söndag, oktober 12, 2014

EN GRÅ OKTOBERSÖNDAG.... ute alltså

Webkort från igår med "Malou"peruken som får symbolisera starten på denna dimmiga, disiga, grå söndag. Sådan tur att det var så jättefint igår. Och sådan tur att jag nu mår så bra att jag kunde ta tillvara på det.

Vad jag minns har jag sovit rätt gott i natt. Kanske vaknat ett par gånger bara och ingen dröm som jag minns. Jag saknar mina drömmar faktiskt. Men jag vaknade före halv åtta i morse med ett sug i magen och direkt tror jag förstås att nu är magvärken tillbaka. Men varför nu? Måste vara vinet igår.  Så illa var det inte tack och lov. Bara vanlig hunger som jag dämpade med mandlar och några pepparkakor. Jag ville vänta med frukosten tills nyhetsmorgon började, då jag kunde sitta med tända ljus i halvdunklet och njuta av kaffe och mackor.

Jag förberedde bryggaren och sedan är jag smått förvånad över min tilltagsenhet *ler*. Medan jag väntade på att klockan skulle bli åtta så klippte jag naglarna på händerna, vilket behövdes. Men det är så himla tråkigt att ta tag i och jag bara skjuter på det hela tiden. Det tar bara 5-10 minuter men det är ett stort berg att ta sig över innan man kommer dit. Det har alltid varit så. Trots det måste jag ändå vara glad över att just naglarna fortsätter växa som ogräs trots gifterna. Jag har träffat på folk på onkologen som haft väldiga besvär med sina naglar. En del har haft så kallade köldvantar och köldsockar på sig under tiden de fått cellgifterna.

Nåväl, frukost, tv och en stunds stickning på det. Satt och funderade på om jag skulle skriva någon yttring till Förvaltningsrätten och gå ut och posta under dagen, men beslutade mig för att strunta i det.

Istället för att placera mig här vid datorn, som brukligt är, så tog jag äntligen tag i mina badrumsskåp. Har två väggfasta och ett på golvet. De väggfasta tror jag att jag bara rensat och städat en gång sedan jag flyttade hit för tre år sedan. Nu åkte allt ut. Det på bilden är från ett av de väggfasta skåpen och det uppe i högra hörnet kastades. Så mycket gammalt man har som man aldrig använder och så mycket man inte vill kasta *ler*.

Jag torkade inte bara skåpen utan när jag ändå höll på så körde jag även väggarna och ventilen. Det hela tog längre tid än jag trott det skulle göra. Men jag hade ju hela dagen på mig. Gick kanske in lite för hårt utan att känna efter, för blev yr vid ett tillfälle och fick ta paus och vila. Trots att jag ju vet orsak och hur min situation är för tillfället så kan jag säga till mig själv.... jäkla vekling *ler*. Jag vill ju kunna köra på som vanligt.

Det på golvet var det sista och det gick fortast. Eftersom jag ansåg disktrasan förbrukad och inte trevlig att fortsätta använda i köket, så drog jag över toaletten också innan jag kastade den. Kände mig ganska nöjd med dagens förvärv. Jag kan bara jag vill. Om än att det tar tid.
Nu har jag ett skåp kvar som jag borde ta tag i och det är skåpet under diskbänken, men det går nog fortare. Fläkten är ju inte alls länge sedan jag tvättade och speceriskåpet känns inte heller så avlägset sedan jag rensade ur och torkade. Men det kan vara längre sedan än jag vill tro, så gör nog en raid där någon dag när jag känner mig upplagd.

Kände mig rätt nöjd när jag slutligen tog plats vid computern med dagens mat som idag bestod av dillstuvad potatis ( i korv ), vegbiff och en halv tomat.

Nu ska jag alldeles strax ta med ett halvt granatäpple där jag pillat ut kärnorna  i en skål och sjunka ner i fåtöljen och se Aktuellt och Agenda. Kom precis nu på att jag totalt glömt Babel klockan åtta. Men det går i repris någon dag, så det är lugnt. Inte alls så trött som jag förväntat mig vara. Bra så.

I morgon hoppas jag det är lite mer ljus än idag. Planerar en promenad bort till skitIca för att köpa sallad, mjölk, banan och äpplen. De sista sakerna ska jag ha till en sockerkaka jag planerar att baka på torsdagkväll. Som jag hittat på själv. Lite lager på lager kan man säga. Jag ska dokumentera med bilder.  Vill ha något jag gjort själv när 08 folket dyker upp på fredag. Hoppas bara att måendet inte blir alltför jäkligt efter tisdagens dubbeldos av gifter. Men än så länge är det fortfarande bara söndag.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Imponerad att du fejar på- Måste vara superfint hos dig nu. Trevligt att du mår bra

Gretas Svammel sa...

Nej då...Hans-E... det är många ställen som det behöver fejas på, men som får vänta tills krafterna återvänt helt.

Det var fina duschbilder du lagt ut på din blogg.