torsdag, juni 12, 2014

PLANERING och ALLIANSPOLITIK

Vi kan väl ta en toalettbild idag då. Tagen för några veckor sedan. Jag har suttit och försökt lägga upp dagen och planera nästa vecka. Vädret verkar än så länge vara ganska bra, trädkronorna vajar men solen lyser. Känner för en liten promenix runt vattnet om en stund. Sedan ska jag se om jag kan rensa bort lite från förrådet. Hur många gånger gör jag inte det ha ha? Nu finns det knappt något kvar att rensa bort, men kanske något. När ena avkomman var med och hämtade sängkläder sist, när hela högen var här, så kom det spontant... Oh, så mycket plats. Fast det är bara vid ingången. En bit in går det nästan inte att gå och golvet ser man inte och de två förvaringshyllorna jag har är fulla med saker och kartonger.

Ska jag få ut fler flyttkartonger så måste jag helt enkelt plocka bort massor som står framför och flyttkartonger behöver jag några till. Sedan måste jag ha plats för det som jag tar med hit från ettan, kanske två kartonger. Glas, handdukar, gardiner, överkast, dukar och dylikt plockar jag upp och förpassar där andra liknande saker finns i lägenhetens skåp och garderober.
Ja det är väl vad jag räknar med att styra med i dag, plus ringa frisören om peruk. Omelett med champinjonstuvning och sallad blir dagens mat.

I natt lade jag in massagebänken, soffan och sängen på Blocket. En intressent på soffan, som efter mitt svar inte hört av sig mer. Sedan ett tiotal som är intresserade av bänken som jag skänker bort. Jag svarade på tjejen som var först och troligtvis kommer hon och hämtar den i morgon. Väntar på en bekräftelse vilken tid, för jag planerar att vara där några timmar och försöka tömma så mycket jag orkar. När jag fått det så skickar jag ett svar till de övriga med ett tyvärr.

Jag hittade ännu en städfirma som verkade okej och bad om prisuppgift. Billigast hittills men ändå för dyrt, 1200 efter avdraget. Frågade även efter enbart fönsterputsning och det skulle de ha 300 för, vilket är helt överkomligt. Men nu har jag ju nästa vecka på mig så fixar det själv har jag bestämt, så slipper jag krångla med att lämna ut nycklar. Hyresvärlden har inte lagt ut lägenheten på hemsidan ännu. Jag närde ju en liten förhoppning om att ifall det blir en student som tar den, vilket ju är troligt, så kanhända att han eller hon vill ha sängen och soffan. Ifall jag inte får det sålt. Får väl ringa en Fas 3:are annars på Hjärta till Hjärta och be dem hämta det *ler*. Ja, det löser sig som allt annat. Det skulle i vilket fall vara skönt att bli klar med oasen innan behandlingen startar.

Lite av vad Moderaterna med allianssvansen skapat under sin regeringstid. Jag såg programmet igår till och från och jag slogs av hur oseriösa de i toppen verkar vara. Som barn och det har jag ju sagt förr ibland. Får tanken att Reinfeldt och Borg lever kvar i sin ungdom och sina för mig tokiga visioner om landet. Att de här åren varit en kul grej för dem. Typ...vi testar och ser hur långt vi kan gå och med manipulation och hot fått medarbetare med sig. När deras tid förhoppningsvis och troligtvis är ute nu i september så tror jag att båda två lämnar riksdagen. Reinfeldt kanske hoppas på EU, vad vet vi vad de kom överens om på Harpsund nyligen. Borg kanske blir lobbyist eller konsult eller något. Drivet och viljan har de ju båda, fast på fel sätt. Enligt mig alltså.

Han garvar säkert över att de fått så många väljare att tro på deras politik. Nu kommer det ju fram att de själva inte ens trodde på den. Är det så politik ska skötas, så vill jag inte alls vara med att ens kämpa för ett bättre samhälle. Men så har det ju faktiskt varit hela tiden. Vid kritik så har de alla stuckit huvudet i sanden och pratat nonsensspråk. Mycket märkligt att deras medarbetare hakar på allt, trots att de egentligen inte är överens med deras åsikter. Skrattretande att i programmet höra hur de upprepar exakt samma ord som överheten sagt. Men hur många gånger har ni inte läst min åsikt att de pratar som efter ett manus, deras medarbetare, som ett inövat mantra. Nu är med all säkerhet det här utspelet att ta avstånd från sin egen politik en valstrategi, vilket är än mer fult och barnsligt. 

Om ni lagt märke till Reinfeldt sista tiden så har han sett ut som en ledsen hund. Till och med på Skansen på nationaldagen så satt han i publiken med rynkad panna och ledsen uppsyn. Alla andra skrattade och log och han såg ut som om han skulle börja gråta.  Det kan inte vara lätt att inse att det är slut på det roliga. Att folket äntligen insett att deras politik inte är hållbar i längden. Kortsiktiga mål kan vara okej i vissa fall, men i större frågor som arbetsmarknaden krävs mer långsiktighet och förmåga att se konsekvenserna av sitt handlande. Fast nu tror jag ju inte att deras mål varit att gagna alla landets medborgare. Mer att höja ett visst klientel och sänka ett annat och på sådant sätt får man inte ett tryggt och tillitsfullt samhälle.

Jag har Blocketmailen  öppen i ett annat fönster och for över dit nyss och mailade tjejen att jag ville ha bekräftelse och tid, för det droppar in nya intressenter hela tiden. Tydligen poppis att få en massagebänk till skänks *ler*.  Precis nu så kom en bekräftelse, så jag ska ta och beta av de andra nu och ta bort annonsen innan jag går ut.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,

Första bilden bäst! En vacker dam med snygga bröst slår alltid två gubbar i kavaj.

Gretas Svammel sa...

Visst är det så...Hans-E...ha ha