söndag, oktober 05, 2014

BÖRJAR KÄNNA IGEN MIG SJÄLV IGEN

Bild från igår då jag var ovanligt kreativ. Satt vid skrivdatorn och skrev klart projektet som var klart för ett år sedan, men som jag sedan fortsatte på. Skrev även synops till roman 2, där iden kom från en dröm för länge sedan och jag sedan spånat fram en fortsättning i huvudet. Igår satte jag iden och handlingen på pränt. Handlingen till roman 1 skrev jag tidigare.
Men jag tog paus också och lekte med webkameran.

Både igår och idag känner jag mig riktigt okej. Inspiration och kreativitet återkommer och jag har lust med saker igen. Helt fantastiskt om det är blodet som åstadkommit det. Då vill jag ha blod varje vecka *ler*. Ska bli intressant att se HB värdet på tisdag som jag tog i fredags. Tycker även från helgens kort att Kortison ansiktet inte är lika påtagligt längre. Fast det kanske bara är inbillning för att jag vill att det ska vara så.

Satt och kom på saker jag vill göra. Men med risk att jag åker i botten igen nästa gång jag får båda gifterna så måste jag hinna göra en del av det nästa vecka. Eller innan tisdag den 14:e. Någon höststädning kommer jag förstås inte att dra igång. Så mycket ork har jag inte ännu. Men byta gardiner i sovrum och vardagsrum vill jag göra och lägga på andra dukar och byta ut kuddar och plädar i soffan till mer varma höstfärger. Vardagsrumsgardinen är inte säkert jag klarar nu då den stången är så lång, så kanske något barn när de kommer hjälper mig med det. Köksgardinen får vara tills det är dags för julgardin och datorrummet struntar jag i.

Sedan funderade jag igår på att det kunde vara kul med foton mellan varje epok i skrivprojektet. Så tänker ( bara tänker än så länge ) att ta in fotoalbumen från förrådet och scanna och fixa.  Sticka var ju en ide jag fick förra vintern om ni minns och köpte garn för att sticka en egen halsduk. En sådan man virar runt halsen, alltså ingen lång. Sedan tappade jag lusten. Men garnet finns kvar och lusten har kommit tillbaka. En annan sak som förvånar mig själv, är att jag satt och skissade på en kjol igår också. Jag sydde en del till ungarna när de var små, annars är jag ingen syare precis. Iden till kjolen fick jag i tisdags när jag gick genom stan och såg en tjej med en cool kjol. Sedan har iden inte släppt. Men det här sista kanske inte blir mer än en tanke. Men det är så kul när jag börjar känna igen mig själv så smått.

När jag var klar med skrivandet och kände mig himla nöjd, var det kväll. Lördagar är det inget kul att se på tv för tillfället, så jag tänkte att jag går igenom de här sista 30-40 sidorna från det jag avslutade förra året, så är det bara korrekturläsning kvar. Och till det behöver det ligga till sig. Men rensa och ta bort onödiga stycken kunde jag göra. Lite roligare blir ju det om man har ett glas vin att smutta på *ler* och jag var sugen på ett glas ( som sedan blev två ).

Men gick det här tetrapacket att dricka? Det har stått öppet sedan 13 september då jag drack sist. Det luktade okej, men jag tyckte första klunken smakade lustigt. Andra klunken var bättre och tredje helt okej. Med några digestivekex med Philadelphiaost på som tilltugg var det inte dumt alls. Riktigt gott och magen protesterade inte heller. Men jag blev sömning.
Jag vet, jag ser ut som en tomte, men jag är väl lite av en tomte *ler* och det piggar upp med lite färg.

När jag var klar och stängde igen datorn var klockan över 21. Enligt mig i tidigaste laget att lägga sig så slog på tv-n för att se filmen på femman. Slumrade till redan i första pausen och så höll det på så tills jag struntade i tv-n och gick och lade mig. Men då låg jag förstås och vred och vände på mig innan jag till slut somnade. Men jag har inget minne av att jag vaknat i natt och det är positivt. Däremot slog jag upp ögonen redan halv sju i morse. Det första som slog mig då var att jag totalt glömde bort sprutan i går kväll. Men det må vara hänt.

Igår var det inget vidare väder här hos mig. Men idag ser jag solen, så ska alldeles strax ta en liten promenad för att njuta av hösten och för att få igång muskler och blodomlopp. Dagens mat blir rotmos ( i korv ) och veg. chorizo med senap. Sedan blir det kanske ett glas rött även i eftermiddag för att få slut på det. För sedan dröjer det igen innan jag vill tillföra alkohol till kroppen. Då räcker det med cellgifterna.

Efter promenad och mat blir det tvättstugan. Kanske ett för bloggen lite väl vågat kort, men man ser ju inget knappt. Bara anar. Tog det i morse.

För er som undrar så hörde givaren av sig via mail. Det var bra. Men det mest olustiga är att jag plötsligt är sökbar efter att i flera år inte varit det. Det är ju inte osannolikt att jag varit det sedan i vintras/våras för jag har inte kollat på länge. Så på det sättet var det ju bra att det här hände. Man kan vända det mesta till något positivt *ler*.

Nu går jag ut och suger i mig luft och solenergi.

2 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Greta,
Roligt att du ser så pigg och glad ut!

Sexigt bild! Fittspringan bara anas. Läckert!