måndag, juni 23, 2014

LITE MER OM FAS 3

Bild från två veckor sedan ungefär. Jag har nästan exakt en timma innan jag måste vara klar att gå ut till bussen. Ska på den timman även hinna skölja av kroppen lite snabbt. Tänkte att jag kör ett inlägg nu, ifall jag inte har lust ikväll, eller tid om jag som tanken är nu planerar att få undan och inplockat det jag tog hem från ettan. Om det sedan blir så återstår att se. Jag kan ju ändra mig.

Fler Fas 3 artiklar i lokalblaskan idag. Lena Micko (s) vill skrota Fas 3 så fort som möjligt. Och även moderater är splittrade om Fas 3.  

Nä, det finns inget av godo med Fas 3. Tvärtom och förhoppningsvis börjar folk att inse det nu. Även de som inte är involverade i det. Nu har nästan de flesta någon de känner som befinner sig i detta fasansfulla system. Ett tag var det ju inte ovanligt att politiker förde ut till allmänheten ( görs fortfarande ) att har man kommit till Fas 3 då handlar det om människor med sociala problem, eller med låg utbildning, eller med funktionshinder, eller sjukdomsbakgrund.  Det kan det göra, men det är ingen regel att ALLA i Fas 3 tillhör dessa kategorier.

Nu kan jag tycka, att bara detta att blanda alla som görs nu är så sanslöst fel. Jag fattar inte varför de bestämmande alltid vill göra det så lätt för sig genom att samla alla i samma säck. Resultatet blir oftast förödande för alla i denna säck och kostar i slutänden mer än om man går på individnivå. Det görs på samma sätt i prostitutionsfrågan, frivilliga hobbyeskorter samlas med missbrukare som måste få ihop till droger och med lågavlönade/arbetslösa som väljer sexsäljandet för att få ihop det ekonomiska och med unga, nyfikna, bekräftelsebehövda och med sextrafficking. 

Resultatet blir att ingen får det stöd den behöver och alla ses genom samma glasögon.
Jag läste igår i Expressen om tre stycken Fas3:are med hög utbildning men som inte får jobb på grund av åldern. Redan i fyrtioårs åldern betraktas man tydligen som gammal på arbetsmarknaden. Själv vägrar jag att tro att loppet är kört för mig vad gäller arbete. Jag har min visuella bild i huvudet hela tiden där jag går till ett jobb jag trivs med och där jag var månad får en lön som jag klarar mig bra på.

Skit, jag börjar visst bli stressad *ler*. Jag klickade bort hela bloggsidan av misstag och fick klicka in mig på nytt. Himla bra att Blogger sparar automatiskt hela tiden, annars hade allt jag skrivit försvunnit i cyberrymden.
Kanske bäst jag ställer mig under duschen och funderar på kläder. Är ju varierat väder även idag verkar det som. Ingen värme och ömsom tittar solen fram, men mestadels är det mulet med regnet hängande i luften.

Det blev väl ett kort och bra inlägg för omväxlings skull ha ha.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,
Läcker klyfta och sexiga bröstvårtor! Du är snygg!

Gretas Svammel sa...

Man får tacka...Hans-E.... *ler*