söndag, juni 29, 2014

MÅR BRA och TRASKADE IVÄG I SOLEN

Startade dagen även idag med nyhetsmorgon. Almedalsveckan kör ju igång nu och det kan ju vara lite intressanta inslag både på nyhetsmorgon och senare på kvällens debatt. Jag har väl aldrig varit så intresserad av någon valrörelse som just denna i år. Men det finns det ju förklaring till, som alla vet som läser mitt svammel. Jag vill ha tillbaka ett humant och medmänskligt Sverige. Vilket parti som kan åstadkomma det, vet jag inte. Men jag vet vilka som INTE kan det och dessa vill jag då naturligtvis ha bort. Långt, långt bort. Löfvens dag idag och det finns delar av hans politik som jag inte alls stöder. Men även bitar som jag delar helt. Jag skulle önska att han inte beblandar sig med extrema feminister tex. och inte lägger sig i hur föräldrar planerar sin barnledighet.

Mitt mående så här långt kanske kan vara lite intressant för en del. Även för mig är det spännande. Jag skriver ju "måenderapport" de första tio dagarna och då räknas behandlingsdagen in i dessa. Så idag är det fjärde dagen. Man ska kryssa i illamående och kräkningar och graden av det och sedan ska man kryssa i allmänna måendet och graden av det... morgon och kväll. Inget illamående och inga kräkningar och fram tills i går kväll har allmänna måendet varit toppen. Men igår kväll kryssade jag i bra och även i morse. Kände typ som träningsvärk i magen i går kväll, men vet ju inte om det beror på cellgifterna eller på trög mage, vilket man också kan få. Det kändes samma i morse plus att jag fick för mig att jag även kände av höften. Men jag är ju extra observant nu så det kan väl lika gärna vara inbillning *ler*. Inga problem att dricka kaffe på morgon.. ännu och faktiskt sugen på ett glas vin. Fast jag vågar inte ta något vin förrän cellerna börjar återhämta sig och värdena stiger, typ efter 14 dagar. Dumt att anstränga kroppen mer än nödvändigt. Tar inte heller mina vitamin och mineraltabletter nu.

När nyhetsmorgon och diverse telefonprat var avklarat fick jag för mig att ta en promenad ner till samhället och handla lite. Solen tittade fram då och då och det var ganska varmt och skönt ute. I morgon ska det tydligen regna och jag ville gardera mig med katrinplommon för att hålla igång magen och några järnrika livsmedel medan jag kan. Dessutom borde det inte vara någon nackdel att få igång musklerna, i fall det nu är dom som börjat spöka. Så sent omsider kommer syftet med bilden. Ja, jag köpte lite mer än det här på bilden. Dagens jordgubbar var extremt goda, så söta och saftiga. Vet inte när jag åt så goda jordgubbar sist. Apelsiner är jag egentligen inte så förtjust i, men fick ett lustigt sug i affären. Kanske inte det mest ultimata att äta nu eftersom slemhinnorna påverkas, då även magens. Men jag litar på vad kroppen säger.

Persilja är väl inte det godaste heller att äta så här som jag gör. Men det kryllar av järn i det, liksom i jordgubbar och så otäckt är det inte. Ihop med mitt citronvatten blir det kanon eftersom järn tas upp lättare ihop med c-vitamin.

En annan lite lustig frukt hittade jag också som jag blev nyfiken på. Tror den hette Bollefrukt, en slags persika. Har inte smakat den ännu. Ser ut som en ihopsjunken muffins, eller ihopsjunket äpple.

Lätt huvudvärk när jag kom hem, som jag förknippade med dåligt vätskeintag och inget annat. Det är åtgärdat nu. Ser att himlen fylls på med mer och mer mörka moln så snart kommer det väl en skur. Så skönt att jag då traskade iväg när jag gjorde *ler*. Resten av dagen består först nu av lite matfix... pasta, örtbiff och egen, smidig tomat och ostsås, som intages i soffan. Ett vil på det kanske om jag känner för det eller en stunds avslappning bara. Sedan lite hygeinritualer, dusch och hår. Kan tänka mig att klockan efter det blivit sju och dags för tv och Löfvens tal.

Läste ut boken i natt om swingersparet. Ingen bok jag direkt rekommenderar. Inget driv och skriven på ett ganska trist sätt. Tycker jag alltså. Han börjar i nuet och sedan kan resten av kapitlet handla om vad han tänker, eller hon om det är hon som är i fokus, eller vad som hände då för flera år sedan. Som är helt oväsentligt för historien. Det stampar liksom på samma ställe och de analyserar varandra i tankeform. Boken är på 266 sidor och inte förrän på sid 184 börjar det som blev ett knull för den ena och slak kuk för den andra. Ingen bok jag tänker ställa i bokhyllan, utan jag lägger den väl på något bokbord eller liknande.

Jag har inte bestämt ännu om jag ska hugga tänderna i Sofie Sarenbrants bok nu eller läsa lite mer i pocketboken så jag kommer in i den. Den får väl sedan bli cellgiftsboken *ler*. Två nya böcker är på väg..... Sagas bok av Elsie Johansson och en bok om slumpen eller ödet, Osannolikt: märkliga möten och sammanträffanden av Clas Svahn. Plus Zack kom jag på nu av Kallentoft och Lutteman. Den borde jag ha fått vid det här laget. Ja, ja, den kommer väl också. 
Nu gick en kvart till. Hög tid för lite mat i magen.   

Inga kommentarer: