måndag, juni 30, 2014

LÄTT ILLAMÅENDE.... en stund

Bild från i går kväll efter hårtvätt och tvagning. Förvanskade den lite, men är ju onödigt eftersom alla vet hur jag ser ut ändå nu, efter tv och tidningsreportage och hobbyn är ju avslutad och oasen uppsagd. Mådde bra även igår kväll bortsett från svagt muskelmolande här och var.... mage, höft, lår och vader. Fast det kommer och så försvinner det efter fem minuter ungefär. Magen verkar inte vilja komma igång heller. Vräkte i mig nästan en hel påse katrinplommon igår, men den tröga magen är ännu inget bekymmer.  

Däremot störs jag av att inte sova i ett streck natten igenom. Andra natten nu som jag vaknar en gång i timman. Somnar ju om, men himla irriterande när jag vaknar, tittar på väckarklockans siffror och ser att jag bara sovit typ en timma. Om och om igen. Somna, vakna, somna, vakna.
I morse när jag vaknade vid halv fem så kände jag för första gången av lite illamående. Ja happ, tänkte jag, då var det dags. Gick upp på toa och sedan en sväng till köksskåpet på tillbakavägen till sängen. Stoppade i mig två pepparkakor, somnade om, men vaknade efter en halvtimma. Låg och kände efter och försökte tänka bort illamåendet, fast det blev nästan lite värre istället. Funderade på att gå upp och sätta på armbanden igen, men så somnade jag och nästa gång jag vaknade så mådde jag hur bra som helst.

Kaffe och frukostsugen som vanligt på morgonen och denna vecka lär jag nog inta frukosten vid tv-n och nyhetsmorgon varje dag. Det är lite svårt nu att skriva görandelistor eftersom jag inte vet dag från dag. Får väl bli två i så fall, en för bra och en för dåliga dagar. Fast de dåliga kanske aldrig kommer. Jag är glad varje dag nu som jag vaknar och mår som vanligt. Bara det att fortfarande vara sugen på och tycka om kaffe gläder mig.

På onsdag lovas det bättre väder och om så blir, då tänkte jag ta en sväng in till stan ( om jag mår bra ). Måste se andra människor, få yttre impulser och ta mig för något utanför lägenheten. Tänkte då även kolla efter roligare förband till armen så kan jag pyssla med det när jag känner för det. Ena avkomman har semester, så kanske kan få smakråd.  På torsdag blir det promenad till vårdcentralen. Ja det är väl vad jag planerat för den här veckan. Förutom att försöka ta tag i skrivandet.

Tänkte låta fåtöljen få göra sig förkänt av att ha fått flytta med hit och låta den bli skrivplats. Om det inte tar emot alldeles så är tanken att sitta och skriva en stund på förmiddagen. Sedan kan jag bänka mig en stund på eftermiddagen/kvällen vid den här stationära och använda internet. Skrev lite i dag faktiskt. Inte så mycket, för läste mest det jag redan skrivit, men ska strukturera upp det lite. Har tre olika saker på gång, fyra egentligen med renskrivning av handskrivet. Dels ett avslutat projekt som jag bestämde idag att fortsätta lite med. Typiskt mig. Dels mina betalande älskare och sedan en spänningsroman där jag har det mesta klart i huvudet och uppspaltat. Bara skrivandet kvar.

Men som vanligt är det här bara tankar just nu, fast mår jag okej så är det ju ypperligt att utnyttja den här sjukperioden till något. Försökte ta ett kort där jag sitter och skriver, men gick inte så bra. Jag hann inte sätta mig tillrätta innan kameran löste ut.


Tror att jag fått förklaring till varför Betapreden aldrig kom i fredags. Fick idag ett brev från posten om ett brev med otillräcklig frankering. Jag väntar inget annat brev så måste vara det här. Först trodde jag det var jag som glömt porto på något brev som jag skickat *ler*, men det enda jag skickat på sistone är brevet till FK  och det krävde inte 28 kr i porto.
Jag ska gå in och betala det, för det är ju inte säkert att Betapreden har kommit in till apoteken tills nästa behandling och då måste jag ju ha det.

Just nu tittar solen fram efter en mörk förmiddag där regnet skvalat ner. Men jag känner inte för någon promenad idag. Jag ska fara runt lite på vida webben nu och sedan vet jag inte vad jag hittar på.

Inga kommentarer: