet att ge en liten allmosa står kvar *ler*. Den här månaden kan bli knaper, fick drygt 1500 över när jag betalat räkningarna och 200 av det fick jag ta till att fylla på busskortet. Men tror att jag har några hundra kvar på det här extrakontot som jag kan föra över vid behov.

Träffade en gemensam bekant från familjetiden i affären. Jättekul. Det är en sådan där ovanligt god människa som är så ovanligt. Som ställer upp utan att förvänta sig något i gengäld. Jag tror att jag bara känner två sådana, den här och så en kompis till min manliga avkomma. Snälla personer är en sak, men så här genuint goda en annan. Vi stod nog nära en timma i förbutiken och pratade och han visade bilder på allt möjligt i mobilen.

När jag kom hem skulle jag då testa min mixer och blanda till en nyttig smoothie. Tänker att jag ska köra en grön på dagen och en med bär och frukt på kvällen. Så länge jag nu tycker det är kul. Köpte chiafrön idag också, har läst att det ska vara nyttigt *ler*. Om jag går på allt? Nej då, men det kan ju i vilket fall inte förvärra skiten i kroppen.

Jag är inte så van. Var svårt att få allt mixat, tills jag förstod att jag hade för lite vätska i, så hällde i lite vatten. Vill snåla med havremjölken. Men då blev det hur bra som helst.

Sedan var ju frågan om det gick att dricka.

Jodå, helt klart drickbart. Kanske inte så man gjorde vågen, men inte heller så man sa... vad äckligt. Jag tyckte att jag hade rätt mycket ingefära i, men kunde haft lite till. Ingefärans nyttighet tror jag på och har gjort i åratal. Och gurkmejans.
Mätt blev jag, så kanhända skippar jag mat idag och tar en skål gröt istället till tv-n, med en bärsmoothie som efterrätt.  Tänker mig frusna blåbär, kiwi, ingefära, chiafrön ( de är helt smaklösa ) en halv pressad apelsin och lite turkisk yoghurt. Tänk så mycket lättare och godare det kommer bli sen att få i sig granatäpple. I morgon ska jag testa grönkål istället för bladspenat. Och slänger nog i en isbit också.

Ja allt är skoj i början. Trodde väl aldrig jag skulle skaffa en sådan här mackapär ha, ha, men nu gäller det att skrämma slag på allt som inte ska finnas i min kropp. Åtminstone försöka.

Men i morgon sabbar jag kanske det nyttiga. Köpte ädelost och ett päron, för tror att det funkar att ta ett eller två glas vin i morgon. Magen håller sig i schack nu, men den kör väl igång nästa vecka igen. Brukar ju göra det när jag har fått båda sorterna, vilket jag får på tisdag. Jag är så spänd på vad cancermarkören ska visa. Tänk om den har gått upp igen ? Eller minskat ytterligare, kanske till 25.

Kommer att sitta en del vid datorn i morgon, trots att det är lördag och datorfritt enligt min egen princip. Två helt olika personer har hört sig för om jag vill ha besök. Men det vill jag inte. Tanken är ju snäll, men jag vill stöka runt här för mig själv just nu och inte vara sällskaplig. Fast det beror ju förstås på vilket sällskap det handlar om, ungarna är ju alltid välkomna.  Men man är inte så nöjd med sig själv i den här situationen och det har jag förstått att jag inte är ensam om.

Sitter fortfarande med jeansen på mig, som jag nu ska gå och byta till mer bekväma mysbyxor. Ska ta en avslappning i fåtöljen och då somnar jag med all säkerhet. Men det är nog bra för då är risken mindre att jag gör det ikväll. Få se om jag slänger ner några rader även i morgon när jag ändå sitter här. Till dess hoppas jag ni får en skön fredagskväll.  

2 kommentarer:

@sexarbetarkvinna sa...

Hej Greta! Vi är några stycken som driver ett Instagramkonto där sexarbetare och fd sexarbetare (anonymt) får komma till tals med berättelser om hur de blir bemötta utanför branschen när de är öppna med sitt yrkesval - kanske har du något att bidra med där? Mailadressen är sexarbetarkvinna@gmail.com och på Instagram heter vi @sexarbetarkvinna. Hoppas vi hörs!

Gretas Svammel sa...

Jag är skeptisk.... sexarbetarkvinna... då jag inte vet ert syfte eller vilka ni är. Dessutom har jag inte instagram.

Rose Alliance har ett liknande projekt, som jag delgivit min erfarenhet till.

Men är ni seriösa får ni gärna maila mig och informera mera, så tar jag ställning efter det.