söndag, oktober 26, 2014

NÅGRA SÖNDAGSRADER

Återigen en äldre bild. Ser fram emot när kreativitet, inspiration och lust att fota återkommer. Kanske kan bli några nytagna decemberbilder till hemsidan ( och till bloggen förstås ).
Nästa lördag är det 1 november och jag vill gärna tro att jag då mår bättre än nu. Om så är fallet ska jag slösa lite och köpa ädelost och päron och njuta av ett par glas vin när jag uppdaterar blogg och hemsida. Man mår liiite bättre av att visualisera en förbättring inom snar framtid när nuet är skit.

Igår tillät jag mig att bara gå på kroppens behov, vilket betydde att jag lämnade soffan endast när jag skulle fixa mat eller gå på toa. Vad jag gjorde i soffan? Sov och såg på tv. Försökte läsa men då somnade jag. Jag trodde faktiskt inte att jag var så tömd på energi och att jag kunde sova så mycket.

Idag måste jag tvinga mig till lite aktivitet igen. Har tvättstugan i eftermiddag. Och eftersom morgondagen, utifrån situationen som är just nu, blir ansträngande så ska jag fixa morgondagens mat idag, som blir rot och grönsaksgryta med sojakorv. Tror att jag är totalt slut efter att ha varit på läkarbesök på morgon och sedan gått på stan tills det är dags för perukfrisören. Då kan det vara skönt att bara värma maten och inta soffläge när jag kommer hem.

Dagens mat blir potatis och morotsmos med veg. chorizo och gröna bönor ( eller råriven morot ). Men det är lite tidigt för det ännu. 
Ni minns kanske att jag för ett antal veckor sedan knäppte på tv-n för att se Fråga doktorn. Ett program jag normalt inte ser då det sänds alldeles för tidigt. Men då stod det i min TV-tidning att Kim Anderzon skulle vara med och prata om sin cancer. Vilket hon alltså inte var.

Med tanke på att hon somnade in i fredags kväll och att de i någon nyhetssändning igår nämnde att hennes sista intervju var i Fråga doktorn, så var det första jag gjorde i morse att kolla efter det. Men det har ju inte sänts ännu visade det sig. 10 november visas det.
Jag tycker det är så suveränt att ha en avskedsfest för vänner och kolleger bara dagarna innan man dör. Det skulle jag också vilja när den dagen kommer. Fast det dröjer ju minst 25-30 år *ler*. Om jag får bestämma. 

I kväll blir det att se Maria Lang. Läste massor av hennes böcker i min ungdom och har en kvar ( tragedi på en lantkyrkogård ) som jag fick 1970 när jag fyllde 16. Det står nämligen på ett av försättsbladen. 
Men hur var det nu med det där att jag inte ser filmatiseringar av böcker jag läst?  I det här fallet är det ju så länge sedan så det ska bli lite kul att se om jag minns vad jag läste då. 

Innan jag ställer mig vid spisen ska jag nu betala mina räkningar och se hur mycket jag kommer att ha att röra mig med under kommande månad. Presentkortet jag fick på Ica är det inte mycket kvar på nu. Ska ta det sista till värmeljus och toapapper bl.a. Sedan kanske jag hinner med ett litet vil också innan jag traskar ut till tvättstugan. Och jag hoppas att jag kan lämna ett positivt besked här på bloggen  i morgon kväll.     

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta

Trevligt att du ser fram emot framtiden med tillförsikt. Det är bra att ha planer och genomföra dom.

Kim Anderzon var en duktig kvinna med integritet. Hon spred mycket värme och glädje.Hennes föreställning Viva Vagina var verkligen en ögonöppnare för många, även män.
Klart att du skall dricka vin och ost. Bra friskvård.
Sexigt bild. Okonventionellt perspektiv. Du har snygg kropp. Blir spännande och se dina bilder.

Gretas Svammel sa...

Jag har inte sett så mycket av Kim A.... Hans-E... men jag gillar starkt hennes personlighet, livsåskådning och positivitet.