tisdag, september 23, 2014

GIFTOMG. 5....... vecka 1


Nu tror ni väl att det krånglade med något även idag, eftersom det blev lite sent innan jag kom till skott med bloggandet. Men nej då, idag gick det helt efter planen. Hade tid en timma tidigare idag mot sist, så var där nio och kvart i tolv var jag klar efter två påsar gift och lämnade onkologen. Strosade i ganska sakta mak genom trädgårdsföreningen ner till stan. Rätt så kyligt, men solen sken på mig. Inhandlade det jag skulle + ytterligare en sak som jag kommer till snart. Tog bussen ner till resecentrum och min buss hem hit stod inne och gick efter två minuter. Allt klaffade idag.

Var hemma sådär tjugo över två och fixade potatisplättarna nästan direkt, innan jag satte mig vid datorn. Ögonen for förstås igen några gånger när jag satt och läste en artikel på nätet, så gick ifrån och styrde med annat och åt lite mörk choklad. Sedan gick det bra, när jag aktiverar mig med något, typ photoshop och dagens bilder, eller skriver. 

Jag tror det blir lite större bild om ni klickar på bilden. Men det är inte konstigt att min trötthet blir konstant värre och värre. Mitt HB ( det översta) låg efter fredagens prover på 104 och det anser jag vara riktigt lågt. Det tyckte även sköterskan, så nästa tisdag ska jag efter gifterna få lite extra blod. Fast det är inte säkert man känner sig speciellt piggare för det ,sa hon. Vi får väl se. Tror jag själv att jag blir det , då blir jag det nog.
Hon ringade in de värden som har med tröttheten att göra.... HB-värdet överst, sedan de vita blodkropparna som har med infektionskänslighet att göra och tredje ringen är blodplättarna som också ligger mycket under nedersta referensen på 160, mitt är 135.

Längst ner ser ni att det står 44. Det är cancermarkören. Sist, för tre veckor sedan låg den på 50 och innan det på 55. Och den ska inte överstiga 35. Noll är det liksom ingen som har, inte ens ni som inte har cancer. Känns som att jag skrivit det här tidigare. Jag har gått här hemma och visualiserat en bild att det skulle stå 40, men herregud 44 är ju också så himla bra . Fortsätter det så här så är det värt både trötthet, proppar och gud vet allt.  Fast nu dröjer det ju tre veckor innan nästa prov som mäter cancermarkören tas, men efter sista ( hoppas jag ) giftomgången med båda gifterna så ska jag också på röntgen. Det blir nog lite nervöst innan jag fått reda på det svaret.

Hade en rumskompis idag som fått tillbaka sitt skit för tredje gången och jag vet ju vad som kan hända i en framtid. Men det är ju just en framtid, inte här och nu och det kan lika gärna bli så att jag blir frisk för alltid. Hon var lika positiv som jag och vi hade en hel del gemensamt, vilket vi båda tyckte var kul. Vi pratade inte om vilken sorts cancer vi hade, men om en massa annat. Hon hade ju nu sitt riktiga hår och jag frågade hur länge efter sista behandlingen det hade tagit innan det började växa ut. Själv skulle jag gärna vilja att jag vaknade dagen efter med hår *ler*. Men lite trösterikt var det att höra att det kom igång redan efter ett par veckor. För henne alltså. Jag hoppas det blir så för mig också.

Vägde mig idag. Ytterligare två kilo upp. Jag lär väl vara uppe i 70 innan jag är klar. Men då sjutton ska 6-8 kilo bort snabbt. Att pendla mellan 62-64 är helt okej. Tidigare ( för 5-6 år sedan och innan ) hade jag 60 som gräns och pendlade mellan 59-60. Som jag skrivit tidigare, just nu kan jag inget göra åt det... inte avvara Kortisonet som är en del i det hela, inte träna och inte minska maten. Men visst påverkar även det här det mentala välbefinnandet, på ett negativt sätt.

Köpte ett par lösögonfransar idag, för 49.50. Inte 69 som jag skrev en gång. Det fanns också, men de var längre och jag ska ju bara ha för att fylla ut mina spretiga. Inte för party. En liten present blev det också för under hundra, helt otroligt. Kvittot sparas naturligtvis ifall födelsebarnet vill byta. Efter helgen kan jag berätta vad det var, om jag kommer ihåg det.  Jag är nämligen ganska säker på att mina små avkommor är inne här ibland och läser. Har även ett litet paket till det andra födelsebarnet som är min egen avkomma. Det ordnade jag tidigare och var ännu billigare än dagens. Det är ju tanken som räknas och inte priset.

  Sedan blev det alltså ett "onödigt" köp, fast egentligen inte. Tröjorna från förra vintern var ju i xl för att dölja magen jag bar omkring på då. Dessutom tyckte jag att jag värd att fira med något idag, med tanke på cancermarkörens minskning. Nu fanns ju inga pengar att handla kontant för så det blev på H&M-kortet. Båda tummarna upp idag.

Nu ska jag snart sjunka ner i min specialfåtölj och titta på "Min sanning". Sedan kör det ihop sig vid nio *ler*. Då får jag fara mellan ettan och fyran. Plommonen igår var goda. Alltså de fem-sex som var mjuka. De flesta var lite hårda så de får ligga till sig ett tag. Blir ett halvt granatäpple i kväll. Med keso kanske.

På lördagar går ett program som heter Sverige, som jag ser ibland. Ja nu när jag är ständigt ledig och fri så försöker jag se det varje vecka. Det börjar egentligen för tidigt för mig annars, redan 19.00 i ettan. Men för att komma till sak, på lördag är min idol gäst ha ha. Ni vet säkert vem. Lundell förstås.
Hans bok har ju nu släppts och det blir också ett inköp som jag bara måste göra. Få se hur ekonomin ser ut för nästa månad, när allt annat betalats. Kan ju hoppas att det kommer in lite fler små allmosor på mitt extrakonto här till höger, samt att jag beviljas anstånd från underhållet och helst också att jag får rätt i förvaltningsrätten angående återbetalningen av aktivitetsstödet.

Nu missar jag början ser jag, men jag vet inte ens vem den här personen är som är gäst ikväll.

Inga kommentarer: