fredag, oktober 17, 2014

EN MYSIG DAG

Jodå, det blir ett inlägg i kväll. Folket lättade här ifrån lite före fem och då satte jag på diskmaskinen och tog en halvtimmes avslappning i fåtöljen innan jag tog plats här vid computern. Mår rätt okej, men är trött och det beror inte på små och stora barn. Det skulle jag varit ändå. Magen kör sitt vanliga race när jag fått båda sorterna, men är än så länge hanterbar och dämpas för stunden med att stoppa något i magen.  

Nästsista bilden då jag är på väg till blodprovstagning. I alla fall den här resan. Sedan blir det väl kontroller antar jag där blodprov ingår. Tog en vid behovstablett mot illamående även i morse. Men skulle jag inte fått barnbesök så skulle jag inte tagit någon. Nu ville jag inte riskera att må dåligt när de var här.

Som vanligt knäppte jag en massa kort, som jag nu lagt in på datorn och beskurit och fixat. Var så himla kul att träffa de små underverken igen. Ja de stora underverken också förstås. Men det händer mycket med små barn under tre och en halv månad. Ingen av de här har sett mig utan hår, förutom på kort. Men den äldre minimänniskan har fått förklarat att jag har en hårmössa. Nu hade jag ju hårmössan redan på eftersom jag varit ute bland folk innan de kom. När sedan frågorna kom från den lilla, så tog jag av den och det var inget konstigt alls. Jag tog på en av mina hemsydda mössor och den lilla tog på sig resten. Sådär en fem-sex stycken.

Lunch hade de med sig och det blev en hel del över. Ska ta lite nu när jag tar plats framför tv-n och Idol. Gardinerna kom på plats, så nu är det ännu mysigare i rummet.

Tiden går ju så himla fort när man inte setts på ett tag och vet att de snart måste åka igen för att de små ska få mat och komma i säng. Skulle säkert orkat haft dem kvar över natt, men man vet ju inte det innan och kanhända hade jag fått lida för det efteråt. Dessutom är jag ju trött nu och jag skulle inte tyckt om mig själv ifall jag inte kunnat vara den mamma, mormor jag vill vara.

Vi hann med lite utelek i alla fall så den lite äldre filuren fick springa av sig. Lövkastning, prat med änder och gungning hann vi med. Sedan blev det lite onyttigt mellis... sockerkaka bl.a. Den föll i god jord hos alla. Ja sedan var det roliga slut. Men på söndag efter frukost kommer hela högen en stund. Det ser jag fram emot. Jag vill bli mitt vanliga jag snart, väldigt snart, så jag kan umgås med ungarna som jag brukar och vill.
Jag planerar redan i mitt lilla huvud att kanske kan jag åka iväg runt första advent och hälsa på ungskrutten som snart flyttar och då även ta 08-folket på hemvägen. Ungen som flyttar bosätter sig lite längre upp i landet än Stockholm, men inte jättelångt ifrån. Men man ska inte planera så mycket. Jag vet ju inte alls hur läget är då. Men blir det som jag vill så blir det nog så.

En mysig dag hur som helst har det varit och nu är det lagom att tända värmeljus, sätta på tv-n och lägga upp lite mat att småäta av. Kanske somnar jag och det må väl vara hänt i så fall.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Syns att du hade en trevligt dag. Sockerkakan gjorde succe förstås.

Gretas Svammel sa...

Jodå, den gjorde succé...Hans-E..