söndag, september 14, 2014

VALSÖNDAG

Första halvan av denna spännande, soliga septembersöndag tillbringande jag i soffan framför tv-n. Hoppade mellan fyrans nyhetsmorgon och ettans valprogram. Det går ju inte att komma ifrån att ettans var mer sterilt och tråkigt.
För att sedan snabbt säga något om gårdagens debatt mellan Reinfeldt och Löfven, så var det ett nytt grepp. Tyckte lite synd om herrarna som fick stå i 1½ timma helt "nakna" och utsatta framför en publik och programledarna. Fast de är ju vana, men jag skulle tyckt att det vore lite läskigt. Det här var så att säga lite mer på riktigt eftersom det var publiken som ställde frågorna och jag måste nog säga att de klarade sig jättebra båda två.

Min röstning klarade jag ju av för ett tag sedan och nu är jag lite smått nervös inför kvällens rösträkning. Även fastän prognoserna visar på en rödgrön seger så vet man ju inte alls hur det hela avlöper och hur det sedan blir med konstellationerna. Min förhoppning och stora önskan är ju som ni väl vet vid här laget att Moderaterna och Alliansen försvinner all världens väg och aldrig mera återuppstår.

Innan jag reste mig från soffan funderade jag lite hit och dit som jag ofta gör. Lät tankarna få komma som de ville. Jag mår mentalt bättre just nu än tidigare i veckan och bara att upptäcka det gör att det blir ytterligare ett snäpp bättre. Jag kom ihåg en sekvens från nattens dröm vilket är jättelänge sedan jag gjorde. Jag var hos frissan och klippte mig, tror det var min vanliga frissa. Håret blev bra, lite kortare än jag normalt har. När jag godkänt resultatet så lyfter hon av mig håret och jag förvånas över att hon visste att jag hade peruk. Hur den ska tolkas vet jag inte. Kanske inte alls.

En dikt totade jag ihop också som jag tänkte dela med mig av i ett eget inlägg snart. Beslutade mig sedan  för att gå upp till skogen. Får passa på när orken och lusten finns där. Jag nämnde ju mina gamla kavajer i ett tidigare inlägg, som jag sparar på, fast de är både gamla och omoderna de flesta av dem. Har bl.a. en lång kavaj. Försökte googla nu efter när de var populära, men det verkar finnas att köpa även nu. Tror att jag köpte den här i början på 2000-talet.  Hur som helst fick jag för mig att ta den plus hatt idag och så lite annat under med tanke att fota om ingen människa fanns i närheten. Jag hade inte kavajen på mig utan hade den över armen, utom när jag tog översta bilden. Det var ju så himla fint väder.

Tanken var att ta av linnet och bara dra ner byxorna och fota lite olika... bakifrån, från sidan, framifrån. Men jag har inte lång tid på mig innan självutlösaren löser ut, så bakifrånbilden blev så här. Och jag vågade inte hålla på så länge eftersom jag inte var så långt in i skogen och det är sommarstugor och svampplockare och gud vet allt.

Beskar den så den får duga ändå. Ni ska få se de resterande också men en annan dag. Nöjd är jag väl inte eftersom jag inte är nöjd med min kropp för tillfället. Men utifrån så som läget är får de duga. Tog faktiskt bort de värsta skrynklorna på ändan. Men bröst och ända blir mindre och mindre och magen större typ.

Var precis lagom när jag kom tillbaka vid tre att gå ut med tvätten till tvättstugan och medan tvättmaskinerna snurrade så fixade jag vegpytt och ett stekt ägg som åts med de sista inlagda rödbetorna. Blev sugen på färska, kokta rödbetor med fetaost, så om det finns så inhandlas det nästa vecka.

Den rena, torra tvätten var jag nyss ute och hämtade in, fast jag bryr mig inte om att plocka in den förrän i morgon. Nu ska jag sätta på tv-n igen och åtminstone till en början lyssna på valvakan. Sedan kurar jag väl ihop mig i fåtöljen och följer rysaren.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta
Du är snygg och sexig på bilderna! Kukresare!

Gretas Svammel sa...

Nja, nu försöker du nog bara snäll ...Hans-E..