fredag, oktober 10, 2014

SÅ VAR DET FREDAG IGEN

På väg till blodprovstagning som vanligt på fredagar. Småruggigt både ute och inne. Men en gång tittade faktiskt solen fram en snabbis. Jag vet inte varför jag är så frusen? Om det beror på att både blodplättar och blodkroppar minskar i volym och antal, eller om jag sitter för mycket still. Idag är jag också en anings trött så blir nog boken och soffan efter maten. Frysta, kokta grönsaker blir det idag, med min simpla ostsås och en Toscana biff. En vegetarisk biff som är jättegod, men som inte finns i affärerna här där jag bor. Det är jättedåligt utbud här.

Tog lite längre tid än vanligt på vårdcentralen på grund av miss från onkologen. Första missen så kan vara okej, de har rätt mycket att tänka på. Vem har beställt dina prover, frågade labtjejen och då förstod jag att det var något knas. Idag var det ju cancermarkörprovet också, så det var ju viktigt. Onkologen hade alltså missat att beställa proverna, men det löste sig efter ett samtal dit och lite väntan.

Sedan raka vägen till affären. Blev lite dyrare än jag tänkt idag. Sånär som på en hundring drygt så gick hela veckopengen på 500. Det är alltså vad jag max får handla mat för per vecka. Men jag är inte så orolig eftersom ungarna skickade presentkort på Ica. Hade jag tänkt lite så kunde jag ha skippat att köpa kaffe idag och köpt det på Ica istället.... till exempel. Nästan lika dyr som kaffet var gurkan jag köpte. Kollade kvittot eftersom jag tyckte det gick på så mycket. 69.90 kg kostade gurkan och min vägde tydligen 0.405 och jag betalade 28.30 för en sketen gurka. Jag kanske skulle kontrollväga den? Men orka.  När jag sedan kom hem och packade upp hade jag glömt köpa sallad. Fastän att det stod på min nota. Men jag har lite kvar så jag klarar mig i helgen. Tomaterna däremot var billiga, tio spänn för tre.

Köpte något slags tunnbrödsknäcke idag, som jag vill minnas att jag aldrig testat förut. Havrebräck från Polar. Som synes på bilderna så var jag tvungen att testa det direkt. Riktigt, riktigt gott och ett ypperligt alternativ till rutknäcket jag kör med om jag blir sugen på dagen. Husman är morgonknäcket. Nu vet ni det.

Jag är så glad att jag fortfarande mår bra. Nu kan jag nog snart andas ut. Är det likadant i morgon så håller det sig nog så tills nästa tisdag, då jag får båda sorterna igen. Det jag inte nämnt är att vänstervaden fortsätter att ge sig till känna ibland. Men eftersom jag kör med sprutorna nu så kan det inte vara så farligt. Jag frågade i tisdags på onkologen och de trodde som jag.

Fick brev idag från både FK och Förvaltningsrätten. FK meddelade att jag fick anstånd med underhållet i tre månader. Ja, det är vackert så. Men det jämnar nog ut sig med återbetalningen av aktivitetsstödet som ska börja betalas nu i okt. Det är ungefär samma summa. Jag förstod faktiskt inte riktigt Förvaltningsrättens brev. Det är inget beslut, bara ett svar att FK motsätter sig en ändring av beslutet att jag ska betala tillbaka. 

Sedan står att jag endast är återbetalningsskyldig om jag skäligen borde ha insett att ersättningen var felaktig. Vilket varken jag eller FK insåg. Sedan vet jag alltså inte hur jag ska tolka resten, om jag efteråt när pengarna var förbrukade till månadens utgifter borde ha insett att det var fel och att jag då skulle kontaktat FK? Jag kan yttra mig senast 13 okt, alltså på måndag ?? Brevet kom idag, men datumet på brevet är 29 sept. Jag vet inte om jag orkar. Kanske att jag tar tag i det i helgen. Det är ju för mig ganska mycket pengar det handlar om, 2500kr. Fast det blir ju bara en upprepning av vad jag redan skickat.

Mår jag fortfarande bra i morgon och vädret inte är alldeles för jäkligt, så blir det nog en promenad. Den här veckan har jag suttit alldeles för mycket stilla, hela onsdagen och halva gårdagen. Sedan funderar jag på att klicka upp ett tomt Word dokument på skrivdatorn och påbörja projektet med "mina betalande älskare och andra". Och då öppnar jag nog en ny flaska vin, tror inte det som är kvar i tetran är så gott nu efter att ha stått öppnat en månad. Är lite sugen på ett glas, men väntar tills i morgon så jag är säker på att giftet är ute ur kroppen.

Nu ska jag fylla i det senaste i sjukresedokumentet. Brukar göra det fredagar eller söndagar, när jag vet hur måendet är. Sedan mat och ett vil i soffan.
Gläder mig att Malala fick fredspriset.  Ihop med en indier, som är relativt okänd, trots att han hållit på sedan 90-talet att protestera mot bl.a. barnarbete.

Slutligen säger jag Trevlig Helg.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Oetiskt att du skall behöva strida om ersättning från FK.

Tror att din nya bok blir spännande och bra. Du är duktig skribent

Gretas Svammel sa...

Man får strida för allt...Hans-E... i dessa tider.