torsdag, juli 03, 2014

IDAG TORSDAG

Kanske inte så kul bild, men den symboliserar mina morgnar nu denna vecka, när politikerveckan håller på i Almedalen. Det här att efteråt skriva några timmar, typ mellan tio och ett, har inte blivit av alls den här veckan. Att jag kör med olika plädar när jag fotar i soffan är för att kamouflera soffan som jag inte vill visa på bild. Lite tokigt tänk kanhända, eftersom jag visar så mycket annat. När jag slår till och köper ny soffa som jag varit på gång med i några år, då blir det en mer neutral soffa och då kvittar det. 

Den här missen, som jag inte tror var någon miss, har ni säkert sett. Låg ute på Alliansens hemsida, men är nu ändrad. Jag ska inte re så mycket om Gotlandspartajet. Antar att ni som är intresserade följer det precis som jag. Men jag tycker det är skrämmande att mycket är så oseriöst. Eller så är det kanske bara jag som ser det så, eller har förmågan att se bakom. Det övergår mitt förstånd att en pågående regering två månader innan valet väljer att bete sig som barnungar. Jag tänkte faktiskt lite för mig själv efter Lööfs kritik mot arbetsmarknadspolitiken, som hon själv valt att tidigare stötta, om Reinfeldt kanske i sitt tal idag skulle bekänna färg och erkänna misstaget med Fas 3 bl.a. Då skulle lite av Löfvens löfte falla. Nu har han ju inte börjat tala ännu, så vi vet ju inte. Men inte troligt kanhända.

Istället gaddar de här fyra barnungarna ihop sig ( och hur sjutton kan han få med sig alla fyra ? ) att på mp:s dag begära presskonferens för att släppa bomben ”Vi tänker genomföra den största gröna investeringen någonsin i Sverige. Det är också den största utbyggnaden av järnvägsnätet i Sverige sedan 1860-talet.”

Jag tror att de flesta som är någorlunda insatta i Reinfeldts politik skakar på huvudet. De borde göra det i alla fall. Det nya är inte själva förslaget för med nästan exakt samma ord föreslog de rödgröna samma sak 2010. Det nya är att de nu precis innan valet ( så lustigt ) helt vänt om. Från att ha varit helt emot det så plötsligt kungör de ett förslag som är gammalt och utan att konkret berätta hur genomförandet ska finansieras. Dagen är naturligtvis noga planerad. Vad passar bättre än att göra det på mp:s dag? Är det bara en lek för våra politiker? Att sabba, jävlas och fiska rötter genom fagra ord utan substans.

Sossarnas Damberg radar upp några brutna vallöften i den här artikeln

Att sedan restaurangägare i Visby ber sina anställda bära tröjor med politiskt budskap, kan man ju också fundera över. Centrala Visby är tapetserat med budskapet att branschen hotas av ett dråpslag om Socialdemokraterna vinner valet. Gå gärna in och läs artikeln.

När sista kaffeskvätten var urdrucken och tv-n avstängd, så fixade jag till mig och traskade iväg i ett fint duggregn. Så fint att paraply var onödigt.

Kort väntan innan jag fick komma in och lägga mig på en brits. Inte förrän jag redan låg där så kom jag på att jag ju skulle haft kameran till hands och fotat kanylen utan förbandet. Men gör det nästa gång. Ett pillande att ta bort det gamla och fixa nytt. Katetern är tydligen låst med ett slags lås, som byts varje gång. Ingen sköljning med koksalt. Det gjorde man förr, men inte nu. Ca en halvtimma tog proceduren. Ibland önskar man att professionell personal inte pratar om saker man inte bett om. Det kändes en liten, liten aning när hon tvättade rent, vilket jag då sa. Det är ett hål rätt in i venen, säger hon då. Ja, det förstod jag nästan. Sedan fortsätter människan med.... du vet väl att katetern går in i hjärtat? Nej, säger jag, det gör den ju inte.

Jag hade förhört mig om det på onkologen och fått svaret att den inte går in i hjärtat. Hjärta och hjärna tycker jag är läskiga saker, som bara ska fungera utan någon påverkan. Jo, det gör den, säger hon. Den går in i ena förmaket. Jag var tyst och kände rädslan. Nu tycker jag att jag känner av armen mer än jag någonsin gjort. Säkert inbillning.

Sedan frågade hon hur jag mådde. Svar bra. Men det blir värre, säger hon då, tredje gången sådär, då börjar man må väldigt dåligt. Visst, det kan ju vara bra att veta, men jag hade hellre frågat själv på onkologen och fått deras svar. Jag har ett papper med frågor som dyker upp, som jag tänkte dra nästa gång.

Tog ett kort när jag kom hem, på mina brallor. Ganska nya jeans som satt rätt tight förut. Så här sitter de precis efter en promenad. Jag hann inte dra på ett bälte innan jag gick, men även när jag har bälte så får jag nu gå och dra i alla jeans jag har. Normalt skulle jag varit glad att jag minskar i vikt, men inte under de här omständigheterna. Det är helt tvärtom, det skrämmer mig.

Efter vårdcentralen handlade jag lite mataktigt. Jordgubbar igen från samma ställe som sist, de som var supergoda. Vattenmelon är så himla gott ibland, tycker jag, men tungt att bära hem. Idag hade de relativt små, men ändå tunga. Bad en personal att dela en, vilket hon gjorde. Det ser jag fram emot att äta ikväll till Debatt.

Fick mina Betapred idag på posten. Bättre sent än aldrig. Löste även ut det andra kortisonpreparatet idag, så nu har jag alla medikamenter hemma som jag behöver under den här resan. I alla fall som det är sagt nu. Det kan ju kanske ändras, vad vet jag.

Nu ska jag kolla om det finns någon som vill ha min oas, innan jag tar plats i soffan igen för att se Malous valbar. Sedan rullar väl Almedalen på till klockan nio, för min del.

Inga kommentarer: