fredag, juni 13, 2014

OJ VAD EN GUMMA KAN GNO

Idag har jag varit i oasen och tömt. Kom dit tolv och lämnade stället halv sex.  Jag borde ju veta efter alla andra flyttar, att det tar sin tid. Trots att det bara är en etta. Jag är alltså inte alls klar.
Först väntade jag in tjejen som skulle hämta massagebänken. Jösses så tomt det kändes när den försvann *ler*.

Började med sängbordet för en utav de som mailat om sängen ringde och frågade lite. Skulle återkomma om det blev köp, men det gjorde han inte. Men ifall han hade gjort och ifall han även velat haft sängbordet , så ville jag ju inte börja plocka ur kondomer och annat då. De här två dvd porrfilmerna har jag haft liggande i ena lådan sedan jag skaffade ettan 2008. Har inte sett någon och kommer inte heller att göra. Lade undan dem en stund ifall någon vill ha dem, av er som läser här. Då skickar jag dem så gärna, annars kastar jag dem.

Sedan tog jag itu med det som jag visste skulle ta tid. Riva alla journaler från företagstiden. Egentligen ska de väl sparas i tio år tror jag, mina sista var fyra år. Men det är lugnt. Jag har ju ingen strimlare så satt och rev för hand. Det viktigaste är att namn etc. rivs i småbitar. så de inte går att identifiera. En timma drygt tog det här.

Gick sedan iväg för att handla till helgen. Hade inget ätbart med mig idag så köpte en vitlöksbaguette, som jag tuggade i mig halva. Ja, sedan var det bara att köra, fast jag egentligen inte alls hade lust. Att jag drog med mig kundvagnen upp var för att den kommer jag att köra grejer till återvinningen med. Om jag nu hittar någon återvinnings bod här. Kläd och glas container finns vet jag. Sedan tar jag med lokabackarna när jag återbördar den till butiken.
Rensade i stor sett alla köksskåp utom ett med kassar, disktrasor och sånt.

Efter det tog jag itu med garderoberna i rummet. Den här högen stoppade jag i en påse och slängde när jag åkte hem. Inte handdukarna.

Den här högen stoppade jag också i en kasse, men den ska jag ta med hit och spara så länge. Vid det här laget började jag bli en aning trött, men jag ville ju få så mycket som möjligt gjort när jag ändå var där. Det som är kvar i de garderoberna är städgrejor och de ska jag ju ha när jag städar och så är det ljuslyktorna och verktyg och glödlampor. Det är möjligt det behövs ännu en flyttkartong. Hade med två i dag. Annars packade jag ner, förutom hobbytrasorna, gardiner, dukar, överkast, plädar och en del handdukar. Plus pärmar och sådant jag hade i företaget. 

Hittade det här lilla kassaskrinet som jag använde då. Vet att jag alltid hade en hundring, några tjugor och tior till växel i den. Fast den är väl tömd nu.... tänkte jag.

Öppnade den och blev glatt överraskad. Tre hundringar låg där och en tjuga och lite småmynt bl.a. en gammal femtioöring.

I badrumsgarderoben hade jag korsetter, strumpor och trosor, så det vara bara att rensa, sortera, kasta, spara.

Högen till vänster stoppade jag i ännu en kasse och slängde på hemvägen. Hade tre små påsar som jag sparat på, så blev en påse till varje av det jag bestämde att spara på. Tänkte kånka med de två kassarna hit nästa gång jag är där. Idag hade jag ju två kassar med mat att bära på.

Det här är första lasset i kundvagnen som ska väck på något sätt. Men jag orkade inte gå iväg med det idag. Dessutom så regnade det ju mellan varven. Men innan jag gav upp så tog jag ner alla gardiner också. Duschdraperiet hann jag inte ta ner om jag skulle hinna med den buss jag tänkte mig hinna med.

Trots att jag inte hann med allt, som jag trodde ( och hur kunde jag tro det? ), så känner jag mig ändå ganska nöjd. En dag till så är det nog bara städningen kvar. Om jag nu blir av med sängen. Annars måste jag fundera ut något. Soffan blir hämtad nästa vecka i alla fall. Men jag blir säkert av med sängen också. Resten åker i kundvagnen för färd till återvinningen, förutom min fåtölj, en bänk, pallen, en barstol och tavlorna. Ena avkomman hjälper mig att frakta hit det, samt kartongerna som på sin höjd blir fem. Men nästa fredag är ju midsommar så det hinns nog kanske inte med innan dess. Fast det vore ju skönt.

I morgon ska jag inte göra någonting. Det känns så nu i alla fall, fast efter en natts sömn är jag nog pigg. De kommer nästa vecka och kollar elementen och då ska man ta bort så det är fritt. Jag har ju mitt skrivbord nu mot fönstret så kanhända möblerar jag om lite här i datorrummet. Det är inte så betungande. Men är det solväder så blir det sol på en filt i gräset. Bad blir det nog inte. Fast det vet man inte.

Nu ska jag skära upp melonen jag köpte och göra det bekvämt i soffan. Sedan blir det med all säkerhet sängen ganska tidigt. En trevlig helg önskar jag alla som läser här.

5 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Du har verkligen jobbat på. Trevligt att göra ett penningfynd!

Benny sa...

Hej Greta får jag köpa filmerna av dig ?Måste kännas sorgligt att lämna oasen som du har haft ett antal år,må så gott mvh Benny

Gretas Svammel sa...

Ja ibland så.... Hans-E... så händer det *ler*

Gretas Svammel sa...

Ja det är trist.... Benny... den är så speciell, men livet går vidare med andra erfarenheter.

Maila mig så fixar vi filmerna.

Benny sa...

Hej Greta,jag har mailat dig ,va rädd om dig mvh Benny